Ιάσονας Αποστολόπουλος / Χρυσό μετάλλιο στην απανθρωπιά ή στην ασχετοσύνη;

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους, χωρίς να συμπίπτουν κατ' ανάγκη με την άποψη του Tvxs.gr /ertopen.com

Ογνωστός ολυμπιονίκης, Πύρρος Δήμας, ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα με τη Νέα Δημοκρατία διαφημίζοντας τον φράκτη του Έβρου. Το ίδιο άλλωστε έκανε προεκλογικά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβάζοντας αντίστοιχες φωτογραφίες, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και άλλοι-ες.

Η επιλογή τους αυτή είναι απόλυτα συμβατή με την πολιτική της κυβέρνησης.

Με τι να φωτογραφηθούν δηλαδή; Με τα δημόσια νοσοκομεία που τα διαλύουν, με τα δημόσια πανεπιστημία που τα μισούν, με την ανύπαρκτη τηλεδιοίκηση στα τρένα ή με τα ετοιμόρροπα σχολεία;

Με τον φράκτη θα φωτογραφηθούν, γιατί μόνο αυτό έχουν να πουλήσουν.

Όταν έχουν αποτύχει σχεδόν στα πάντα, από την υγεία, την ανεργία και την ακρίβεια, μέχρι τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία του Τύπου, τι άλλο μένει να υποσχεθούν;

Γι’αυτό καταφεύγουν στην ιστορικά εύκολη συνταγή της εθνικής ασφάλειας και του εθνικισμού, καλλιεργώντας τα χειρότερα ένστικτα των ανθρώπων, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, το μίσος προς τους αδύναμους.

Ο ρατσισμός είναι πολύ χρήσιμος για την εξουσία γιατί διαιρεί τους από κάτω, κάνει τους φτωχούς να μισούν τους φτωχότερους, οπότε οι από πάνω την βγάζουν καθαρή.

Οι φτωχοί Έλληνες πεθαίνουν σε καρότσες αγροτικών επειδή δεν υπάρχουν ασθενοφόρα. Οι φτωχοί ξένοι πνίγονται στην θάλασσα ή καίγονται στον Έβρο ζωντανοί.

Ο ρατσισμός κάνει τους πρώτους να πανηγυρίζουν για τον θάνατο των δεύτερων.

  • Σύμφωνα με όλους τους διεθνείς οργανισμούς που ασχολούνται με τη μετανάστευση, οι φράχτες στα χερσαία σύνορα ωθούν τους αιτούντες άσυλο σε θαλάσσιες διελεύσεις, άρα οι 28.000 νεκροί τα τελευταία χρόνια στη Μεσόγειο και το Αιγαίο έχουν την υπογραφή του φράχτη στον Έβρο. Αυτού που διαφημίζει ο Πύρρος Δήμας.
  • Μάλιστα, η χθεσινή έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης  υπογραμμίζει την ανάγκη για ασφαλείς διόδους και αναφέρει ότι “παρά τις πολλές ζωές που χάθηκαν και των οποίων η ταυτότητα παραμένει άγνωστη, γνωρίζουμε ότι σχεδόν 5.500 γυναίκες έχασαν τη ζωή τους στις μεταναστευτικές διαδρομές τα τελευταία 10 χρόνια και ο αριθμός των νεκρών παιδιών που έχουν ταυτοποιηθεί είναι σχεδόν 3.500”.

Ακόμα και αν ο Δήμας δεν ήξερε τίποτα από όλα τα παραπάνω, είναι απίστευτη κατάντια να διαφημίζεις αυτό που κάποτε πέρναγες ως φυγάς εσύ ο ίδιος.

Σύμφωνα με μια συνέντευξή του: «Οι Βορειοηπειρώτες ήρθαν και ήταν οι Αλβανοί, αυτό ήταν ένα μεγάλο παράπονο. Οι Πόντιοι έρχονταν από τη Ρωσία και έπαιρναν κατευθείαν διαβατήριο. Για εμάς ήταν Γολγοθάς, με χαρτιά Αλλοδαπών. Δεν μπορώ να περιγράψω την ταλαιπωρία» σημείωσε ο Πύρρος Δήμας.

Σήμερα, ο 53χρόνος Πύρρος Δήμας εκθειάζει αυτό που θα εμπόδιζε τον 20χρόνο Πύρρο Δήμα να έρθει στην Ελλάδα και να αναζητήσει μια καλύτερη ζωή.

Γιατί ο φράχτης δεν προστατεύει καμιά πατρίδα. Ο φράχτης είναι μόνο για να απωθεί πρόσφυγες και μετανάστες και όχι τούρκικα τανκς. Ένα σύμβολο αποτροπής, διαχωρισμού και παρανομοποίησης του προσφυγικού πληθυσμού.

Πηγή: tvxs.gr