Δικαστική έρευνα για πιθανές ατασθαλίες στη διαχείριση της περιουσίας της ΕΡΤ. Νέος διαχειριστής στην παλαιά ΕΡΤ ο Χαράλαμπος Παναγιωτόπουλος

Με απόφαση ασφαλιστικών μέτρων (αρίθμ. 6457/2015) του Πρωτοδικείου Αθηνών αντικαταστάθηκε η προσωρινή διαχειρίστρια της παλαιάς ΕΡΤ Αφροδίτη Γουγά και στη θέση της τοποθετήθηκε νέος διαχειριστής ο παλαιός διευθυντής της κρατικής τηλεόραση Χαράλαμπος Παναγιωτόπουλος, ενώ διατάχθηκε να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η δικογραφία, προκειμένου να ερευνηθούν πιθανές ποινικές ευθύνες για ατασθαλίες ύψους 26,1 εκατομμύρια ευρώ της παλαιάς διαχειρίστριας ή άλλων τρίτων προσώπων.

Αναλυτικότερα, το Πρωτοδικείο διέταξε να παραδώσει τη διαχείριση της ΕΡΤ η κυρία Γουγά στον τελευταίο διευθυντή εσωτερικού ελέγχου της ΕΡΤ κ. Παναγιώτοπουλο, που θα είναι ο νέος διαχειριστής.

Ακόμη, διατάχθηκε να διαβιβαστεί η δικογραφία στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, προκειμένου να ερευνηθεί η τυχόν ποινική ευθύνη της ειδικής διαχειρίστριας κυρίας Γουγά ή άλλων αρμοδίων προσώπων για παράβαση καθήκοντος ή για άλλες πράξεις και παραλείψεις σχετικά με την καταβολή αμοιβών που δαπανήθηκαν σε βάρος της περιουσίας της ΕΡΤ.







Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54