Θ. Παφίλης: Πρόστυχη η πολιτική της κυβέρνησης

Λάβρος κατά των κυβερνητικών επιλογών στη διαχείρισης της πανδημίας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος χθες στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μιλώντας από το βήμα του κοινοβουλίου ο Θανάσης Παφίλης απαρίθμησε τις αποτυχίες της κυβέρνησης από τον Μάρτιο θυμίζοντας τις προτάσεις του ΚΚΕ και καταγγέλλοντας απουσία ελέγχων στους χώρους εργασίας και μέτρων στα σχολεία και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με αποτέλεσμα τη σημερινή δραματική κατάσταση.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που βρίσκεται σε διαβούλευση και έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, ο βουλευτής είπε χαρακτηριστικά τα εξής:



«Είσαστε όχι προκλητικοί, κάτι πολύ χειρότερο! Ζητάτε από τον λαό να είναι κλεισμένος στο σπίτι του και όταν οι φοιτητές είναι στα σπίτια τους, οι μαθητές στα σπίτια τους, οι γονείς τρελαμένοι με όλη αυτή την κατάσταση έρχεστε και αλλάζετε τον νόμο για τα ΑΕΙ και τις εξετάσεις. Αυτό λέγετε προστυχιά πολιτική! Να έχεις ένα λαό κλεισμένο ένα χρόνο σχεδόν, που να μη μπορεί να αντιδράσει και εσύ να πηγαίνεις ακάθεκτος!

»Το να λες ότι έχουμε πόλεμο και συ να πολεμάς αυτούς που πολεμάνε στον πόλεμο, αυτό είναι απαράδεκτο και να ξέρετε ότι δεν θα περάσει! Θα το πληρώσετε πάρα πολύ ακριβά. Δεν έχετε συναίσθηση της αγανάκτησης του κόσμου. Έρχεστε τώρα και βάζετε νόμο για την Παιδεία καινούργιο. Δεν θα περάσει έτσι, ούτε θα μας φιμώσετε! Κάντε ό,τι θέλετε! Και δακρυγόνα πάρτε και ό,τι θέλετε! Αυτό θα σκάσει κάποτε! Και όταν θα σκάσει, θα έχει εκκωφαντικό θόρυβο και θα σας τσακίσει!'»

https://www.efsyn.gr/

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54