Ειδήσεις από την Κρήτη

Παγκρήτιο Δελτίο Ειδήσεων – Πέμπτη, 23/7/15


Το "όχι" του Μ. Κριτσωτάκη και το "παρών" του Κ. Δερμιτζάκη

Με 230 ψήφους υπέρ η Βουλή ψήφισε το νομοσχέδιο με την δεύτερη δέσμη των προαπαιτούμενων μέτρων της συμφωνίας, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφει απώλειες. Υπέρ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ. Καταψήφισαν ΧΑ και ΚΚΕ. Ειδικότερα το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ανά άρθρο έχει ως εξής:

Για το άρθρο 1, που αφορά τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας: 225 ναι, 63 όχι, 10 παρών

Για το άρθρο 2 που αφορά τις Τράπεζες: 231 ναι, 60 όχι, 7 παρών.  Όπως και στην ψήφιση του πρώτου πακέτου, ο βουλευτής Ηρακλείου, Μιχάλης Κριτσωτάκης, ψήφισε όχι, ενώ αυτή τη φορά ο Κωστής Δερμιτζάκης  από το νομό Λασιθίου, που είχε ψηφίσει όχι, δήλωσε "παρών".


Σπ. Δανέλλης: Πιο… βατή η χθεσινή συνεδρίαση για τα προαπαιτούμενα

Πιο βατή αποδείχθηκε η χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση των επιτροπών της βουλής γύρω από τα προαπαιτούμενα, με εξαίρεση την Πρόεδρο της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, δήλωσε στην ΕΡΑ Χανίων και στην εκπομπή «Καρφιά και Σχόλια», ο βουλευτής Ηρακλείου από το «Ποτάμι», Σπύρος Δανέλλης.



Η κατηγορία που απήγγειλε ο εισαγγελέας στον 39χρονο του καβγά της Σούγιας

Την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση απήγγειλε χθες ο εισαγγελέας Χανίων στον 39χρονο ο οποίος σε καβγά που ξέσπασε στη Σούγια Χανίων, μπήκε στο αυτοκίνητό και παρέσυρε τον αδερφό του και δυο Χανιώτες που βρίσκονταν στον τόπο του επεισοδίου. Ο 39χρονος  αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή την Παρασκευή. Εντωμεταξύ, ο αδερφός του 39χρονου, ο οποίος έχει τραυματιστεί στο πόδι παραμένει νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο Χανίων ενώ και οι δυο Χανιώτες που τραυματίστηκαν νοσηλεύονται προληπτικά στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Η υγεία και των τριών δεν διατρέχει κίνδυνο. – Πηγή: flashnews.gr

Νέος πνιγμός στην Κρήτη

Την τελευταία της πνοή άφησε χθες στην παραλία της Παχιάς Άμμου στην Παλαιόχωρα Χανίων, μια 69χρονη γυναίκα.  Η γυναίκα κολυμπούσε το πρωί, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τις αισθήσεις της, ανασύρθηκε στην ακτή, ενώ στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο, το οποίο τη μετέφερε στο κέντρο υγείας Καντάνου. Ωστόσο η άτυχη γυναίκα είχε ήδη καταλήξει. Φως στα αίτια του θανάτου θα ρίξει η νεκροψία νεκροτομή που θα διενεργηθεί.


Έγκυες με ελαφρά αιμορραγία και αφυδατωμένα παιδιά μεταξύ των μεταναστών

Επτά εγκυμονούσες γυναίκες  και 10 παιδιά, που βρίσκονταν μεταξύ των μεταναστών που αποβιβάστηκαν χθες στη Σητεία, κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθούν εσπευσμένα με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Σητείας. Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας ανταπεξήλθε με αμεσότητα στην υποδοχή των μεταναστών που αποβιβάστηκαν από το φορτηγό πλοίο «MARA» στο λιμάνι της Σητείας. Το επιχειρησιακό κέντρο του Ε.Κ.Α.Β., είχε θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο διαχείρισης κρίσεων θέτοντας σε επιφυλακή τις παρακείμενες δομές υγείας για την παροχή άμεσης προνοσοκομειακής φροντίδας προς τους μετανάστες. 


18χρονη κατήγγειλε δύο 20χρονους για βιασμό

Δύο συμπατριώτες της κατήγγειλε για βιασμό πριν μερικές ημέρες μία 18χρονη Αγγλίδα, η οποία έκανε τις διακοπές της στα Μάλια. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Πατρίς, η κοπέλα στην καταγγελία της στην αστυνομία, υποστήριξε ότι οι συμπατριώτες της, ηλικίας 20 ετών με τους οποίους διασκέδαζε σε μπαρ, την οδήγησαν στο δωμάτιό τους και τη βίασαν. Η ίδια είπε ότι ήταν μεθυσμένη και δεν μπορούσε να αντισταθεί. Οι αλλοδαποί συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Κλέφτης ξενοδοχείων σε Χανιά και Ρέθυμνο με πλούσιο ενεργητικό

Εξιχνιάστηκαν, ακόμη δέκα υποθέσεις κλοπών, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, που διαπράχθηκαν σε ξενοδοχεία στην περιοχή του Ρεθύμνου και των Χανίων, από 55χρονο υπήκοο Παλαιστίνης ο οποίος είχε συλληφθεί την 13.07. στο Ρέθυμνο, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών  


"Έφυγε" η Ζωή Μητσοτάκη

Κηδεύεται  αύριο Παρασκευή στα Χανιά η Ζωή Μητσοτάκη. Η Ζωή Μητσοτάκη είχε διακριθεί για την προσφορά της ως προέδρου στο Λύκειο Ελληνίδων στα Χανιά αλλά και στην τοπική κοινωνία. Η σορός θα βρίσκεται από τις 10.00 το πρωί της Παρασκευής στον ΙΝ της Ευαγγελίστριας στη Χαλέπα όπου στις 11.00 θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία. Η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο του Ι.Ν. Αγίας Φωτεινής.



Ο Καιρός

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για σήμερα στην Κρήτη η ΕΜΥ.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 6 και στις βόρειες Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 29 και στην νότια Κρήτη κατά τόπους έως 32 βαθμούς Κελσίου.




Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54