Η Δήλωση Δέσποινας Σπανού συντονίστριας του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής της ΛΑ.Ε.- Κάλεσμα στις 18.00 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος

«Η μνημονιακή πολιτική λιτότητας συνεχίζεται από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ . Το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο εντάσσεται στα προαπαιτούμενα για την καταβολή της δόσης, διατηρεί την πολιτική άγριας λιτότητας που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και συνέχισε η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.
-Παγιώνει τους πετσοκομμένους ως και 50% μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και τους «παγώνει» για τα επόμενα χρόνια, ακυρώνοντας τα όποια οικονομικά οφέλη θα προέκυπταν από την μισθολογική εξέλιξή τους.
-Η χορήγηση «προσωπικής διαφοράς» για όσους κατατάσσονται σε κλιμάκια με μικρότερο μισθό δεν αποκρύπτει το γεγονός ότι το μισθολόγιο οδηγεί σε ουσιαστική μείωση αποδοχών αφού αυτές παραμένουν «παγωμένες» για όλα τα επόμενα χρόνια.
-Η προώθηση της σύνδεσης του μισθού με την αξιολόγηση και τα καθήκοντα της συγκεκριμένης θέσης, θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση μισθού ακόμη και σε κατάργηση οργανικών θέσεων με αντίστοιχη μείωση προσωπικού .
Η υποκρισία όμως της κυβέρνησης αποδεικνύεται περίτρανα σ’ αυτό το νομοσχέδιο διότι ενώ που διακηρύσσει ότι αγωνίζεται για την κατοχύρωση και εφαρμογή των συλλογικών διαπραγματεύσεων απαγορεύει πλήρως με σαφή διάταξη την εφαρμογή συλλογικών διαπραγματεύσεων για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.
To νέο μισθολόγιο στο δημόσιο διατηρώντας τους μισθούς σε χαμηλά επίπεδα για τα επόμενα χρόνια και σε συνδυασμό με τις νέες μειώσεις στις συντάξεις που δρομολογούνται , θα ανατροφοδοτήσουν τη λιτότητα και την ύφεση και θα επιφέρουν αύξηση της ανεργίας και περαιτέρω συμπίεση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

Οι διατάξεις του νέου μισθολογίου καταδεικνύουν την μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση και την απόλυτη πλέον ταύτισή της με τις επιταγές των δανειστών.
Μία είναι η λύση :
Νέο μισθολόγιο με αποκατάσταση των απωλειών που υπέστησαν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο τα τελευταία χρόνια καθώς και επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα.
Κατοχύρωση ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων για τους δημοσίους υπαλλήλους.
Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη.

Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων και καλεί τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 15/12/2015 και ώρα 18.00 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54