Συνεδριάζει αύριο η Ολομέλεια των δικηγόρων

Συνεδριάζει εκτάκτως αύριο Παρασκευή η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, προκειμένου να λάβει αποφάσεις μετά τις αλλαγές που ψηφίστηκαν στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Όπως αναφέρει η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, πρόκειται ακριβώς για το ίδιο νομοσχέδιο το οποίο είχε κατατεθεί τον περασμένο Νοέμβριο από την προηγούμενη κυβέρνηση και είχε απορριφθεί από το σύνολο του δικηγορικού και νομικού κόσμου της χώρας..

Η Συντονιστική Επιτροπή επισημαίνει ότι η διαδικασία νομοθέτησης που ακολουθείται αντιβαίνει σε θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας.

"Η δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης στη Βουλή περί «δυνατότητας τροποποίησης» των διατάξεων που μόλις ψηφίσθηκαν, έχει αυστηρώς παρηγορητικό χαρακτήρα. Όπως επίσης τουλάχιστον παράδοξη είναι η δήλωσή του ότι ακόμη συνεχίζεται η λειτουργία και το έργο της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής που ο ίδιος συνέστησε με προεδρεύοντα τον Αρεοπαγίτη κ. Κράνη. Eτσι όμως παραγνωρίζεται ότι η εν λόγω επιτροπή έχει ήδη υποβάλει πλήρες σχέδιο προτεινόμενων διατάξεων καθώς και σχετική αιτιολογική έκθεση που, όπως αποδείχθηκε, αγνοήθηκαν επιδεικτικά" σημειώνει η ανακοίνωση.

Σημειωτέον ότι η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας παρέστη στη συνεδρίαση των αρμόδιων διαρκών επιτροπών της Βουλής, στην οποία παρενέβη καταθέτοντας αναλυτικό υπόμνημα με τα νομοτεχνικά ελλείμματα του σχεδίου νόμου και με προτάσεις για τη τροποποίηση συγκεκριμένων διατάξεων.


πηγή: avgi.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54