Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σκόπελος:

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η ισχυρή νεροποντή που έπληξε τη Σκόπελο με τους κατοίκους να μιλούν για ασύλληπτες εικόνες και βιβλική καταστροφή. Κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στο νησί, καθώς και προσωπικό του στρατού και της αεροπορίας, μαζί με βαρέως τύπου μηχανήματα.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε από τις Βρυξέλες επικοινωνία με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις εκτεταμένες καταστροφές στην Σκόπελο.   Κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον κ. Σπίρτζη και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα θα βρίσκονται την Πέμπτη το πρωί στη Σκόπελο προκειμένου να έχει επι τόπου ενημέρωση για την έκταση των καταστροφών και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Επίσης, προσωπικό του στρατού ξηράς και της πολεμικής αεροπορίας μεταβαίνουν στη Σκόπελο για την παροχή συνδρομής μετά τη θεομηνία που προκάλεσα σοβαρά προβλήματα σε σπίτια και υποδομές.   Στο νησί μεταφέρονται επίσης με το πλοίο «Εξπρές Σκιάθος» βαρέως τύπου μηχανήματα (2 Ισοπεδωτές Γαιών, 4 GCB, 4 Ανατρεπόμενα)  Τη σχετική εντολή έδωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος μετά από επικοινωνία με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Αποστολάκη και σε συνεννόηση με τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές.   Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων έχουν κινητοποιηθεί ήδη οι μηχανικοί της Περιφέρειας σε συνεννόηση με το υπουργείο Υποδομών.
--------------

Κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας μεταβαίνει στη Σκόπελο που βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από χτες το βράδυ μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία προκάλεσαν καταστροφές στο νησί.

Το κλιμάκιο αποτελείται από τον αντιπεριφεριεάρχη Σποράδων Νήσων  Νίκο Πλωμαρίτη, τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κώστα Φλαμπούρη και τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων Κώστα Φλαμπούρη.

Από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει κινητοποιήσει πλήρως τον μηχανισμό της και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με το δήμο Σκοπέλου προκειμένου να αντιμετωπιστούν κατά το δυνατό αμεσότερα και αποτελεσματικότερα τα προβλήματα, ενώ το νησί θα κηρυχθεί από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

__________________

Κλειστά θα μείνουν σήμερα τα σχολεία στη Σκόπελο για λόγους ασφαλείας, μετά το ισχυρό πλήγμα που δέχθηκε το νησί από την κακοκαιρία.

Σε περιοχές της της Χώρας έχει διακοπεί η σταθερή τηλεφωνία, ενώ μεγαλα τμήματα του νησιού δεν ηλεκτροδοτούνται από χθες, εξαιτίας πτώσεων στύλων της ΔΕΗ και δέντρων.

Δρόμοι που είχαν κλείσει από μπάζα και πέτρες άνοιξαν με την παρέμβαση τεχνικών συνεργείων του δήμου Σκοπέλου και η συγκοινωνία αποκαταστάθηκε στον δρόμο Χώρας - Γλώσσας.

Ηδη στο νησί μεταβαίνει δύναμη 15 ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Βόλο, για να συνδράμει στην αποκατάσταση των ζημιών στο νησί.

_______________

Την απόλυτη καταστροφή προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την Τρίτη τη Σκόπελο.

Πλημμυρισμένοι δρόμοι, διακοπές του ρεύματος και απόγνωση στο νησί, που ζει πρωτόγνωρες καταστροφές.

Σκόπελος - κακοκαιρία - καταστροφές

Τα ορμητικά νερά μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια, παρασύροντας ακόμα και αυτοκίνητα, που έχουν «φρακάρει» στο λιμάνι του νησιού. Τα βίντεο που τράβηξαν οι κάτοικοι, είναι χαρακτηριστικά, αφού φαίνεται πώς τα αυτοκίνητα παρασύρονται από τα νερά, δίχως ίχνος αντίστασης.

Οι διακοπές ρεύματος «βύθισαν» τη Σκόπελο στο σκοτάδι, ενώ η Πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις.

 Όπως δήλωσε στο Καλημέρα Ελλάδα ο δήμαρχος του νησιού Χρήστος Βασιλούδης, ο επαρχιακός δρόμος Σκοπέλου – Γλώσσας έχει κατεβάσει οχήματα και άλλα υλικά στο λιμάνι, ενώ είναι άγνωστος ο αριθμός από τα μηχανάκια και τις γουρούνες που έχουν επίσης παρασυρθεί.

Πηγή: skopelos-news.blogspot.gr 

Σκόπελος - κακοκαιρία - καταστροφές

Σκόπελος - κακοκαιρία - καταστροφές

Σκόπελος - κακοκαιρία - καταστροφές

Σκόπελος - κακοκαιρία - καταστροφές

Σκόπελος - κακοκαιρία - καταστροφές
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54