«Διαδηλώνουμε κάθε Σάββατο στο Σύνταγμα για αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη»

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων απευθύνει κάλεσμα προς τον ελληνικό λαό, τα σωματεία και τις οργανώσεις της Αριστεράς, για κινητοποίηση το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ. και κάθε Σάββατο στο Σύνταγμα.

«Έντεκα μήνες μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ η οποία, υποτίθεται, είχε στόχο την απελευθέρωση των αιχμαλώτων της 7ης Οκτώβρη και την εξάλειψη της Παλαιστινιακής Αντίστασης, όχι μόνο δεν πέτυχαν τους διακηρυγμένους στόχους τους αλλά οι ίδιες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του σιωνιστικού μορφώματος έχουν προκαλέσει το θάνατο πολλών από αυτούς τους αιχμαλώτους» αναφέρει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης.

«Έχοντας σαν προτεραιότητα την εκτέλεση ενός προδιαγεγραμμένου σχεδίου γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού που ετοιμάστηκε πολύ πριν από την 7η Οκτώβρη, επί 11 μήνες το κράτος-δολοφόνος βομβαρδίζει ανελέητα και ασταμάτητα κτήρια, υποδομές, διεθνείς αποστολές, αμάχους, παιδιά και γέροντες, και γέροντες, ενώ ο στρατός του πυροβολεί στα τυφλά οτιδήποτε κινείται. Το αποτέλεσμα αυτής της πρωτόγνωρης ανθρωποσφαγής αριθμεί επισήμως σε δεκάδες χιλιάδες Παλαιστινίους, ανεπίσημα όμως εκατοντάδες χιλιάδες υπολογίζεται ότι σφαγιάστηκαν από τους σιωνιστές στο πλαίσιο της συστηματικής γενοκτονίας και εθνοκάθαρσης» προσθέτει.

«Έντεκα μήνες μετά την έναρξη του πολέμου παρόλη την αμέριστη στρατιωτική, οικονομική και διπλωματική υποστήριξη της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ στην γενοκτονία, η αντίσταση στη Γάζα συνεχίζεται και επεκτείνεται στην κατεχόμενη από το σιωνιστικό κράτος Δυτική Όχθη. Εκεί όπου με τις ίδιες συνένοχες πλάτες, το σιωναζιστικό κράτος και παρακράτος, και παρά το γεγονός της επανειλημμένης καταδίκης από κράτη και διεθνείς οργανισμούς για εγκλήματα και παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, προχωρά σε νέο κύκλο δολοφονικών διωγμών και εθνοκάθαρσης.
Διακηρυγμένος στόχος τους η ολοκληρωτική εξαφάνιση και εκτοπισμός των αυτόχθονων Παλαιστινίων από την ιστορική πατρίδα τους και ο πλήρης εποικισμός του παλαιστινιακού εδάφους» σημειώνει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης.

«Σε αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας (πολιτικό, ανθρωπιστικό, δικαίου), η κυβέρνηση Μητσοτάκη, απολύτως συνένοχη με πλήρη συνείδηση, εμπλέκει ολοένα και περισσότερο την χώρα μας στους επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στη Μέση Ανατολή, στέλνει φρεγάτες στην Ερυθρά Θάλασσα για να προστατεύσει τα εφοπλιστικά συμφέροντα, παραχωρεί τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις και τα λιμάνια μας που έχουν μετατραπεί σε ορμητήριο για τις επιθέσεις εναντίον του παλαιστινιακού λαού. Οι λαοί όλου του κόσμου, κόντρα στην επιλογές των κυβερνήσεων τους, εκφράζουν καθημερινά την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των Παλαιστινίων, βρίσκονται σταθερά στο πλευρό τους, απαιτούν να σταματήσει η γενοκτονία και οι βομβαρδισμοί, να αποχωρήσουν τώρα τα κατοχικά στρατεύματα του Ισραήλ από όλη την Παλαιστινιακή γη και να αποκτήσουν οι Παλαιστίνιοι το δικό τους ανεξάρτητο κράτος» συνεχίζει.

Η Πρωτοβουλία Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων, που συγκροτήθηκε πριν 2 χρόνια, βρίσκεται όλο αυτό το διάστημα στο πλευρό του αγωνιζόμενου Παλαιστινιακού λαού εκφράζοντας την αλληλεγγύη της με πολύμορφες δράσεις, εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις. Απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους και όλες να εκφράσουμε ακόμη πιο δυνατά και μαζικά την θέλησή μας να μπει τέλος στο αιματοκύλισμα και στην σφαγή στη Γάζα, την Δυτική Όχθη και σε ολόκληρη την Παλαιστίνη» καταλήγει.