Ειδήσεις από την Κρήτη

Παγκρήτιο Δελτίο Ειδήσεων – Τετάρτη 22/07/15

4 ώρες καθυστέρηση στο πλοίο της γραμμής

Με 4 ώρες καθυστέρηση έδεσε σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Σούδας το πλοίο ”Κύδων”  της ΑΝΕΚ, προερχόμενο από τον Πειραιά. Το πλοίο, που έφτασε στις δέκα το πρωί, είχε αποπλεύσει στη 1 τα ξημερώματα από το λιμάνι του Πειραιά λόγω έκτακτης επιθεώρησης από τις Λιμενικές αρχές, σύμφωνα με την εταιρία. Η ΑΝΕΚ προσέφερε σήμερα το πρωί ένα επιπλέον εισιτήριο δωρεάν σε όποιον επιβάτη του χθεσινοβραδινού δρομολογίου προσκόμιζε το εισιτήριο του.

Ανατροπή οχήματος στην Εθνική Οδό

Ανατροπή οχήματος, χωρίς ευτυχώς κάποιο τραυματισμό σημειώθηκε στις 9 το πρωί στην Εθνική Οδό Χανίων Ρεθύμνου, κοντά στη διασταύρωση προς Καλάμι. Αποτέλεσμα της ανατροπής ήταν μια έγκυος γυναίκα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Το όχημα στο οποίο επέβαινε η 30χρονη έγκυος γυναίκα, για άγνωστο λόγο ξέφυγε από την πορεία του και ανατράπηκε. Η κυκλοφορία των οχημάτων δεν διακόπηκε. Τις συνθήκες του ατυχήματος διερευνά η τροχαία του ΒΟΑΚ

   Νεκρός 50χρονος θύμα τροχαίου

Έχασε χθες το μεσημέρι τη μάχη για τη ζωή 50χρονος άνδρας θύμα τροχαίου, την ώρα που οι γιατροί τον χειρουργούσαν στο Βενιζέλειο. Ο άτυχος άνδρας, μεταφέρθηκε σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο μετά από σύγκρουση της μηχανής του με ΙΧ αυτοκίνητο, την ώρα που πήγαινε στο ΙΤΕ όπου και εργάζονταν.

Αύξηση 61% των τροχαίων στην Κρήτη!

Αύξηση σε ποσοστό-ρεκόρ της τάξης του 61% καταγράφεται μέσα στο 2015 στα θανατηφόρα τροχαία στους δρόμους της Κρήτης. 43 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή του έτους, αριθμός που υπερβαίνει κατά πολύ το αντίστοιχο διάστημα του 2014 που οι νεκροί ήταν 29. Το μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπινων απωλειών καταγράφεται στην ανατολική Κρήτη.



Το "νομοσχέδιο Σταθάκη" και ποιους προστατεύει από τους πλειστηριασμούς

Νόμο - προστασία της κύριας κατοικίας ετοιμάζει ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης, τον οποίο και επιδιώκει να προωθήσει, έπειτα από διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς. Το νομοσχέδιο αυτό, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Το Έθνος", είναι έτοιμο και έχει αποσταλεί στους δανειστές για παρατηρήσεις, ενώ πρόθεση της κυβέρνησης είναι να συμπεριληφθεί στο πακέτο προαπαιτουμένων της Τετάρτης, με τις αλλαγές στον κώδικα πολιτικής δικονομίας.   Στο νομοσχέδιο του κ. Σταθάκη προβλέπεται το «πάγωμα» των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος του 2015 υπό προϋποθέσεις.

Π. Μπατσαρισάκης: Η ΑΤΕ υπήρξε πολιτικό "διαφθορείο"

Η ΑΤΕ υπήρξε πολιτικό "διαφθορείο" από τα πάλε ποτέ μεγάλα πολιτικά κόμματα, δήλωσε στην ΕΡΑ Χανίων και στην εκπομπή "Καρφιά και Σχόλια", ο πρ. Δ/ντής της Alpha bank Χανίων Παναγιώτης Μπατσαρισάκης. Ο κ. Νικολούδης καταθέτει την πραγματικότητα, με αρκετή καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να υπάρχει πιθανότητα παραγραφής των ενόχων. Σε ότι αφορά τις τεράστιες εκτάσεις που είναι υποθηκευμένες στην "bad bank", ο κ. Μπατσαρισάκης εκτιμά ότι είτε θα διαγραφούν τα χρέη και κατά πάσα πιθανότητα θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους έναντι πολύ χαμηλής αξίας και μακροχρόνιας αποπληρωμής, είτε θα ερημοποιηθούν πλήρως.

Στ. Αρναουτάκης: «Άνοιξε» η χρηματοδότηση έργων μέσω του ΕΣΠΑ

«Άνοιξε» η χρηματοδότηση έργων και στην Κρήτη, μέσω του ΕΣΠΑ. Σε χθεσινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, εμφανίσθηκε αισιόδοξος, αφού με τη χρηματοδότηση των 2 δις ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εκ των οποίων το 1 δις θα προέλθει από το ΕΣΠΑ 2007-2013 και το άλλο 1 δις από το νέο ΕΣΠΑ, εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη χρηματοδότηση όλων αυτών των έργων τα οποία θα υλοποιηθούν κανονικά. Παράλληλα, ο κ. Αρναουτάκης τόνισε πως «μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, θα έχουν αρχίσει οι δημοπρατήσεις των πρώτων έργων που θα υλοποιηθούν στο νησί, από το νέο ΕΣΠΑ».


Στη Σητεία οι   μετανάστες που εντοπίστηκαν ανοιχτά της Καρπάθου

Στο λιμάνι της Σητείας «έδεσε» το πρωί το φορτηγό πλοίο «ΜΑRA» με τους περίπου 180 μετανάστες μεταξύ των οποίων και 60 παιδιά που είχαν εντοπιστεί το βράδυ της Δευτέρας σε ακυβέρνητη λέμβο στη θαλάσσια περιοχή 120 ναυτικά μίλια νοτιανατολικά της Κρήτης.   Ομάδα του Ερυθρού Σταυρού βρίσκεται στο πλοίο για να διαπιστωθεί η κατάσταση που επικρατεί. Η διαδικασία μεταφοράς τους αναμένεται να χρειαστεί αρκετή ώρα. Για τις εγκύους υπάρχει μέριμνα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο ενώ πέντε ασθενοφόρα βρίσκονται στο λιμάνι και έχουν τεθεί στη διάθεση των ανθρώπων που χρήζουν ενδεχομένως ιατρικής παρακολούθησης.

Εκτός ΕΣΠΑ το αεροδρόμιο Ηρακλείου

Ένα σημαντικό θέμα προκύπτει, σχετικά με την επέκταση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο, αφού, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, οι αρμόδιες Ελληνικές Αρχές το άφησαν εκτός κονδυλίων ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020. Να υπενθυμίσουμε το 2ο αεροδρόμιο σε κίνηση επιβατών στην Ελλάδα, το οποίο χρησιμοποιούν και χιλιάδες πολίτες της Ε.Ε. υπό την ιδιότητα του χρήστη τουριστικών υπηρεσιών. Το θέμα προέκυψε από την Απάντηση που έδωσε η αρμόδια Επίτροπος απαντώντας σε Ερώτηση που κατέθεσε στις 20/4/2015 στην Ευρωβουλή ο κ. Μαριάς, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος «Αντιμνημονιακοί Πολίτες».



Δράσεις πυροπροστασίας περιαστικά της πόλης των Χανίων

Ξεκίνησε η εφαρμογή των δράσεων υλοποίησης που αφορούν στον συνδυασμό της δασοπροστασίας στις εδαφικές ενότητες των περιαστικών δασωδών περιοχών Αγίου Ματθαίου και Προφήτη Ηλία της Δημοτικής Ενότητας Χανίων, με την κάλυψη ατομικών αναγκών των πολιτών σε καυσόξυλα. Χθες, συνεδρίασε για πρώτη φορά η αρμόδια Επιτροπή στη διάρκεια της οποίας, προέκυψε ο βασικός σχεδιασμός, ο οποίος θα ξεκινήσει να υλοποιείται από Δευτέρα 27 Ιουλίου με τη συγκρότηση 5μελών συνεργείων, που θα ενεργούν σε εδαφικές επιφάνειες, που θα ορίζονται και θα επιβλέπονται από τη Δασική Υπηρεσία και το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου.


Από την Κρήτη, στο… Διάστημα!

Τηλεφωνική επικοινωνία με συνάδελφό του είχε την Τρίτη, ο Ρώσος κοσμοναύτης Αντόν Σκαπλέροφ που ολοκληρώνει το πρόγραμμα φυσικής αποκατάστασής του, στην Κρήτη, μετά από 7μηνη παραμονή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ο Ρώσος κοσμοναύτης συνομίλησε με τον συνάδελφο του Μιχαήλ Κριμιένκο που βρίσκεται στο Διαστημικό Σταθμό και του περιέγραψε τις διακοπές του στην Κρήτη λέγοντας του πόσο όμορφο είναι το νησί και ότι και εκείνος θα πρέπει να έρθει εδώ για την αποθεραπεία του! Ο Σκαπλέροφ πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης, όπου τον υποδέχτηκαν ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος.  



ΟΧΙ 11 χρόνια κάθειρξη για τον πρώην ναυτικό που πυροβόλησε τη σύζυγό του

Ένοχος, χωρίς ελαφρυντικά, κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου ο 66χρονος πρώην ναυτικός, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2014 πυροβόλησε δύο φορές την εν διαστάσει σύζυγό του, την ώρα που αυτή κοιμόταν, στο σπίτι της στο Γάζι, Το Δικαστήριο του επέβαλε ποινή κάθειρξης 11 χρόνων, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, γεγονός που σημαίνει ότι οδηγείται στη φυλακή. Σημειώνεται ότι ο άνδρας, που φέρεται να είχε κυρίως οικονομικές διαφορές με την εν διαστάσει σύζυγό του, κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία. - cretalive.gr

Αρχίζουν οι αιτήσεις για την υποβολή αιτήσεων εγγραφής βρεφών και νηπίων μέσω τροφείων

Η Διοίκηση της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ό,τι από την Τετάρτη 5 Αυγούστου έως την Τρίτη 18 Αυγούστου θα παραλαμβάνονται αιτήσεις εγγραφής και επανεγγραφής βρεφών και νηπίων για φιλοξενία με τροφεία για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς που διαχειρίζεται η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ. Η παραλαβή των αιτήσεων για όλους τους σταθμούς θα γίνεται στον ισόγειο χώρο του πρώην Δημαρχείου Νέας Κυδωνίας στον Γαλατά κατά τις ώρες 08.00 – 13.00. Παράλληλα, θα παρέχονται ειδικές πληροφορίες και για τις αιτήσεις δικαιούχων μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ.


Εθελοντική αιμοδοσία στο ΚΑΠΗ Ακρωτηρίου

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται σήμερα, στο KΑΠΗ-Ακρωτηρίου στα Κουνουπιδιανά με το Σύλλογο Αιμοδοτών “Άγιος Ιωάννης”. Παράλληλα, στο χώρο του ΚΑΠΗ θα βρίσκονται εθελοντές από το σύλλογο “ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ” για ενημέρωση και καταγραφή Δοτών Μυελού των Οστών. Τηλέφωνο επικοινωνίας ΚΑΠΗ: 28210-09030


Ο καιρός

Αίθριο καιρό προβλέπει για σήμερα στην Κρήτη η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 τοπικά στις Κυκλάδες 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη νότια Κρήτη το θερμόμετρο θα «αγγίξει» τους 32 βαθμούς.



Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22/07/2015 - 20:07