Καταδικαστική η απόφαση του δικαστηρίου για τα μέλη του προηγούμενου Δ.Σ της ΠΟΣΠΕΡΤ του 2009 -Βαριές οι ποινές για την κατηγορία της υπεξαίρεσης εγγράφων

Πρόσφατα  και μετά απο  πολλές αναβολές, κάθησαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου τα  μέλη  του  προηγούμενου Δ.Σ  της ΠΟΣΠΕΡΤ  κατηγορούμενα  για  υπεξαίρεση εγγράφων κλπ.

Κατηγορούμενοι  ήσαν οι :
 Κοντιζάς Α.*
Μακρής Δ.
Σαουλίδης Σ.
Παππάς Κ.
Μητρόπουλος Κ.
και Αντωνόπουλος

Κατά την ακροαματική διαδικασία έκανε εντύπωση  o "ζήλος"  των 9  συνηγόρων υπεράσπισης  ο οποίος ήταν  τόσος  ώστε  έφθασαν στο σημείο ακόμα και να  τρομοκρατούν  τους μάρτυρες κατηγορίας ανοικτά ενώπιον του δικαστηρίου  με απειλές για μηνύσεις  και αγωγές  , σε μιά προσπάθεια  να φιμωθεί  η μαρτυρία τους  και να μην ακουστούν  όλα όσα   γνώριζαν  σχετικά με την υπόθεση.
Το δικαστήριο  με την έναρξη της  ακροαματικής διαδικασίας , απέβαλε τον συνήγορο των εναγόντων (ΠΟΣΠΕΡΤ) εκτιμώντας  ότι  η εξουσιοδότηση  του  δικηγόρου  που είχε  απο την ΠΟΣΠΕΡΤ  δεν είχε  διαχρονική αξία  αλλά αφορούσε  μόνο τις  αναβληθείσες  δίκες.Έτσι  λοιπόν σε αυτή την δίκη  δικάστηκαν  οι κατηγορούμενοι  χωρίς  να υπάρχει νομική αντιπαράθεση απο τον αντίδικό τους .

Μάρτυρες υπεράσπισης  ήταν σχεδόν όλοι  οι  ενεργοί και ανενεργοί  συνδικαλιστές του  "βαθέος  ΠΑΣΟΚ"  όπως : η Μηλιά Κοτσιώνη , ο Σήφης Κακαβούλης, ο Γιώργος Μαγγανιάς  με συμπαραστάτες  τους παρευρισκόμενους   Παπανικήτα Μ. (ο προσωπικός σκηνοθέτης  του Αλ. Τσίπρα , οποίος  σήμερα  διεκδικεί  ως υποψήφιος την θέση  του εκπροσώπου των εργαζομένων  στο Δ.Σ της ΕΡΤ Α.Ε)  και  Γ. Καλοφωλιά.

Μάρτυρες κατηγορίας  ήταν ο Γ. Ξηρουχάκης, ο Δ. Κούνης , Λ. Πανουργιάς και η Μ. Φραγκιαδάκη.

Σύμφωνα  με πληροφορίες   η  απόφαση του δικαστηρίου  , το  οποίο αν και όπως είπαμε  είχε  δείξει  μια εχθρική  στάση  εναντίον των εναγόντων  (ΠΟΣΠΕΡΤ) , ήταν καταδικαστική  για τους κατηγορούμενους επιβάλλοντας  ποινή φυλάκισης  7 μηνών .

*Σύμφωνα με παλιότερες δημοσιεύσεις:

1) THETOC  19 Μαρ. 14
 «Κατάφεραν» να διαλέξουν γενικούς της ΝΕΡΙΤ
Επιβραβεύθηκαν όσοι έστησαν τη ΔΤ - Ύστερα από... αξιολόγηση μηνών οι ίδιοι θα στήσουν και τη ΝΕΡΙΤ :
"...Ο Αρίστων Κοντιζάς, επελέγη για τη θέση του Γενικού Διευθυντή Ανάπτυξης και Τεχνολογίας. Ο κ. Κοντιζάς, ηχολήπτης, είχε πρωτοστατήσει στη δημιουργία αντι – Ομοσπονδίας εργαζομένων απέναντι στην ΠΟΣΠΕΡΤ όταν το ΠΑΣΟΚ έχασε τον έλεγχο της..."
2) ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ 24 Δεκεμβρίου 2009
Ο ΚΟΝΤΙΖΑΣ, ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ "ΥΨΗΛΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ "ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ «ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΡΤ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΗΜΕΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΚΑΚΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΓΙΑ "ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ"

"Yψηλός συνδικαλισμός" στην ΕΡΤ:

"...Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Ότι πήγε μάρτυρας υπερ της διοίκησης του Παναγόπουλου σε σοβαρότατη υπόθεση όπου ακόμα και ο ίδιος ο δικαστής είπε «πρώτη φορά βλέπω συνδικαλιστή να παίρνει το μέρος της διοίκησης!»; 
Ότι με την κάλυψη του αμίμητου άλλου Παναγόπουλου της ΓΣΕΕ επιχειρούν να διαλύσουν το συνδικαλιστικό κίνημα μέσα στην ΕΡΤ με μια αήθη φράξια που καταφέρεται εναντίον της νόμιμα εκλεγμένης διοίκησης της ΠΟΣΠΕΡΤ; 
Ότι σκόπιμα ακόμα και σήμερα αυτός που συνεργάστηκε με τέτοιο τρόπο με την διοίκηση της ΕΡΤ, συνομιλεί με στελέχη του ΠΑΣΟΚ μπας και καταφέρει να ρίξει τον εκλεγμένο Πρόεδρο με ποιος ξέρει τι πραξικόπημα; Δημιουργώντας ακόμα και νέα ομοσπονδία μέσα στην ΕΡΤ;
Κι όλα αυτά επειδή αυτός και οι όμοιοι του (Δημήτρης Μακρής και «λοιποί συγγενείς») έχασαν τις καρέκλες εξουσίας;

Ο Κοντιζάς, πνευματικό παιδί του άλλου «σπουδαίου συνδικαλιστή»
Σήφη Κακαβούλη τέως Προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ, που έτρωγε και έπινε στα τραπέζια συμβουλίων με τους εκάστοτε Προέδρους (ο υψηλού επιπέδου συνδικαλισμός που λέγαμε…) ...
Ο Κοντιζάς που κρίθηκε τελικά ανίκανος να πάρει σοβαρό χρίσμα από τους εργαζόμενους ως νέος Πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ και γι’ αυτό στεναχωριέται λιγάκι... Αλλά όχι και πολύ, γιατί οι διάφορες επιτροπές που είναι χωμένος από τους φίλους του, τον «αποζημιώνουν» κυριολεκτικά!

Ο Κοντιζάς, που σήμερα πιστός στα χνάρια του «υψηλού συνδικαλισμού» αμέσως μετά τις συνελεύσεις του «νέου Δ.Σ.» της ΕΡΤ βρίσκεται μαζί με τον Καλημέρη και τον Ανδρικάκη στο γραφείο του τελευταίου για «μεζεδάκια». Με την ευκαιρία ας επισημάνουμε ότι για κάθε μια από τις συνεδριάσεις ο καθένας τους βάζει στην τσέπη «αποζημίωση» περί τα 300 ευρώ! Με δύο τέτοιες την εβδομάδα και τους ρυθμούς που τρέχουν τα πράγματα στην ΕΡΤ, κάντε σούμα! Μεζεδάκια να δείτε που θα τρώγαμε και εμείς αν παίρναμε τέτοια πακέτα. Αλλά δυστυχώς δεν ξέρουμε αν θα ανανεώσουμε τις συμβάσεις μας ακόμα.

Γιατί απορείτε λοιπόν που συνυπέγραψε τις προκλητικές συμβάσεις των 8.500 ευρώ προχθές; Εδώ τις υπέγραφε ασυζητητί όταν ήταν εννιά και δέκα χιλιάδες. Εδώ γελάμε! Ευτυχώς υπάρχουν και τα πρακτικά και έχουν όλα καταγραφεί. 
Αλλά τι γίνεται με τους συμβασιούχους ούτε κουβέντα! Τι θα γίνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που κρέμονται από τις υπογραφές τους (για να μην πούμε τίποτα άλλο…), ούτε λόγος! Προτεραιότητα στο «προσωπικό ειδικών θέσεων». Λες και χωρίς τον κύριο Κατσαρό τρεις μήνες δεν έβγαινε η «Αθλητική Κυριακή»! Η χωρίς τον κύριο Καβαδά που εργάζεται σε πλήθος παραγωγών σε ΑΛΛΑ κανάλια (στέλεχος στο στούντιο Αλφα, υπάλληλος του Σκάι όπου …συμπτωματικά είναι πλέον διευθυντής ο Παναγόπουλος!!) δεν θα προχωρούσε η εταιρεία. 
Ντροπή! Αλλά που να την βρεις ;
Ενώ οι 1.300 που δουλεύουν και δεν ξημεροβραδιάζονται πίνοντας μπίρες στα γραφεία των διευθυντών τους, δεν είναι απαραίτητοι ε;

Γιατί λοιπόν να μην υπογράψει ο κύριος Αρης; Αυτό δεν έκανε τόσα χρόνια; Τα αφεντικά του υπερασπίζεται ενώ αφού δεν έχει το ειδικό βάρος να αντιπαρατεθεί στο σύστημα τουλάχιστον θα έπρεπε να παραιτηθεί. Και το κυριότερο όλα αυτά εκπροσωπώντας το «επίσημο» ΠΑΣΟΚ όπως ο ίδιος διαδίδει δεξιά κι αριστερά με συνοδοιπόρο πάντως τον Παναγόπουλο της ΓΣΕΕ που απειλεί θεούς και δαίμονες όταν του θίγουν τον εκλεκτό του.
Κύριοι του ΠΑΣΟΚ ακούτε ; Αυτό είναι το νέο ήθος; Για προσέξτε λίγο γιατί η ΕΡΤ είναι «πιλότος» για όλη τη διαχείριση της δημόσιας διοίκησης και ο κόσμος παρακολουθεί. Ξέρετε κάτι; Οι αγώνες να πέσει το σαθρό-φαιδρό καθεστώς Καραμανλή-Ρουσόπουλου και των ομοίων τους δεν έγιναν για πλάκα.
Αυτοί οι δήθεν συνδικαλιστές της ΕΡΤ τόσα χρόνια είναι συνυπεύθυνοι για όσα έγιναν στο μαγαζί.
Ούτε κατά διάνοια δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε πως ήρθατε για να υιοθετήσετε την παλιά λαϊκή ρήση «μία από τα ίδια».

Εσείς;



typocrisia.blogspot.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54