Προεκλογικό καψώνι: Λεφτά υπάρχουν, αλλά η διοίκηση του ΙΓΜΕ δεν πληρώνει τους εργαζόμενους

To Συνδικάτο ΙΓΜΕ στην ανακοίνωσή του τα λεέι όλα: "Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ, όπως όλοι οι εργαζόμενοι στη χώρα, βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση και διεκδικούν το αυτονόητο, να πληρώνονται έγκαιρα. Ενώ υπάρχουν χρήματα (1.400.000 Ε) στον τραπεζικό λογαριασμό του Ινστιτούτου, η Διοίκηση αρνείται να καταβάλλει το 15πενθήμερο που δεν υπερβαίνει τις 120.000 Ε, με το πρόσχημα ότι το ποσό αυτό αφορά άλλες οικονομικές εκκρεμότητες του Ινστιτούτου, με  άμεσο αποτέλεσμα να μην μπορούν να μεταβούν στον τόπο τους και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα!     
                                                                                                             
Επειδή το όλο λογιστικό σύστημα εκταμίευσης κονδυλίων από το ΥΠΕΚΑ και το Υπ. Οικ., καθυστερεί συστηματικά, όχι μόνο τη μισθοδοσία του προσωπικού ( ένα με δύο μήνες), αλλά και την προώθηση των ερευνητικών προγραμμάτων του ΙΓΜΕ, οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τον αγώνα τους, με κινητοποιήσεις, πριν και μετά τις εκλογές".
Yπήρξε και συνέχεια (νέα ανακοίνωση του Συνδικάτου)


"Ο Πρόεδρος του ΕΚΒΑΑ που έχει χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα, σε κάθε προσπάθεια κατασυκοφάντησης του ΙΓΜΕ και των εργαζόμενων σε αυτό, παρά του ότι είχε τη δυνατότητα να καταβάλει στους εργαζόμενους, το 15μερο ως όφειλε (περίπου 120 χιλ. Ευρώ) από το 1.5 εκατ. Ευρώ που υπάρχουν στην τράπεζα αρνήθηκε με τον ισχυρισμό ότι κάτι τέτοιο είναι “παράνομο”. Για να δικαιολογήσει εν μέρει την αυθαιρεσία του προθυμοποιήθηκε να δώσει “παράνομα” προκαταβολή σε όσους θέλουν να ψηφίσουν εκτός Αθηνών.

Το δικαίωμα στην έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας δεν μπορεί να το συνδέει κανείς με την ψήφο, αλλά με το ποιες ανάγκες θέλουν να καλύψουν οι εργαζόμενοι.

Με την παρέμβαση του συμβούλου της Γ. Γραμματέας του ΥΠΕΚΑ καλύπτεται, ο κ. Πρόεδρος, που με τραμπούκικο τρόπο και λασπολογία σε βάρος των εκπροσώπων του Συνδικάτου, προσπαθεί για μία ακόμη φορά να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους.

Έτσι όμως αποδεικνύεται ότι η πολιτική παρέμβαση του ΥΠΕΚΑ είναι ρουσφετολογικού χαρακτήρα αφού συνδέει “τη παράνομη ενέργεια του Πρόεδρου” για την χορήγηση προκαταβολής με την ψηφοφορία.

Καλούμε τους συναδέλφους να μετακινηθούν μαζικά για τις εκλογές και να ζητήσουν ως προκαταβολή το 15μερο τους, που κέρδισε το Συνδικάτο με την παρέμβαση του. Αυτή την “παράνομη πράξη του Προέδρου” θα πρέπει να την αξιοποιήσουν προς όφελος τους οι εργαζόμενοι, ψηφίζοντας όσο μακριά και αν πρέπει να πάνε γνωρίζοντας καλά ποιους πρέπει να μαυρίσουν".
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22/05/2014 - 16:36