Αναίρεση της αθωωτικής απόφασης για Χαρδούβελη και του απαλλακτικού βουλεύματος για Σαββαΐδου άσκησε σήμερα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου

Αναίρεση κατά της ομόφωνης αθωωτικής απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και κατά του απαλλακτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για την πρώην γενική γραμματέα Εσόδων Αικατερίνη Σαββαΐδου άσκησε σήμερα η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Συγκεκριμένα, για τον Γκίκα Χαρδούβελη, που ήταν κατηγορούμενος για παράλειψη υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης, το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε ότι πρέπει να τιμωρηθεί. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκρινε ότι η επίμαχη απόφαση στερείται πλήρους και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία και ως εκ τούτου πρέπει να κριθεί εκ νέου από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου για το εάν θα παραπεμφθεί ή όχι σε νέα δίκη ο Γκ. Χαρδούβελης.

Για την υπόθεση της Αικατερίνης Σαββαΐδου η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση λόγω νομικών σφαλμάτων που εντόπισε στο απαλλακτικό βούλευμα, δηλαδή δεν είχε την απαιτούμενη από το Σύνταγμα και την ποινική νομοθεσία πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Η Αικ. Σαββαίδου πρόσφατα απηλλάγη με βούλευμα από την κατηγορία της απόπειρας απιστίας, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Αφορούσε την απόφαση που εξέδωσε η πρώην γενική γραμματέας Εσόδων με την οποία φέρεται ότι «πάγωσε», μέσω επανελέγχου, πρόστιμο 78.000.000 ευρώ, το οποίο επιβλήθηκε σε εταιρεία.



πηγή 902.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54