17o Πανελλήνιο Συνέδριο 2024 της Ελληνικής Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης (31/10- 2/11 - 2024) στο Ξενοδοχείο Domotel Καστρί, Κεφαλάρι

Ο κόσμος όλος βρίσκεται σε αναστάτωση αυτήν την Εποχή του Υδροχόου! Και μία Εταιρεία «αφιερωμένων» στην μελέτη και θεραπεία των παθήσεων της Σπονδυλικής Στήλης κάνει στην Αθήνα το 17ο Συνέδριό της που θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου έως το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2024 στο Ξενοδοχείο Domotel Καστρί - Νέα Ερυθραία.

Δεν χωριζόμαστε σε Ορθοπεδικούς και Νευροχειρουργούς. Είμαστε από πολύ περισσότερα πεδία. Αλλά για όλους η Σπουνδυλική Στήλη είναι το επιστημονικό μας φετίχ!

Ο σκοπός της εταιρείας μας δεν είναι μόνο η συζήτηση και η αλληλοκατανόηση. Το συνέδριό μας σκοπεύει να βοηθήσει στη καταπολέμηση της δυσπιστίας στην χειρουργική αυτού του βασικού οργάνου στο μυαλό των περισσοτέρων. Και βέβαια αυτό περνά από τον καθορισμό των ιδανικών ενδείξεων θεραπείας για συγκεκριμμένες παθήσεις, από την παρουσίαση των αποτελεσμάτων μας, από την υιοθέτηση των τελευταίων εξελίξεων των βασικών επιστημών.

Θέλουμε να δώσουμε στο ευρύ κοινό το μήνυμα «μην περιμένετε από τα φάρμακα να πάψετε να πονάτε. Σηκωθείτε από τον καναπέ και την τηλεόραση. Κινηθείτε! Η κίνηση είναι ζωή και η ζωή σημαίνει κίνηση!»

Θέλουμε να φωνάξουμε «μην περιφέρεστε από γιατρό σε γιατρό που δεν έχει ιδέα για αυτά που πλέον είναι κατορθωτά για την ΣΣ ή έχει μείνει πίσω σε όλα! Βρείτε κάποιον με την ειδική πολύπλοκη εκπαίδευση που απαιτείται πιά, για να σας δώσει την γνώμη του!» Γιατί οι aficionados αυτής της εταιρείας έχουν δώσει υπόσχεση να εφαρμόζουν τις τεκμηριωμένες στατιστικά ενδείξεις.

Θέλουμε να δηλώσουμε στους συναδέλφους μας άλλων ειδικοτήτων ότι «εμείς χειρουργούμε τους μεταστατικούς όγκους, αναδιαμορφώνουμε τα κατάγματα, σύντομα θα διορθώνουμε παραμορφώσεις χωρίς σπονδυλοδεσίες και θα αναζωογονούμε μεσοσπονδύλιους δίσκους αντί να τους δένουμε».

Και όλα με τα θαυμαστά νέα στοιχεία που θα μας παρουσιάσουν τόσο γιατροί από όλες τις ειδικότητες έλληνες και μη, αλλά και αφιερωμένες ομάδες Ελλήνων ερευνητών επιστημόνων σε βασική έρευνα από Ελληνικά Επιστημονικά Ιδρύματα που τα κατορθώματά τους στο εργαστήριο ήταν μέχρι πρότινος φαντασία!

Καλώς ήλθατε λοιπόν στην Αθήνα και στο 17ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης. Ενωθείτε μαζί μας σε έναν πολύπλοκο αλλά τόσο ενδιαφέροντα καινούργιο κόσμο!

Σωτήρης Λ. Παπαστεφάνου

Πρόεδρος ΕΕΣΣ 2024