Τέμπη: Στον Άρειο Πάγο παραπέμπεται μήνυση γονέα θύματος για Τριαντόπουλο

Μια πολύ σημαντική εξέλιξη όσον αφορά τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών. Η εισαγγελέας Εφετών Λάρισας έκανε δεκτή την προσφυγή του κ. Π. Ασλανίδη, πατέρα ενός από τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, κατά της απόφασης της εισαγγελέως Πρωτοδικών Λάρισας να απορρίψει τη μήνυση των συγγενών για το μπάζωμα των Τεμπών. Συνεπώς, ανοίγει ο δρόμος για την παραπομπή της μήνυσης των συγγενών στη Βουλή, καθώς η υπόθεση αφορά τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και αρμόδιος είναι ο Άρειος Πάγος.

Η μήνυση που στρεφόταν εις βάρος του υφ. Κλιματικής Αλλαγής Χρήστου Τριαντόπουλου, του τότε υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Πλεύρη και της τότε υφ. Υγείας, Ζωής Ράπτη. Στην απορριπτική διάταξη για τη μηνυτήρια αναφορά συγγενών των θυμάτων για το μπάζωμα των Τεμπών από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας ανέφερε ότι «επειδή δεν δύναται να στοιχειοθετηθεί η αντικειμενική υπόσταση των ανωτέρω αδικημάτων σε βάρος των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη μόνο από την παρουσία τους στον χώρο χωρίς να προκύπτει η καθ’ οποιονδήποτε τρόπο συμμετοχή τους στη λήψη ή υλοποίηση απόφασης επέμβασης στον τόπο του ατυχήματος, πρέπει η υπό κρίση έγκληση να απορριφθεί ως προς αυτούς ως προφανώς ουσία αβάσιμη». 

Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Αντιεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας για παράβαση καθήκοντος ή υπόθαλψης εγκληματία, για την εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας.

Είχε προηγηθεί παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη προς την Διευθύνουσα της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, μέσω της οποία ζητούσε τη διερεύνηση «τυχόν πειθαρχικής ευθύνης της Εισαγγελέως Πρωτοδικών, η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες Υπουργούς, ως εμπλεκομένους στην Υπόθεση των Τεμπών, κατά παράβαση του άρθρου 86 του Συντάγματος και του Νόμου 3126/2003, άρθρο 4 § 4 περί ποινικής ευθύνης Υπουργών».