Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καλαμάτας

ΤΕΕ Πελοποννήσου: «Όχι» στο ξεπούλημα των ακινήτων του Δημοσίου

Την αντίθεσή του στο ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, εκφράζει το ΤΕΕ Πελοποννήσου. Σε σχετικό ψήφισμά του τονίζει μεταξύ άλλων:

«Τεράστιας έκτασης δημόσια περιουσία στη χώρα επιχειρείται να εκποιηθεί από την κυβέρνηση και την τρόικα σε ιδιώτες μέσω του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. Η ιδιωτικοποίηση αυτή γίνεται με πρόσχημα την αποπληρωμή του χρέους.

Στην πραγματικότητα όμως ακόμα και όλες οι ιδιωτικοποιήσεις να προχωρήσουν ένα απειροελάχιστο ποσοστό του χρέους θα εξυπηρετηθεί και το ίδιο το δημόσιο τελικά, όχι μόνο θα βγει ζημιωμένο, αλλά ο Ελληνικός Λαός θα έχει χάσει οριστικά το δημόσιο πλούτο. Οι μόνοι που θα ωφεληθούν θα είναι κάποιοι ιδιώτες “επενδυτές” που θα αποκτήσουν την ανεκτίμητης αξίας περιουσία με εξευτελιστικό μάλιστα αντίτιμο.

Στην Αργολίδα “βγαίνουν στο σφυρί” πολύ σημαντικές παραλίες, όπως η Καραθώνα, το Κονδύλι, στο Δήμο Ναυπλιέων, το Σαλάντι, η Σαμπάριζα και η Θερμησία στο Δήμο Ερμιονίδας, τα «ΞΕΝΙΑ» και εδαφικές εκτάσεις επί των οποίων έχουν τις εγκαταστάσεις τους, που βρίσκονται σε ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας περιοχές, ο Αμφιτρίωνας στο Ναύπλιο, σημαντικά οικόπεδα όπως αυτά που βρίσκονται παραπλεύρως του Αγίου Αναστασίου στο Ναύπλιο, αλλά ακόμα και αυτά που βρίσκονται εντός του προστατευμένου υγροβιότοπου στην παραλιακή της Νέας Κίου (δίπλα στο “Ραμαντάνι”, και το οικόπεδο «Γήπεδο Πειρούνη» στο Άργος, κτίρια όπως αυτό της παλιάς εφορίας στον “Μεγάλο Δρόμο” στο Παλιό Ναύπλιο.

Αν τα σχέδια αυτά υλοποιηθούν θα υποστούμε μια άνευ προηγουμένου κλοπή της δημόσιας περιουσίας, των ακτών και των παραλιών μας, μια ανεπανόρθωτη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, ένα βιασμό της ιστορικής μας μνήμης, των μνημείων μας φυσικών και αρχαιολογικών.

Το έγκλημα αυτό που σχεδιάζεται πίσω από την πλάτη μας θα το πληρώσουμε όχι μόνο εμείς, αλλά και οι μελλοντικές γενιές στις οποίες είμαστε υπόλογοι.

ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ!

Ο μοναδικός τρόπος να σταματήσει το ξεπούλημα της ίδιας μας της ζωής είναι να βρεθούμε όλοι ενωμένοι απέναντι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και στην τρόικα, που έχουν βάλει στο μάτι την δημόσια περιουσία.

Απαιτούμε να βγουν άμεσα όλες οι εκτάσεις που ανήκουν στην περιουσία του δημοσίου από το ΤΑΙΠΕΔ!»

Το ΤΕΕ αποφασίζει να στηρίξει κάθε πρωτοβουλία που θα αναπτυχθεί σε όλους τους νομούς της Πελοποννήσου και να ανταποκριθεί έμπρακτα σε οποιοδήποτε κάλεσμα για τεχνική υποστήριξη».

Συνάντηση για τα χημικά της Συρίας στην ΕΡΑ Καλαμάτας

Νέες δράσεις κατά των σχεδίων υδρόλυσης των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο Θάλασσα, οργανώνει η Επιτροπή Πρωτοβουλίας των φορέων της Καλαμάτας. Το πρόγραμμα των δράσεων θα συζητηθεί σε συνάντηση των εκπροσώπων των φορέων, που θα γίνει αύριο στις 9 το βράδυ, στο προαύλιο της ΕΡΑ Καλαμάτας, στο Ανατολικό Κέντρο.

Το ΤΕΕ Πελοποννήσου κατά των χημικών

«Όχι» στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας, στη θάλασσα λέει και το ΤΕΕ Πελοποννήσου». Σε ψήφισμά που έδωσε στη δημοσιότητα τονίζει: «Οι μηχανικο - μέλη του ΤΕΕ Πελοποννήσου εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας και τη διαμαρτυρία μας κατά της επιχειρούμενης “εξουδετέρωσης” των χημικών όπλων της Συρίας στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου και ειδικότερα στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης και νότια της Πελοποννήσου. Ενώνουμε τη φωνή μας με αυτή των χιλιάδων κατοίκων από όλη την Ελλάδα που αντιδρούν και αγωνίζονται ενάντια σε αυτές τις ενέργειες που συνιστούν σοβαρότατη περιβαλλοντική απειλή για την περιοχή με απρόβλεπτες συνέπειες στο ευαίσθητο οικοσύστημα της Μεσογείου, θαλάσσιο και παράκτιο, την τροφική αλυσίδα, στη δημόσια υγεία, την τοπική οικονομία της περιοχής μας, αλλά και της χώρας γενικότερα.

Απαιτούμε να σταματήσει η διαδικασία καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στην Μεσόγειο.
Δεν θέλουμε την Μεσόγειο θάλασσα θανάτου και σκουπιδότοπο επικίνδυνων χημικών καταλοίπων.
Θέλουμε την Μεσόγειο, θάλασσα πολιτισμού, ειρήνης και αλληλεγγύης των λαών.
Ζητούμε από την ελληνική κυβέρνηση να αντιδράσει άμεσα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του ελληνικού λαού, να αναλάβει πρωτοβουλίες και να προβεί σε όλες τις ενέργειες για να αποτραπεί αυτό το επιχειρούμενο περιβαλλοντικό έγκλημα.
Ταυτόχρονα, δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην παραγωγή και χρήση των χημικών όπλων. Η ευθύνη και το κόστος της καταστροφής τους να επιβαρύνει αυτούς που τα παρήγαγαν.
Απαιτούμε ως πολίτες να έχουμε έγκυρη και τεκμηριωμένη πληροφόρηση για το επιχειρούμενο σχέδιο, καθώς και για όλες τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν. Δεν δεχόμαστε τέτοιες αποφάσεις με τόσο σοβαρές συνέπειες για τη ζωή μας να λαμβάνονται στο σκοτάδι και στην αδιαφάνεια, ερήμην των τοπικών κοινωνιών.
Τέλος, καταγγέλλουμε την αδιάφορη στάση που επιδεικνύουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ για το θέμα, αφού, παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει ήδη μεγάλες κινητοποιήσεις από κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, τα γεγονότα αυτά προβάλλονται από ελάχιστα ως καθόλου.
ΚΑΛΟΥΜΕ
όλους τους φορείς και συλλογικότητες της περιοχής μας να κινητοποιηθούν και να αναδείξουν το θέμα με κάθε πρόσφορο τρόπο, ώστε να πιέσουμε και να αποτρέψουμε αυτό το υπό εξέλιξη καταστροφικό σχέδιο για τη ζωή μας».

Σήμερα η κηδεία του 72χρονου που αυτοκτόνησε για χρέη

Από το ναό της Ζωοδόχου Πηγής στα Καλλιανέικα, στις 6 σήμερα το απόγευμα θα κηδευτεί ο 72χρονος αγρότης από τους Δολούς Γιώργος Λούζης, που έβαλε τέλος στη ζωή του επειδή δεν μπορούσε να αποπληρώσει τα χρέη του. Χθες το πρωί οι συγγενείς του τον βρήκαν κρεμασμένο με σχοινί από ελιά στην αυλή του σπιτιού τους. Όπως έγινε γνωστό ο αγρότης χρωστούσε χρήματα από δάνειο σε τράπεζα και αδυνατούσε να πληρώσει. Η τράπεζα βρήκε κάποιο μικρό ποσόν στο λογαριασμό του, το οποίο κατέσχεσε χωρίς να τον ενημερώσει, για την εξόφληση μέρους της οφειλής. Ο 72χρονος αισθάνθηκε αδιέξοδο και το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα, αφού άφησε τους οικείους του να κοιμηθούν, βγήκε στην αυλή του σπιτιού και έβαλε τέλος στη ζωή του.

«Φασισμός Α.Ε.» στην Πύλο

Στην πλατεία της Πύλου θα προβληθεί την Κυριακή στις 8:30 το βράδυ, το ντοκιμαντέρ «Φασισμός Α.Ε.). Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον δημιουργό της ταινίας Άρη Χατζηστεφάνου. Την εκδήλωση οργανώνουν οι Αντιφασιστικές Κινήσεις Καλαμάτας και Πύλου και η ΕΡΑ Καλαμάτας.

Ισπανική «Πολυκατοικία» στην Κινηματογραφική Λέσχη

Την ταινία «Πολυκατοικία» (LaCommunidad), παραγωγής 2000) του Άλεξ ντε λα Ιγλέσια θα προβάλει αύριο στις 9.30 το βράδυ στον υπαίθριο χώρο του Καφέ Σινέ, στη Δυτική Παραλία η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας. Ο Ιγλέσια παρουσιάζει την αλλοτρίωση του ανθρώπινου χαρακτήρα και κατορθώνει να συνδυάσει τον τρόμο με τραγελαφικές καταστάσεις σε μια μαύρη κωμωδία που καθηλώνει. Η ταινία βραβεύθηκε από την Ακαδημία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου και κέρδισε συνολικά 20 βραβεία σε διεθνείς διοργανώσεις.

Συναυλία με μαντολινάτα από τον «Ορφέα» Καλαμάτας

Μουσική εκδήλωση με ελληνικά τραγούδια συνοδεία μαντολινάτας, θα παρουσιάσει σήμερα στις 9 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας η χορωδία του τοπικού Μουσικού Ομίλου «Ορφέας». Στην ορχήστρα θα συμμετέχουν μαθητές και καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου και του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας. Τη χορωδία και την ορχήστρα θα διευθύνει ο μαέστρος Ιβάν Μάντζαρης. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την ενίσχυση το τοπικού Κέντρου Υποστήριξης του Παιδιού και την Οικογένειας των Παδικών Χωριών S.O.S.

Παρουσίαση του προγράμματος

του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Μια ιδέα για το πρόγραμμα του φετινού 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν όσοι αύριο στις 9:30 το βράδυ βρεθούν στο Ναυτικό Όμιλο στην Παραλία της Καλαμάτας. Θυμίζουμε ότι το φεστιβάλ, που φέτος γιορτάζει τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του, θα πραγματοποιηθεί από 17 μέχρι 24 Ιουλίου, με τη συμμετοχή μεγάλων ονομάτων του σύγχρονου χορού, χορευτών και χορογράφων.

Εγκαίνια έκθεσης του Εικαστικού Εργαστηρίου

Στις 8:30 αύριο το βράδυ θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης έργων των μαθητών του Δημοτικού Εικαστικού Εργαστηρίου. Η έκθεση θα λειτουργεί στο κτίριο του παλαιού Γυμνασίου Παραλίας Καλαμάτας, στην οδό Ναυαρίνου.

Ενημερωτικές δράσεις από το ΚΕΘΕΑ «Κύτταρο»

Συνεχίζονται οι ενημερωτικές δράσεις που οργανώνει στην Καλαμάτα, για την «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών» (26 Ιουνίου) το ΚΕΘΕΑ «Κύτταρο». Το πρόγραμμα των δράσεων έχει ως εξής:

  • Σήμερα, ενημέρωση στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας (10 π.μ.) και στην πλατεία Οθωνος (10 π.μ.).
  • Αύριο, ενημέρωση στην Αγία Τριάδα (10 π.μ.) και στο λιμάνι της Καλαμάτας (8 μ.μ.)
Παράλληλα στα ενημερωτικά περίπτερα του ΚΕΘΕΑ υπάρχει δυνατότητα πραγματοποίησης ατομικών συναντήσεων με χρήστες ουσιών και γονείς - συγγενείς από επιστημονικό προσωπικό του προγράμματος.

Επίσης μέχρι την Παρασκευή (10 π.μ. - 4 μ.μ.) το Συμβουλευτικό Κέντρο ΚΕΘΕΑ "Κύτταρο", (Κουμουνδούρου 3) και το Πολυδύναμο Ψυχοδιαγνωστικό Κέντρο Καλαμάτας, (Κολοκοτρώνη 1 και Νέδοντος), θα λειτουργούν χωρίς να απαιτείται ραντεβού για τους χρήστες και τις οικογένειές τους.


Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος ο καιρός

Αίθριο καιρό προβλέπει η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 μέχρι 36 βαθμούς Κελσίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54