Θεσσαλονίκη / Ένα ρέκβιεμ για τα Τέμπη - Συναυλία μνήμης για τους 57 νεκρούς

Συναυλία στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών διοργανώνει την Κυριακή 31 Μαρτίου ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Ορχήστρα και τη Χορωδία Νέας Γενιάς. 40 μουσικοί επί σκηνής θα παρουσιάσουν μια γκάμα μουσικών ακουσμάτων, ενώ στόχος της εκδήλωσης είναι να στηριχτούν συναισθηματικά οι οικογένειες και οι φίλοι των θυμάτων.

Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Καλαμαριάς, ένας χρόνος και ένας μήνας συμπληρώθηκαν από το βράδυ που στα Τέμπη πάγωσε ο χρόνος. Το βαρύ πένθος στο οποίο βυθίστηκε ολόκληρη η χώρα για τους 57 αδικοχαμένους συνανθρώπους μας, στην πλέον πολύνεκρη τραγωδία της σύγχρονης Ελλάδας, είναι ακόμα εδώ και η ελάχιστη τιμή που μπορεί να αποδοθεί σε εκείνους είναι η μνήμη και η διατήρησή της.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αντιδημαρχία Παιδείας, Διά βίου Μάθησης και Πολιτισμού του Δήμου Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Ορχήστρα και τη Χορωδία Νέας Γενιάς διοργανώνει αυτή τη μεγάλη συναυλία στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών. 40 μουσικοί επί σκηνής θα παρουσιάσουν μια γκάμα μουσικών ακουσμάτων, όπως μέρη των «Requiem» των Mozart, Verdi και Faure, συνθέσεις των Puccini και άλλων. Επίσης, στη συναυλία θα γίνει η πρεμιέρα των έργων των Η. Ουζούνη και Ι. Σιούτη, των συνθετών που επιλέχθηκαν στο ανοιχτό κάλεσμα για νέα έργα που διεξήγαγε η Ορχήστρα, γραμμένα ειδικά για αυτό το γεγονός.

Στόχος της εκδήλωσης, όπως υπογραμμίζει ο Δήμος Καλαμαριάς, είναι να στηριχτούν συναισθηματικά οι οικογένειες και οι φίλοι των θυμάτων και η μουσική και ο πολιτισμός ήταν ανέκαθεν ο πλέον συμβολικός τρόπος, αφού μιλά κατευθείαν στην καρδιά.

Η συναυλία θα λάβει χώρα την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Ναύαρχος Βότσης» (Μ. Αλεξάνδρου & Αν. Θράκης 9). Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τη διεύθυνση της ορχήστρας και την ευθύνη της παραγωγής έχει ο μουσικός της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καλαμαριάς Ροδόλφος Πάρτος, ενώ η επιμέλεια της αφίσας είναι της Sarah Bernardy.