Εξεταστική: Αρνείται να υπογράψει την κατάθεσή του ο CEO της Hellenic Train

Την άρνησή του να υπογράψει την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών», επικαλούμενος την ποιότητα της διερμηνείας, γνωστοποίησε με επιστολή του ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Train, Μαουρίτσιο Καποτόρτο.

Όπως ανέφερε στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, ο πρόεδρος της επιτροπής Δ. Μαρκόπουλος, «τέτοιου είδους ενέργειες εκ μέρους του κ. Καποτόρτο, δυσχεραίνουν ξεκάθαρα το έργο της επιτροπής μας και ενδεχομένως υποκρύπτουν κάποιου είδους σκοπιμότητα, ενδεχομένως να λειτουργούν και παρελκυστικά».

Μετά, δε, από σχετική πρότασή του, η επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από τους δύο διερμηνείς, που ανέλαβαν την μετάφραση, να υπογράψουν τα σχετικά πρακτικά, και αν χρειαστεί να ξανακούσουν το ηχητικό υλικό των εν λόγω συνεδριάσεων.

 

Αυτό σημαίνει ότι η Επιτροπή θα μπορούσε να στείλει στην εισαγγελία Εφετών την κατάθεση προκειμένου να διερευνηθεί για το αδίκημα της ψευδορκίας. 

Ο CEO της Hellenic Train είχε εμφανιστεί στην Εξεταστική Επιτροπή επιρρίπτοντας ευθύνες για την τραγωδία στον ΟΣΕ, όμως η κατάθεσή του είχε προκαλέσει αντιδράσεις με αποτέλεσμα η επιτροπή να αποφασίσει ομόφωνα τη διαβίβαση της κατάθεσής του στην εισαγγελία εφετών.