Μεταδιδακτορικοί ερευνητές και διδάσκοντες ενάντια στην καταστολή

Και οι μεταδιδακτορικοί καταγγέλουν την αστυνομική βία και αυθαιρεσία στα Πανεπιστήμια, ζητώντας να σταματήσει η υποβάθμιση και της τριτοβάθμιας δημόσιας παιδείας.


Εναντίον της αστυνομικής βίας, και με ανάδειξη των ευθυνών του πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καταφέρονται οι μεταδιδακτορικοί ερευνητές και ερευνήτριες και διδασκόντες και διδάσκουσες σε ΑΕΙ και ερευνητικά κέντρα, με ψήφισμά τους το οποίο ήδη υπογράφουν δεκάδες νέοι επιστήμονες, τονίζοντας παράλληλα ότι όλα αυτά έχουν ως τελικό στόχο την φίμωση όσων αγωνίζονται ενάντια στην υποβάθμιση του Δημόσιου Πανεπιστήμιου.

Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται, και γίνεται με ημεηλ στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Ολόκληρο το κείμενο έχει ως εξής:

«Συλλογή υπογραφών μεταδιδακτορικών ερευνητών/τριών και διδασκόντων/ουσών σε ΑΕΙ και ερευνητικά κέντρα ενάντια στο όργιο κρατικής καταστολής και τις συλλήψεις φοιτητών στο ΑΠΘ

Για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες της ωμής και απρόκλητης βίας των αστυνομικών δυνάμεων κατά φοιτητών/τριών, και μάλιστα έπειτα από παραγγελία του ίδιου του πρύτανη του ΑΠΘ. Τέτοια γεγονότα δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης, αλλά και τους ευρύτερους στόχους και επιδιώξεις του αντιδραστικού νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Είναι πλέον ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει «σιωπητήριο», εντείνοντας την κρατική καταστολή ενάντια σε όσους και όσες αγωνίζονται, αντιστέκονται και αντιδρούν στις πολιτικές που υποβαθμίζουν περαιτέρω το δημόσιο πανεπιστήμιο. Ως μεταδιδακτορικοί ερευνητές/τριες και διδάσκοντες/ουσες σε ΑΕΙ και ερευνητικά κέντρα εκφράζουμε την καταδίκη και τον αποτροπιασμό μας για την ένταση του αυταρχισμού και της αστυνομοκρατίας στα πανεπιστήμια, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων φοιτητών/τριών, καθώς και να μην ασκηθεί καμία δίωξη εναντίον τους».

Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται, και γίνεται με μεηλ στο στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . 

Πηγή: thepressproject.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54