«Αγνωστοι» απομάκρυναν αντικείμενα, «χαμένο» και ένα καμένο κοντέινερ

ΕΥΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Να εντοπιστεί η ταυτότητα των ατόμων που επιχειρούσαν στο πεδίο της σιδηροδρομικής σύγκρουσης και εμφανίζονται σε οπτικοακουστικό υλικό να συλλέγουν και να απομακρύνουν συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία ζητά συγγενής θύματος με νέο υπόμνημα που κατέθεσε χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας.

Το αίτημα για ενδελεχέστερη διερεύνηση των συνθηκών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη κατέθεσε στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, σύζυγος θύματος των Τεμπών, και επικεντρώνεται ιδιαίτερα στην ανάγκη αναζήτησης ατόμων τα οποία καταγράφονται σε φωτογραφίες να εισέρχονται στον τόπο του δυστυχήματος ως εργαζόμενοι με κίτρινα γιλέκα και να απομακρύνουν μεταλλικά αντικείμενα που, σύμφωνα με το υπόμνημα, «είναι ανοξείδωτα δοχεία μεταφοράς των εύφλεκτων χημικών ουσιών που έχουν εντοπιστεί στο πεδίο από τη δειγματοληψία του Χημείου του Κράτους». Τα πρόσωπα αυτά δεν φαίνεται να είναι ούτε εργαζόμενοι της Τροχαίας ούτε πυροσβέστες και παραμένουν μέχρι σήμερα άγνωστα για τις ανακριτικές αρχές της Λάρισας.

«Χαμένο», σύμφωνα με το υπόμνημα, είναι και ένα καμένο κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας με τα διακριτικά «OCCL» που, αν και φαίνεται τα πρώτα εικοσιτετράωρα μετά το δυστύχημα να είναι ανάμεσα στα συντρίμμια, έκτοτε δεν έχει εντοπιστεί. Δεν βρίσκεται ούτε στη θέση «Πηγάδια», στο ιδιωτικό οικόπεδο, λίγα χιλιόμετρα από το σημείο της τραγωδίας, όπου εντοπίστηκε προ μηνών χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης, ούτε και στον χώρο του ΟΣΕ στη Λάρισα όπου φυλάσσονται τα συντρίμμια των αμαξοστοιχιών. Το γεγονός ότι άκριτα απομακρύνθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση χωρίς καταγραφή κρίσιμα στοιχεία, όπως το συγκεκριμένο κοντέινερ, έχει επισημανθεί στον ανακριτή από τον Μάρτιο, με ανάλογο υπόμνημα, χωρίς όμως να έχουν προσανατολιστεί οι έρευνες στην εύρεσή τους.

Το ζήτημα θίγεται από τον τεχνικό σύμβουλο κάποιων εκ των οικογενειών των θυμάτων, Βασίλη Κοκοτσάκη, ο οποίος με αίτημά του ζητά περαιτέρω διερεύνηση, αφού «έχει πάνω του, σύμφωνα με το φωτογραφικό υλικό επί του πεδίου και όχι μόνο, σημαντικά από τα σημάδια αλλά και τα αποτελέσματα της έκρηξης». Ο ίδιος υποστηρίζει, μάλιστα, πως η ανεμπόδιστη απομάκρυνση του κοντέινερ έγινε από εργαζόμενους της υπόλογης Hellenic Train, «στερώντας από την έρευνα ένα σημαντικό στοιχείο».

Πηγή: efsyn.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07/06/2024 - 10:18