Τέμπη / Καταγγελία Πλακιά για έλεγχο πυροσβέστη που «ενήργησε ως έπρεπε»

Σε μια ενέργεια που προκαλεί σοβαρά ερωτήματα προχώρησε ο διοικητής των πυροσβεστικών δυνάμεων το βράδυ της τραγωδίας των Τεμπών, Ευάγγελος Φαλάρας, ο οποίος σήμερα πρόκειται να περάσει την πόρτα του εφέτη ανακριτή στη Λάρισα προκειμένου να απολογηθεί για το μπάζωμα του χώρου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ευάγγελος Φαλάρας, ο οποίος από συντονιστής επιχειρήσεων των πυροσβεστικών δυνάμεων Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας τη νύχτα της τραγωδίας των Τεμπών έχει αναβαθμιστεί σε γενικό επιθεωρητή Βορείου Ελλάδας, ζήτησε στις 7 Οκτωβρίου 2024 από την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, με υπηρεσιακό σημείωμα, να ελεγχθεί ο αρχιπυροσβέστης Ευάγγελος Αλεξανδρής για την έρευνα στην περιοχή Πηγάδια, την οποία έκανε η ΜΚΟ «Anubis Coldcase K9 Team» που ειδικεύεται στις έρευνες με εκπαιδευμένους σκύλους.

«Παρακαλούμε, όπως μας γνωρίσετε εάν είναι νόμιμη η επίκληση βαθμού και ιδιότητας από τον υπογράφοντα την έκθεση πραγματογνωμοσύνης, καθώς και επίσης εάν του έχει χορηγηθεί σχετική άδεια» γράφει στο υπηρεσιακό σημείωμα, γεγονός που κατήγγειλε ο Νίκος Πλακιάς, που έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του στα Τέμπη.

Υπενθυμίζεται ότι εναντίον του Ευάγγελου Φαλάρα η εισαγγελέας Εφετών Λάρισας άσκησε τον περασμένο Ιούλιο δίωξη για παράβαση καθήκοντος, που αφορά στην παρέμβαση στο χώρο του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Ν. Πλακιάς καλεί τον τότε διοικητή των πυροσβεστικών δυνάμεων να πει ενώπιον του εισαγγελέα επιτέλους τα ονόματα αυτών που του έδωσαν εντολές για το μπάζωμα.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Νίκου Πλακιά

Αύριο είναι να περάσει την πόρτα του Εισαγγελέα ο κ. Φαλάρας Ευάγγελος (ο διοικητής των πυροσβεστικών δυνάμεων εκείνη το βράδυ )

Κύριε Φαλαρα όλοι πλέον στην Ελλάδα γνωρίζουμε ότι ζούμε σε μια διεφθαρμένη χώρα όπου η λογική και η ευσυνειδησία έχουν εκλείψει προ πολλού .

Όμως βλέποντας την παρέμβαση σας να ελέγξετε τον πυροσβέστη Ευαγγελο Αλεξανδρή γιατί ενήργησε όπως έπρεπε ,όχι μόνο με ξεπερνά αλλά με εξοργίζει .

Ζητάτε εσεις να πληροφορηθείτε για έναν πυροσβέστη που ερευνά υπόθεση στην οποία είστε υπόδικος ;

Δεν γνωρίζετε ότι ο ίδιος και η ομάδα του πριν αρκετούς μήνες είχε κάνει την έρευνα του και στο Κουλούρι ;

Γιατί τον θυμηθήκατε τώρα και όχι τότε ;

Τότε δεν γνωρίζατε τίποτα ;

Τόσο ανημέρωτος ;

Η τώρα που σφίγγει ο κλοιός καταλάβατε τι έχετε κάνει ;

Αύριο ενώπιον Εισαγγελέα πείτε επιτέλους τα ονόματα αυτών που εκτελέσατε τις εντολές τους .

Και κάποια στιγμή δεν είναι ντροπή να δηλώστε παραίτηση από το αξίωμα σας .

Θα είναι κρίμα να αφήσετε πίσω σας ένα επίθετο το οποίο θα είναι συνδεδεμένο με την συγκάληψη του αιώνα .