Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου: Μόνο μία ειδικευμένη γιατρός για 500 καρκινοπαθείς

Παραιτήθηκαν 2 από τους 3 ογκολόγους 

Στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου απευθύνονται περίπου 400 ογκολογικοί ασθενείς προκειμένου να υποβληθούν σε χημειοθεραπείες, ενώ ακόμη 100 κάνουν το ίδιο σε αραιότερα διαστήματα για επανεξέταση ή προληπτική αγωγή, ωστόσο το τελευταίο διάστημα το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό αποτελείται από μία μόνο ογκολόγο, που δίνει μάχη προκειμένου να ανταποκριθεί μόνη της στις ανάγκες των καρκινοπαθών.

Ο λόγος είναι ότι τους τελευταίους μήνες παραιτήθηκαν οι άλλοι δύο από τους τρεις ογκολόγους γιατρούς του νοσοκομείου, όπως γράφει ο τοπικός Ταχυδρόμος σε σχετικό ρεπορτάζ. Η «λύση» που δίνει το υπουργείο Υγείας είναι ακόμα ένα μπάλωμα, δηλαδή μία φορά την εβδομάδα να προστίθεται ένας γιατρός από τη Λάρισα.

Οι καρκινοπαθείς οργανώθηκαν μέσω των social media και προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο την Πέμπτη, απαιτώντας να στελεχωθεί επαρκώς το νοσοκομείο.

Σε δηλώσεις της στην τοπική εφημερίδα η καρκινοπαθής Πόπη Κυρατλίδου τόνισε ότι «η γιατρός που έχει παραμείνει εργάζεται με αυτοθυσία για να μάς συνδράμει. Όμως είναι ανθρωπίνως αδύνατο να μπορέσει να εξυπηρετήσει όλα τα περιστατικά. Δικαίωμα όμως στην υγεία έχουμε όλοι. Εμείς δεν έχουμε την πολυτέλεια να αναβάλλουμε ή να παραπέμψουμε για αργότερα θεραπείες. Είμαστε υπό παρακολούθηση και υποχρεωτικά πρέπει να ακολουθήσουμε συγκεκριμένη αγωγή».