Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

Ρόδος - Νότιο Αιγαίο

Τοπικές Ειδήσεις - 2 Ιουλίου 2014


ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΞΕΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ‘’ VILLA DE VECCHI’’ ΚΑΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΣΑΝΑΤΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΕΟΥΣΑ

Την έναρξη δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού σε μια φάση, για την αξιοποίηση ομάδας ακινήτων με σκοπό την ανάπτυξή τους σε τουριστικές μονάδες, πολυτελή ξενοδοχεία, ιδιαίτερης αισθητικής (Boutique Hotels) ανακοινώνει το ΤΑΙΠΕΔ.
Η ομάδα περιλαμβάνει 14 μη λειτουργούντα ακίνητα και ειδικότερα:
- 8 επιλεγμένα πρώην ξενοδοχεία Ξενία
- 3 παραδοσιακά Αρχοντικά στο Πήλιο
- 2 πρώην Σανατόρια, στην Αρκαδία και στη Ρόδο και τη
- Villa de Vecchi, ένα ακίνητο ιστορικής σημασίας στη Ρόδο.
Τα ακίνητα αυτά, σύμφωνα με την ανακοίνωση, μπορούν να αξιοποιηθούν είτε μεμονωμένα, είτε συνδυαστικά, διαμορφώνοντας γεωγραφικά διαφοροποιημένα χαρτοφυλάκια ακινήτων κατάλληλων για ανάπτυξη χρήσεων τουρισμού και αναψυχής. Ο διαγωνισμός αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2014.

Γ. ΠΑΠΑΔΟΜΑΡΚΑΚΗΣ... ’’ΣΥΜΠΙΕΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ (14-17) ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ - ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΑΝΕΒΟΥΝ

Με μικρές διαφοροποιήσεις σε σχέση με πέρυσι κινήθηκαν οι φετινές βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων στις Πανελλαδικές στα Λύκεια της
Δωδεκανήσου, σύμφωνα με δήλωση του Προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Γιάννη Παπαδομαρκάκη στην ΕΡΑ Ρόδου.
‘’Σημειώθηκε συμπίεση προς το κέντρο, δηλ. οι βαθμοί στο μεγαλύτερο ποσοστό κυμάνθηκαν στο 14, 15, 16, 17, γεγονός που σημαίνει ότι οι βάσεις δε θα ανέβουν. Βέβαια ένα σημαντικό ποσοστό επιτυχόντων σε Παν/κές Σχολές κατέχουν οι αριστούχοι και αυτό που πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα όλοι οι υποψήφιοι είναι η συμπλήρωση του μηχανογραφικού. H καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης είναι η 14η Ιουλίου. Γνώμονας να είναι οι σχολές που επιθυμούν’’, υπογράμμισε ο κ. Παπαδομαρκάκης κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το οποίο χαρακτήρισε ΚΟΣΜΗΜΑ.
Οι βάσεις, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου θα ανακοινωθούν στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου. Άνοδο των βάσεων αναμένεται να φέρουν οι ελεύθερες μετεγγραφές των ειδικών κατηγοριών σε περιφερειακά τμήματα.
Πολύτεκνοι, τρίτεκνοι αλλά και λοιποί υποψήφιοι ειδικών κατηγοριών μετά την απόφαση του ΣτΕ έχασαν το δικαίωμα εισαγωγής με λιγότερα μόρια σε τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Εξαίρεση αποτελούν οι στρατιωτικές σχολές και οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΔΩΔ/ΣΟΥ... ’’Η Ο. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΒΑΖΕΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ.’’

‘’Με ποια λογική υποχρεώνουν εμάς τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να απευθυνόμαστε στο ΞΕΕ –και μάλιστα έναντι αμοιβής που θα καταβάλλεται ανά 5ετία!– όταν έχουμε ορίσει εμείς οι ίδιοι συλλογικά όργανα που μας εκπροσωπούν και αγωνίζονται για τη διασφάλιση των συμφερόντων μας;‘’, διερωτώνται τα μέλη της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων Δωδεκανήσου, απευθυνόμενοι στους βουλευτές με αφορμή τη κατάθεση προς ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη Βουλή του νέου σχεδίου νόμου του Υπουργείου Τουρισμού.
Ένα νομοσχέδιο που για άλλη μια φορά συντάχθηκε χωρίς να λάβει υπόψη του τα συμφέροντα των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων του τόπου. Αποκορύφωμα η πρόταση αξιολόγησης των επιχειρήσεών από το ΞΕΕ, φορέα που δρα και στοχεύει στην προάσπιση των συμφερόντων μιας άλλης κατηγορίας επιχειρηματιών.
‘’Δεν μπήκαμε στον κόπο να καταθέσουμε ξανά τις προτάσεις μας που στοχεύουν στη διασφάλιση μια δικαιότερης νομοθεσίας για το μέλλον των επιχειρήσεών μας. Άλλωστε τα αιτήματά μας δεν έχουν εισακουστεί ποτέ από την κα Υπουργό’’, επισημαίνει η Ομοσπονδία υποστηρίζοντας ότι η κα Κεφαλογιάννη μεαυτό το νομοσχέδιο σαφώς και απροκάλυπτα βάζει ταφόπλακα στον κλάδο των επιχειρήσεων ενοικιαζομένων δωματίων, υποτιμώντας ακόμη και την ικανότητα των θεσμικών του οργάνων να εκπροσωπούν τα μέλη τους, παρόλο που τα όργανα αυτά διαθέτουν και την τεχνογνωσία και την εμπειρία.
Η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει τις προτάσεις εισπρακτικού και μόνο χαρακτήρα υπέρ του ΞΕΕ, τουλάχιστον προσβλητικές, τονίζει πως κάθε απόπειρα αποδυνάμωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του τόπου μας από την κα Υπουργό, η οποία εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ολίγων, συνιστά διαιώνιση των συνθηκών κρίσης και ύφεσης, που σε συνδυασμό με τα πολλαπλά φορολογικά χτυπήματα θα οδηγήσουν στον αφανισμό του κλάδου και ζητά την επανεξέταση και τροποποίηση αυτού του νομοσχεδίου με βασική προϋπόθεση την απάλειψη του όρου «κύρια»και «μη κύρια» καταλύματα στον χαρακτηρισμό των επιχειρήσεων.

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ ΜΑΝΟΥ ΚΟΝΣΟΛΑ ‘’ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΚΑΙ Η ΑΣΤΕΡ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΕΑΝ’’

Την παρέμβαση του Βουλευτή Δωδεκανήσου της ΝΔ Μάνου Κόνσολα, προς την Υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, προκάλεσε το άρθρο 22 του νομοσχεδίου για τον τουρισμό, που κατατέθηκε την Παρασκευή το βράδυ στη Βουλή.
Σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 22 για θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισης στον τουρισμό, η Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Αγίου Νικολάου Κρήτης (ΑΣΤΕΑΝ) μετονομάζεται σε Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης, ενώ την ίδια στιγμή δεν προβλέπεται κάτι ανάλογο για την ΑΣΤΕΡ.
Ο κ. Κόνσολας ζητά να ισχύσει ανάλογη θεσμική αναβάθμιση και για την ΑΣΤΕΡ, ζητώντας να αποτελέσει τον κεντρικό πυλώνα της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης σε όλο το Αιγαίο.
‘’ Θεωρώ‘’ υπογραμμίζει ο βουλευτής Δωδεκανήσου ‘’ότι θα πρέπει, στο υπό συζήτηση και ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού και σε ό, τι αφορά στο συγκεκριμένο άρθρο, να συμπεριληφθεί η ανάλογη και αντίστοιχη θεσμική αναβάθμιση της ΑΣΤΕΡ, που πρέπει να μετεξελιχθεί στον κεντρικό πυλώνα της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης σε όλο το Νότιο και Βόρειο Αιγαίο και στις
Κυκλάδες.
Η ΑΣΤΕΡ έχει την ίδια, αν όχι μεγαλύτερη, ιστορία και προσφορά από την ΑΣΤΕΑΝ.
Έχει συμβάλλει στην άρτια και υψηλού επιπέδου εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού που δραστηριοποιείται στα τουριστικά επαγγέλματα.’’

ΜΕΓΑΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΕ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΕΛΑΦΟΚΥΝΗΓΩΝ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΑΓΡΟΤΗ.. ΚΕΦΑΛΙΑ ΕΛΑΦΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΡΑΤΑ

Μεγάλο χτύπημα δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες "συμμορία" ελαφοκυνηγών που κινείται σε ορεινά χωριά της Ρόδου, από την Θηροφυλακή, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δασών, την Αστυνομία και με την εισαγγελική στήριξη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ‘’Verena.gr‘’, σε χωριό της ενδοχώρας της Ρόδου.
Μετά από παρακολουθήσεις μηνών και ύστερα από καταγγελίες, έγινε έλεγχος σε αποθήκη αγρότη σε χωριό της ενδοχώρας της Ρόδου και βρέθηκαν 2 κεφάλια αρσενικών ελαφιών και 1 ζευγάρι κέρατα κτυπημένα με φυσίγγια. Τα κέρατα είναι φρέσκα, 7 ημερών περίπου, το ένα κεφάλι με δέρμα 3-4 μηνών και το τρίτο πιο παλιό.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες ο εν λόγω αγρότης συχνά - πυκνά εξέφραζε την διαμαρτυρία του, ότι ελάφια προξενούσαν ζημιά στις καλλιέργειες του ενώ όταν πήγαιναν οι δασοφύλακες για αυτοψία, τα χνάρια μέσα στα χωράφι του τα απέδιδε σε κατσίκες προφανώς για να δημιουργεί άλλοθι!
Στην "επιχείρηση" που οργανώθηκε από την Θηροφυλακή, πήραν μέρος δασοφύλακες και Αστυνομικοί με εντολή της Εισαγγελίας Ρόδου.
Ήδη, σχηματίζεται δικογραφία ενώ κτηνίατρος θα εξετάσει τα ευρήματα για να πιστοποιήσει την ημερομηνία θανάτου των τριών ελαφιών.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπάρχει ολόκληρη σπείρα που σκοτώνει ελάφια και μάλιστα τα προωθεί προς πώληση. Ο φάκελος δεν κλείνει και καταβάλλεται προσπάθεια να συλληφθούν και οι άλλοι ελαφοκυνηγοί.

ΜΕ ΡΟΔΙΤΙΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΚΟΥΝΙΑ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΟ ‘’ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ‘’

Με ροδίτικους παραδοσιακούς χορούς, μελεκούνια και τσάι του βουνού και ρίγανη υποδέχθηκαν, χθες το πρωί, οι εκπρόσωποι της Δ.νσης Τουρισμού, Λιμενικού ταμείου και ΕΒΕΔ το κρουαζιερόπλοιο Disney Magic στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου.
Το ‘’ Disney Magic’’ με 3.200 επιβάτες κυρίως Αμερικανούς, προσεγγίζει για πρώτη φορά το τουριστικό λιμάνι της Ρόδου ενώ θα ακολουθήσουν δύο ακόμη προσεγγίσεις, συνολικά τρεις για φέτος (10 Ιουλίου και 19 Ιουλίου).

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 74ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ 35 ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΩΝ ΚΑΝΝΑΒΗΣ

74χρονος ημεδαπός συνελήφθη χθες απόγευμα στη Ρόδο κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Ο 74χρονος καλλιεργούσε επιμελώς -σε δασώδη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Αφάντου- σε περιφραγμένο χώρο, 35 δενδρύλλια κάνναβης τα οποία βρίσκονταν στο στάδιο της ανάπτυξης ανθοφορίας, ύψους από 0,65 έως 1,4 μέτρα.
Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με μια βενζινοκίνητη αντλία νερού, λάστιχα ποτίσματος, καλλιεργητικά εργαλεία και ποσότητα λιπάσματος.
Επιπλέον, σε δυο κατοικίες του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, σπόροι και πέντε αποξηραμένα κλαδιά φυτών κάνναβης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩ

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Ικανοποιητικές κρίθηκαν οι επιδόσεις των υποψηφίων στις Πανελλαδικές στα Λύκεια της Κω σύμφωνα με τους Διευθυντές των σχολείων και των ίδιων των μαθητών.
Ιδιαίτερα υψηλές στη Θετική κατεύθυνση κρίνονται οι βαθμολογίες στο 1ο Λύκειο.  Η Τεχνολογική κατεύθυνση σημείωσε τις υψηλότερες. Αντίστοιχα στο 2ο Λύκειο υπήρξαν υψηλές επιδόσεις ενώ μειωμένος ήταν ο αριθμός των υποψηφίων σε σχέση με τη περυσινή χρονιά, λόγω αδυναμίας των οικογενειών να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις των Φροντιστηρίων αλλά και της υποστήριξης των σπουδών
εκτός τόπου διαμονής.
Σημειώνεται ότι οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων αναμένεται να ανακοινωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

ΣΤΟ ΑΤ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ ΜΕΤΑΤΙΘΕΤΑΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΩ

Οι πρώτες μεταθέσεις αξιωματικών της ΕΛΑΣ στη περιοχή μας έγιναν το απόγευμα της Δευτέρας. 
Στο ΑΤ Ηρακλειδών μετατίθεται ο κ. Ανδρέας Σταυρόπουλος από το Τμήμα Ασφαλείας Κω.
Στο Τμήμα Ασφαλείας Κω μετατίθεται από το ΑΤ Καλύμνου ο κ. Ευάγγελος Καραθάνος.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΗ

ΑΛΛΟΙ 28 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΑΝΗΛΙΚΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Εικοσιοκτώ υπήκοοι Συρίας (27 άνδρες που συνόδευαν έναν ανήλικο) εντοπίστηκαν στη Σύμη για παράνομη είσοδο στη χώρα προερχόμενοι από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

‘’ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΙΑ Η ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ’’

Ολοκληρωμένη πρόταση στα κυβερνητικά όργανα. για τις υποδομές αφαλάτωσης αλλά και το κόστος λειτουργίας τους, δεσμεύτηκε να καταθέσει. άμεσα, ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Μάνος Κόνσολας σε σύσκεψη στο Δημαρχείο του νησιού.
Ο κ. Κόνσολας ανέλαβε να ενημερώσει τους τοπικούς φορείς και το Δημοτικό Συμβούλιο για τις μέχρι τώρα ενέργειες και σε συνέχεια αυτών πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να αναζητηθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων στο νησί, λόγω της κίνησης της ΚΕΔ να τα εγγράψει, μονομερώς, ως δημόσια ακίνητα, ένα ζήτημα που έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση στους κατοίκους του νησιού.
«Η μετεγγραφή ιδιωτικών ακινήτων στη Σύμη, ως δημόσια περιουσία, συνιστά όχι μόνο αδικία αλλά και παραλογισμό» υπογράμμισε ο κ. Κόνσολας δηλώνοντας αποφασισμένος να συνεχίσει την προσπάθεια μέχρι το τέλος.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02/07/2014 - 19:21