Οι ανήθικοι που έβλεπαν τα τραίνα να περνούν

Θύμιος Γεωργόπουλος

“Κύριε Καραμανλή, ακούγοντάς σας σκέφτηκα: τι λυπηρό οι νομοθέτες, δεν μερίμνησαν για ανθρώπους σαν και εσάς. Δεν θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν το μέγεθος της αναξιοπρέπειας και της ανηθικότητας που μπορεί να φτάσει κάποιος. Κρίμα, ο πόνος μας είναι πολύ μεγάλος για εσάς. Πλέον όμως είστε η μειοψηφία. Εσείς και οι υποστηρικτές σας αποτελείτε μια μικρή ομάδα που στηρίζει το έγκλημα, που αγαπά την ατιμωρησία”.

Είναι κάποια μόνο λίγα λόγια από την συγκλονιστική ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού, προέδρου του Συλλόγου «Τέμπη 2023» (συγγενείς των δολοφονημένων θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας) κατά διάρκεια της ειδικής εκδήλωσης στο Ευρωκοινοβούλιο, ένα χρόνο μετά το δολοφονικό συμβάν που άφησε πίσω του 57 νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες και έναν λαό ψυχικά ακρωτηριασμένο.

Μόλις λίγες ώρες πριν, το ανθρωπάκι με το αφάνταστο “μέγεθος της αναξιοπρέπειας και της ανηθικότητας”, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής του Αχιλλέως, κατέθετε στην εξεταστική επιτροπή της βουλής, αποδεικνύοντας χωρίς καμία συστολή ότι αυτός και οι υποστηρικτές του αποτελούν “μια μικρή ομάδα που στηρίζει το έγκλημα, που αγαπά την ατιμωρησία”.

Είπε -με την ασφάλεια της βουλευτικής του ασυλίας- ο θρασύς, ανάλγητος και προκλητικός υπουργός: “σε ό,τι αφορά αυτά τα συστήματα, σαφώς και θα συνέβαλλαν στην αύξηση της ασφάλειας, αλλά δεν υπήρχε η βεβαιότητα ότι θα απέτρεπαν το δυστύχημα, γιατί και τα συστήματα αυτά άνθρωποι τα χειρίζονται”.

Αφού λοιπόν (κόντρα στις γνωμοδοτήσεις των ειδικών ότι το σύστημα τηλεδιοίκησης -αν λειτουργούσε- θα ακινητοποιούσε τους συρμούς και θα απέτρεπε το φονικό δυστύχημα) αυτά τα συστήματα απλώς συμβάλλουν στην αύξηση της ασφάλειας, ο υπουργός θεώρησε αμελητέα την ευθύνη του και απέδωσε το έγκλημα αποκλειστικά στο «ανθρώπινο λάθος», του παράνομα διορισμένου (από τον ίδιο) Σταθμάρχη της Λάρισας που ήταν βάρδια το μοιραίο βράδυ.

Στην κατάθεση του, ο δειλός και προκλητικός, υπουργός έπαιξε (ακόμα και) με την νοημοσύνη μας θεωρώντας τα μέλη της επιτροπής αλλά και όλους όσους τον άκουσαν ή τον διάβασαν ηλίθιους και κρετίνους. Είπε για το εξώδικο της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ), που στάλθηκε στον ΟΣΕ, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ), την Hellenic Train και προειδοποιούσε για ορατό κίνδυνο να συμβεί μεγάλη σιδηροδρομική τραγωδία: “το εξώδικο δεν ήταν ότι ο σιδηρόδρομος δεν είναι ασφαλής. Το εξώδικο έλεγε «προχωρήστε γιατί έχουμε ζητήματα ασφάλειας και
ολοκληρώστε την 717»”.

Δηλαδή και «έχουμε ζητήματα ασφάλειας» και «ο σιδηρόδρομος είναι ασφαλής»!!!

Ο -όπως να τον χαρακτηρίσεις τα λόγια χάνουν το νόημα τους- υπουργός του εγκλήματος στα Τέμπη δήλωσε στην εξεταστική της βουλής ότι “κανένα πόρισμα δεν κράτησα στο συρτάρι μου” τονίζοντας με αυτό τον τρόπο ότι ουδείς τον είχε ενημερώσει για τον μεγάλο κίνδυνο σοβαρού ατυχήματος. Κι όμως εκτός από τους συνδικαλιστές μηχανοδηγούς και ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππος Τσαλίδης (όπως αποκάλυψε η «Δημοκρατία») είχε στείλει εμπιστευτικό έγγραφο στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Σπύρο Πατέρα, με κοινοποίηση στον Κώστα Καραμανλή, στον υφυπουργό Μιχάλη Παπαδόπουλο και στην πρόεδρο της ΡΑΣ Ιωάννα Τσιαπαρίκου.

Το θέμα στο οποίο αναφερόταν ο Τσαλίδης ήταν «σοβαρά λειτουργικά προβλήματα του Ελληνικού Σιδηροδρόμου». Στην Ελλάδα, για τους 57 νεκρούς δεν λογοδοτεί κανένας πολιτικός, αντίθετα λογοδοτεί ο καλλιτέχνης Πάνος Βλάχος για χρήση «δολοφονικών» στίχων. “Η φήμη είναι κάτι που πρέπει να κερδηθεί. Η τιμή είναι κάτι που απλά δεν πρέπει να χαθεί”

Άρθουρ Σοπενχάουερ, Γερμανός φιλόσοφος

Πηγή: koutipandoras.gr