Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καρδίτσας

Αντιρρήσεις και επιφυλάξεις του δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα για την ιδιωτικοποίηση του Υ/Σ

 

Επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος κ. Μανιάτη με κοινοποίηση στους βουλευτές του νομού, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, απέστειλε ο δήμαρχος λίμνης Πλαστήρα κ. Δημήτρης Τσιαντής, για τις προθέσεις που αφορούν στην ιδιωτικοποίηση του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Πλαστήρα. Ο κ. Τσιαντής υπενθυμίζει ότι υπήρξε διάψευση τον Ιανουάριο σχετικό με την ιδιωτικοποίηση, αναφέρει ότι από τη λίμνη Πλαστήρα υδροδοτούνται περισσότεροι από 90.000 κάτοικοι του νομού Καρδίτσας και αρδεύονται χιλιάδες στρέμματα, τονίζει ότι στην περιοχή δραστηριοποιούνται εκατοντάδες επιχειρήσεις, και ζητά να μην υπάρξει καμία αιφνιδιαστική ενέργεια από το υπουργείο, η οποία δε θα λαμβάνει υπόψη τα ανωτέρω και δε θα διασφαλίζει αυστηρά και με νόμο τις χρήσεις νερού. Ζητά επίσης να υπάρξει διάλογος με τους τοπικούς φορείς, και τέλος για μία ακόμη φορά προτείνει τη νομική θέσπιση του οικολογικού ορίου ισορροπίας της λίμνης, όπως προέκυψε από μελέτη του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου. Να σημειωθεί ότι την επόμενη Τετάρτη εισάγεται προς επεξεργασία στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της βουλής το σχέδιο νόμου για τη «μικρή ΔΕΗ».

Αντιδράσεις για την Παρασκευή ψωμιού σε σούπερ μάρκετ

 

Αντιδρούν οι αρτοποιοί του νομού Καρδίτσας με την παραγωγή ψωμιού από αλυσίδα σούπερ μάρκετ της πόλης. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ηλίας Αντωνίου συναντήθηκε με τον πρόεδρο των αρτοποιών του νομού κ. Δημήτρη Πετρινιώτη, και έστειλε επιστολή στις αρμόδιες αρχές. Όπως αναφέρεται στην επιστολή, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidlέχει προχωρήσει σε διανομή φυλλαδίων με τα οποία διαφημίζει την παραγωγή «φρέσκου» ψωμιού. Ο κ. Αντωνίου ζητά από τις αρμόδιες αρχές ενημέρωση για το τι είδους ψωμιού θα παρασκευάζεται και θα πωλείται, ενώ σε περίπτωση που το παραγόμενο προς πώληση ψωμιού δεν τηρεί τις προϋποθέσεις για την κατηγορία του «φρέσκου», να υποχρεωθεί το εν λόγω κατάστημα να ενημερώσει σχετικά το καταναλωτικό κοινό.

«Το ιατρείο Ρεντίνας ολοκληρώθηκε, τους γιατρούς περιμένουμε στα χωριά μας»

 

Από τη διοίκηση του νοσοκομείου Καρδίτσας διευκρινίζεται ότι η δημοσίευση σχετικά με την ένταξη του Περιφερειακού Ιατρείου Ρεντίνας στο ΕΣΠΑ στάλθηκε εκ παραδρομής στον τύπο, αφού το έργο ήδη έχει κατασκευαστεί. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμαρχος Σοφάδων κ. Μπάμπης Παπαδόπουλος, σημειώνοντας ότι το ιατρείο κατασκευάστηκε το 2013 και αναμένει γιατρούς. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «θα ήταν χρησιμότερο και πολυτιμότερο για όλους μας αν εξασφαλιζόταν η συχνότερη και τακτικότερη παρουσία αγροτικών γιατρών στα χωριά μας, οι κάτοικοι των οποίων σε πολλές περιπτώσεις τους περιμένουν εδώ και πολλούς μήνες να φανούν».

Κέρδη για τη Συνεταιριστική Τράπεζα και διαμονή μερίσματος στα μέλη

 

Πραγματοποιήθηκε χθες η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Συνεταιριστικής Τράπεζας της Καρδίτσας, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος αυτής κ. Γιώργος Μπούκης και τα στελέχη παρουσίασαν τα αποτελέσματα για τη χρονιά που πέρασε, μια χρονιά που έκλεισε, όπως και οι προηγούμενες, με υψηλά κέρδη. Τα μεγέθη της τράπεζας παρά την παρατεταμένη κρίση συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία, ενώ τε μέλη της έχουν φτάσει πια τα 5.600. Στόχος της διοίκησης είναι να γίνουν πολλά περισσότερα και παράλληλα να αυξηθεί το συνεταιριστικό κεφάλαιο ώστε να ισχυροποιηθεί η τράπεζα απέναντι στις προκλήσεις που παρουσιάζει το μέλλον για το τραπεζικό σύστημα. Λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης της ελληνικής οικονομίας τα προηγούμενα δυο χρόνια η διοίκηση είχε αποφασίσει να μη διανείμει μερίσματα προκειμένου να ισχυροποιηθούν τα κεφάλαια. Φέτος πρότεινε και αποφασίστηκε η διανομή μερίσματος 2 ευρώ ανά μετοχή. Η απόδοση αυτή αντιστοιχεί στο 1,5% της τιμής εξόδου της μερίδας, που είναι τριπλάσιο από το τρέχον επιτόκιο κατάθεσης ταμιευτηρίου.

 

Συλλήψεις στην Καρδίτσα για κλοπή ρεύματος σε κατάστημα

 

Δύο 55χρονοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Καρδίτσας κατηγορούμενοι για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος. Οι δυο άντρες κατελήφθησαν να ηλεκτροδοτούν παράνομα το κατάστημα ιδιοκτησίας τους, αφού προηγουμένως είχαν παρέμβει στον μετρητή του ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται με ακρίβεια η κατανάλωση ρεύματος.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54