Αχιλλέας Μπέος: Εισαγγελική παρέμβαση για την προτροπή να… χαστουκίζουν οικολόγους

Νέα εισαγγελική παρέμβαση για τις δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε κατά τη διάρκεια σύσκεψης στον Βόλο ότι οι αντιδράσεις των οικολογικών οργανώσεων για την κοπή των δέντρων στον Κραυσίδωνα λύνονται με… χαστούκια, σύμφωνα με το gegonota.news.

Η Εισαγγελία έδωσε εντολή σε πταισματοδίκη να ερευνήσει όλα τα καταγγελλόμενα από τους εκπροσώπους των οικολογικών οργανώσεων εις βάρος του δημάρχου Βόλου, τα οποία έχουν καταγραφεί σε βίντεο.

Όλα συνέβησαν σε σύσκεψη στο δημαρχείο του Βόλου, με την συμμετοχή του περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα, ο οποίος μίλησε για τις αντιδράσεις των οικολογικών οργανώσεων για την κοπή δέντρων στον Κραυσιδώνα.

«Θα είμαστε απολύτως σύννομοι. Αν κάποιος θεωρεί ότι αυτά που κάνουμε δεν είναι σύννομα και δεν προστατεύουν το περιβάλλον, τα δικαστήρια είναι στη διάθεσή τους», είπε ο κ. Κουρέτας, για τους εκπροσώπους των οικολογικών οργανώσεων, οι οποίοι αντιδρούν στο ξήλωμα των δέντρων.

Έπειτα, τοποθετήθηκε ο Αχιλλέας Μπέος ο οποίος, σύμφωνα με το gegonota.news είπε ότι: «Θα σας θυμίσω τότε που δένονταν σε φοίνικες στα Αστέρια Αγριάς. Λύσεις δίνονται με χαστούκια, αλλά η Περιφέρεια δεν τα δίνει. Όμως καθυστερούν και αν πνιγεί ο κόσμος θα κοιτούν ο ένας τον άλλον. Αυτά τα ανδραγαθήματα να σταματήσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων ζήτησαν αυτεπάγγελτη παρέμβαση του Εισαγγελέα για τις προτροπές του Δημάρχου να τους χαστουκίζουν. «Ακούει ο Εισαγγελέας; Γιατί ο κ. Περιφερειάρχης το άκουσε και περιμένουμε να το καταγγείλει ο ίδιος στον Εισαγγελέα, αλλιώς η σιωπή είναι συνενοχή», ανέφεραν.

Ο πταισματοδίκης που ανέλαβε την έρευνα θα αναζητήσει επίσης και απαντήσεις από την περιφέρεια για την απόφαση κοπής των πλατανιών στον Κραυσιδώνα και στα ρεύματα του Νοτίου Πηλίου.