Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

«Κάηκε» ο Βόλος για την Εθνική

Στιγμές 2004 έζησε ο Βόλος… Μετά την πρόκριση της Εθνικής στους «16» του Μουντιάλ, εκατοντάδες φίλαθλοι ξεκίνησαν για το… επίκεντρο των πανηγυρισμών και έκαναν τη νύχτα μέρα!

Με το σφύριγμα κιόλας της λήξης του αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού (2-1), εκατοντάδες φιλάθλων άρχισαν να συρρέουν στο κέντρο του Βόλου για να πανηγυρίσουν με την ψυχή τους την πρόκριση.  Με κορναρίσματα, καπνογόνα και συνθήματα έκαναν τη νύχτα μέρα, γράφοντας ανεξίτηλα στη μνήμη τους τη μεγάλη επιτυχία με την πρόκριση στους «16».

Παράλληλα, ο Βολιώτης Παναγιώτης Γλύκος, ο οποίος πριν λίγο καιρό έγινε ο 8ος  ποδοσφαιριστής από τη Μαγνησία που φόρεσε την φανέλα της Εθνικής Ανδρών, στον αγώνα με την Ακτή έκανε την πρώτη φορά που αγωνίσθηκε  σε  Παγκόσμιο Κύπελλο, πετυχαίνοντας έναν θρίαμβο.

Οι υπόλοιποι  Βολιώτες  που  έχουν αγωνισθεί  στην  Εθνική  είναι οι: Μίμης Κοκκινάκης, Θέμης Μουστακλής, Χρήστος Ζαντέρογλου, Νίκος Τζίνης, Βασίλης Μποτίνος, Τάκης Συνετόπουλος, και Θανάσης Κωστούλας.



Ποιο είναι το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου

Ανατροπές σε σχέση με όσα αναμενόταν πριν την επικύρωση, επιφύλαξε η επικύρωση των εκλογικών αποτελεσμάτων για το Δήμο Βόλου. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο συνδυασμός του νέου δημάρχου Αχιλλέα Μπέου λαμβάνει 17 έδρες στο Βόλο και πέντε στη Ν. Ιωνία, καθώς και από μια στις περιφερειακές Δημοτικές Ενότητες. Επίσης, χαρακτηριστικό είναι ότι μειώνονται οι έδρες του Μαργ. Πατσιαντά από 11 σε 10, ενώ ο Μιχ. Μιτζικός, από τρεις έδρες, παίρνει πλέον τέσσερις (όσες και ο Πάνος Σκοτινιώτης), αν και έλαβε μικρότερο ποσοστό.

Ο δεύτερος συνδυασμός «Δρόμοι Συνεργασίας» εκλέγει έξι έδρες στο Βόλο και τέσσερις στη Ν. Ιωνία, ενώ δεν εκλέγει υποψήφιο σε Αγριά και Ν. Αγχίαλο.
Ο συνδυασμός του νυν δημάρχου Πάνου Σκοτινιώτη εκλέγει δύο έδρες στο Βόλο, μια στη Ν. Ιωνία και μια στην Αγριά και όχι στη Ν. Αγχίαλο, όπως αναμενόταν. Ως εκ τούτου δεν εκλέγονται η Νατάσσα Οικονόμου ή η Μαρία Τσιάμη, αλλά ο Νίκος Στόικος από την Αγριά.
Ο συνδυασμός του Μιχάλη Μιτζικού έχει δύο έδρες στο Βόλου, μια στη Ν. Ιωνία και μια στη Ν. Αγχίαλο, που καταλαμβάνει ο Θεολ. Διαμαντένιας.
Τέλος, η ΛΑΣ, εκλέγει μια έδρα στο Βόλο και μια στη Ν. Ιωνία που καταλαμβάνει ο Θεόδ. Τσαλούχας.




Σε ετοιμότητα για τον καύσωνα και στη Μαγνησία

Σε ετοιμότητα για τον καύσωνα οι φορείς στη Μαγνησία. Ανοικτή αίθουσα με κλιματισμό και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στην Περιφερειακή Ενότητα, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ, από σήμερα μέχρι την Παρασκευή



Καταδίκη για τα δεδουλευμένα στον <<πρόεδρο>> που έστηνε αεροπορική εταιρεία

Ποινή φυλάκισης 20 μηνών και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, την περασμένη Παρασκευή, στον ιδιοκτήτη επιχείρησης που παρουσίαζε ως φιλόδοξο σχέδιό της τη λειτουργία αεροπορικής εταιρίας με έδρα το Βόλο και το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

Δεκάδες άτομα τότε -το 2012- ανέβηκαν στην πτήση... του εγχειρήματος, το οποίο τελικά τους οδήγησε σε οικονομική και επαγγελματική καταστροφή και στην ψυχική τους καταρράκωση, καθώς αρκετοί ήταν εκείνοι που εγκατέλειψαν άλλες θέσεις εργασίας ή ακόμη επέλεξαν να επωμιστούν μεγάλα έξοδα για να μετακομίσουν από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, πιστεύοντας στα μεγαλόπνοα σχέδια, που αποδείχθηκαν τελικά χωρίς βάση. 

Την περασμένη Παρασκευή, το ποινικό μέρος της υπόθεσης, που προκάλεσε η Επιθεώρηση Εργασίας μετά από αναφορές επτά ατόμων που είχαν προσληφθεί από την εταιρεία, μεταξύ των οποίων τρεις από την Αθήνα και δύο από τη Θεσσαλονίκη, συζητήθηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. 

Για τη μη καταβολή δεδουλευμένων και επιδομάτων, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου. Το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο, χωρίς διαφοροποίηση από την πρόταση εισαγγελέα και συγκεκριμένα σε 20 μήνες φυλάκιση και 10.000 ευρώ χρηματική ποινή. Δίχως μάλιστα να αναγνωρίσει στον κατηγορούμενο κανένα ελαφρυντικό. 

Με αίσθημα δικαίωσης, οι εργαζόμενοι άκουσαν την απόφαση του δικαστηρίου, μετά από τη μεγάλη ταλαιπωρία που έχουν βιώσει τα τελευταία χρόνια και την οποία μετέφεραν ενώπιον του δικαστηρίου. 

Από το καλοκαίρι του 2012 ο καταδικασθείς, εμφανιζόμενος ως υπεύθυνος της επιχείρησης με αντικείμενο εργασιών την ανάπτυξη υπηρεσιών αερομεταφορέα, προσλάμβανε, όπως κατηγορείται, με προφορικές συμβάσεις εργασίας το προσωπικό που θεωρούσε απαραίτητο. 

Εμφανιζόταν στην τοπική κοινωνία και συστηνόταν ως πρόεδρος της υπό σύσταση εταιρείας, προσλαμβάνοντας άτομα, στα οποία μάλιστα ρητά και συγκεκριμένα όριζε ειδικές ημερομηνίες πρόσληψης, καθώς και συγκεκριμένο ωράριο καθημερινής εργασίας και υπαλληλικές αρμοδιότητες. 

Μέχρι τις 21 Ιανουαρίου 2013, που αποτέλεσε και την καταληκτική ημερομηνία εργασίας και των επτά εργαζομένων, καθώς αποχώρησαν, δεν είχαν λάβει την παραμικρή αμοιβή για ολόκληρο το χρονικό διάστημα εργασίας τους, υποστήριξαν στο δικαστήριο. 

Προσλήψεις είχαν γίνει για το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας, για το Τμήμα Εκπαίδευσης Ιπτάμενων Συνοδών, το Τμήμα Πληρωμάτων Θαλάμου Επιβατών, το Τμήμα Εκπαιδεύτριας Ιπτάμενων Συνοδών και για το Λογιστήριο.

Οι μισθοί κυμαίνονταν από 2.500 ως 4.000 ευρώ συν μηνιαία επιδόματα από 250 μέχρι 500 ευρώ. 

Γύρω από την αεροπορική εταιρεία στήθηκαν ιστοσελίδες, οργανώθηκαν συνεντεύξεις αεροσυνοδών, έγιναν παρουσιάσεις στο Βόλο και τη Λάρισα, εκδόθηκαν δελτία Τύπου, έγιναν ραντεβού με τοπικούς φορείς, συνομιλίες με πιθανούς επενδυτές. Μέχρι και συνάντηση ανάμεσα στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και γνωστό σχεδιαστή μόδας έγινε για τις στολές των αεροσυνοδών! 

Οι επτά εργαζόμενοι κατέθεσαν στο ποινικό δικαστήριο ως μάρτυρες, ενώ μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορούμενου κατέθεσε ένα φιλικό πρόσωπό του, κατά δήλωσή του, και υποστήριξε ότι «δεν έγιναν προσλήψεις και όλα ήταν στο στάδιο των διαπραγματεύσεων». 

Ο καταδικασθείς άσκησε έφεση κατά της απόφασης.



Στήριξη στο «Βοήθεια στο Σπίτι» εξέφρασε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός

Τη στήριξή του προς τους εργαζομένους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», εξέφρασε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε συνάντηση που είχε με την πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων Αικατερίνη Σπανού.

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα παραμένουν από 7 έως 9 μήνες απλήρωτοι, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο, ενώ συνεχίζουν να πηγαίνουν κανονικά στην εργασία τους. Παράλληλα, στα τέλη Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» λήγει, χωρίς να υπάρχει δέσμευση από πλευράς Υπουργείου Εργασίας για το μέλλον του.

Ο Κ. Αγοραστός ανέφερε ότι η θέση του ιδίου όσο και της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας είναι να συνεχιστεί το πρόγραμμα και να υπάρξει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ, ενώ σημείωσε ότι πρόκειται να υπάρξει σύντομα επικοινωνία με την ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου για το θέμα αυτό.

«Η πολιτεία έχει την υποχρέωση να στηρίζει την δωρεάν κοινωνική πρόνοια και παροχή υπηρεσιών, ως αντιστάθμισμα απέναντι στην οικονομική κρίση, τη φτώχεια, την ανέχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Το έργο που έχει να επιδείξει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» τα τελευταία χρόνια είναι σημαντικό και η παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας στο σπίτι, τόσο σε ιατρικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, πρέπει να συνεχιστεί. Οι εργαζόμενοι του Προγράμματος κάτω από δύσκολες συνθήκες και υπό το καθεστώς αβεβαιότητας έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην ομαλή λειτουργία του Προγράμματος και πρέπει να τους καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα. Πρέπει το αρμόδιο Υπουργείο να δώσει λύση στο θέμα αυτό έτσι ώστε μια σημαντική υποστηρικτική δομή σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες να συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες φροντίδας», τόνισεο κ. Αγοραστός.



Επταήμερο κατά των κλοπών

Μπαράζ συλλήψεων φυγόποινων στη Θεσσαλία

Εβδομαδιαία δράση για την καταπολέμηση των κλοπών και τη σύλληψη διωκόμενων ατόμων συντόνισε η Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, η Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλίας πραγματοποίησε συντονισμένη αστυνομική δράση κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως 22 Ιουνίου.

Διατέθηκε ικανός  αριθμός αστυνομικών από τις κατά τόπους Υπηρεσίες Ασφάλειας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, με κύριο στόχο την καταπολέμηση των κλοπών, τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδιωκτικά έγγραφα και την αντιμετώπιση κάθε μορφής εγκληματικής συμπεριφοράς.

Ελέγχθηκαν 419 άτομα και 212 οχήματα, ενώ προσήχθησαν 164 άτομα, εκ των οποίων 109 ημεδαποί και 55 αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν 32 άτομα, εκ των οποίων 28 ημεδαποί και 4 αλλοδαποί και συγκεκριμένα 4 άτομα, για κλοπές και 28 άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.

Παρόμοιες δράσεις θα συνεχίζουν να πραγματοποιούνται και στο μέλλον.



Διόδια στην Πελασγία

Ξεκινά μεθαύριο Πέμπτη η λειτουργία των πλευρικών σταθμών

Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 26 Ιουνίου στις 14:00 το μεσημέρι θα παραδοθούν και πάλι στην κυκλοφορία οι κλάδοι του κόμβου Γλύφας από και προς Θεσσαλονίκη ενώ θα ξεκινήσει παράλληλα και η λειτουργία των Πλευρικών Σταθμών Διοδίων Πελασγίας (Γλύφας).

Στους Πλευρικούς Σταθμούς Διοδίων Πελασγίας (Γλύφας) θα λειτουργήσει, όπως και στους υπόλοιπους σταθμούς διοδίων του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου, το αυτοματοποιημένο σύστημα συλλογής διοδίων που περιλαμβάνει φωτεινούς σηματοδότες και μπάρες.

Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου εφιστά την προσοχή των οδηγών στη λειτουργία του φωτεινού σηματοδότη και της μπάρας κατά τη διέλευσή τους από τις λωρίδες των Σταθμών Διοδίων και τους ευχαριστεί για την συμβολή τους στην ομαλή λειτουργία του αυτοκινητοδρόμου.



Σφραγίζονται παιδότοποι στο Δήμο Βόλου

Εντοπίστηκαν 3 παιδότοποι που λειτουργούν χωρίς άδεια 

Στο σφράγισμα τριών παιδότοπων στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, προχωρά η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου. Η σκιά του τραγικού θανάτου του 13χρονου στο λούνα παρκ του Ελληνικού, δεν αφήνει περιθώρια… επιλογής στα μέλη της επιτροπής, που γνωρίζουν ότι πρόκειται για χώρους που λειτουργούν συμπληρωματικά σε καταστήματα εστίασης για να απασχολούνται τα παιδιά όσο οι γονείς τους απολαμβάνουν τον καφέ, το ποτό ή το φαγητό τους. 

Την ερχόμενη Πέμπτη 26 Ιουνίου, στη μία το μεσημέρι, συνεδριάζει η επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου Βόλου, η οποία μεταξύ άλλων θα εξετάσει το σφράγισμα τριών παιδότοπων που λειτουργούν χωρίς τις απαιτούμενες άδειες, σε περιφραγμένους χώρους καταστημάτων εστίασης.

Πρόκειται για παιδότοπους που λειτουργούν στον εξωτερικό χώρο καφετέριας - ουζερί - ταβέρνας στο Αλσος της Ν. Ιωνίας, σε καφετέρια στο Φυτόκο και σε ψητοπωλείο - ουζερί - καφετέρια στο Σέσκλο.

Στην πρώτη περίπτωση αναμένεται να σφραγιστεί ένα τραμπολίνο και σπιτάκια που έχουν τοποθετηθεί για να παίζουν οι μικροί «θαμώνες». Λουκέτο αναμένεται να μπει και στη δεύτερη περίπτωση παιδότοπου στον οποίο λειτουργούν φουσκωτά, softplay αλλά και στον τρίτο παιδότοπο όπου υπάρχουν κούνιες και τσουλήθρες.

Εκτός των επικείμενων λουκέτων, οι ιδιοκτήτες των τριών καταστημάτων εστίασης κινδυνεύουν επίσης και με την επιβολή διοικητικών προστίμων ύψους 10.000 ευρώ.

 Ανακλήσεις αδειών

Νωρίτερα σε… καλοκαιρινές διακοπές, αναμένεται όμως να βγουν ιδιοκτήτες και προσωπικό τριών καταστημάτων εστίασης στο Βόλο. Η επιτροπή ποιότητας ζωής, αναμένεται να αποφασίσει την ανάκληση των αδειών ίδρυσης και λειτουργίας, ενός καφενείου στη Ν. Ιωνία που λειτουργεί χωρίς άδεια ως σνακ μπαρ - ουζερί, ενός εστιατορίου στην Αλοννήσου που δεν έχει πιστοποιητικό πυρασφάλειας αλλά και ενός κέντρου διασκέδασης στη Λαχανά για ηχορύπανση.

Πέραν των λουκέτων στα μαγαζιά, η επιτροπή θα εξετάσει και την αφαίρεση άδειας μουσικής σε πέντε περιπτώσεις καταστημάτων εστίασης, δύο στην Κουμουνδούρου, ενός στη Γαμβέτα, ενός στην Ιωλκού και ενός στη Μπόρελ που είτε είναι υπότροποι για ηχορύπανση είτε εντοπίστηκαν να λειτουργούν μετά τις 3 τα ξημερώματα, οπότε και λήγει ο χρόνος παράτασης του ωραρίου για τη μουσική.



Και τρίτο εξώδικο για την πλαζ Αλυκών

Αμφίβολο αν θα λειτουργήσει ο χώρος μέσα στο καλοκαίρι

Στην «τρικυμία» της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο ιδιοκτητών της εταιρείας η οποία ανέλαβε την ανακαίνιση και λειτουργία της πλαζ των Αλυκών, κινδυνεύει να «ναυαγήσει» το έργο.

Δέκα ημέρες, μετά την έγγραφη δέσμευση του εγγυητή, κ. Παπανδρέου ότι θα αναλάβει μόνος του να προχωρήσει στις απαιτούμενες εργασίες για τη λειτουργία του χώρου και την απόδοσή του στους λουόμενους, η πλαζ εξακολουθεί να παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης.

Τα συνεργεία δεν ξεκίνησαν ποτέ εργασίες ανακαίνισης, καθώς η κόντρα μεταξύ των δύο συνδιαχειριστών φαίνεται ότι καλά κρατεί.

Χθες, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Ηλίας Ξηρακιάς, έδωσε εντολή στη νομική σύμβουλο του Δήμου Βόλου, να ετοιμάσει και τρίτο εξώδικο, αυτή τη φορά εναντίον του κ. Παπανδρέου, ο οποίος δεν τήρησε τους όρους της γραπτής συμφωνίας. «Είχε εμφανιστεί ως εγγυητής του έργου και είχε δεσμευτεί ότι θα συνεχίσει μόνος του τις εργασίες προκειμένου ο χώρος να αποδοθεί στους λουόμενους. Οι δεσμεύσεις δεν τηρήθηκαν», σημείωσε ο κ. Ξηρακιάς, ο οποίος με το νέο εξώδικο, χτυπά νέο «καμπανάκι» για την καταγγελία της σύμβασης.

«Σε περίπτωση που οι εργασίες δεν ξεκινήσουν άμεσα, θα προχωρήσουμε σε καταγγελία της σύμβασης. Για το θέμα θα φροντίσουμε να ενημερώσουμε και το νέο Δήμαρχο, Αχιλλέα Μπέο», ανέφερε ο κ. Ξηρακιάς.

Σημειώνεται ότι προ ημερών, ο κ. Παπανδρέου είχε φροντίσει για την κατάθεση στα δημοτικά ταμεία, του ενοικίου για το 2014 που αφορά σε 40.000 ευρώ. Παρά την κατάθεση όμως του ενοικίου, στην πλαζ δεν μπήκε ούτε καρφί και ο Δήμος ετοιμάζεται να καταγγείλει τη σύμβαση.

Ο κίνδυνος η πλαζ να παραμείνει αναξιοποίητη και φέτος το καλοκαίρι, είναι πλέον εμφανής.



Διορισμός διευθύντριας στο Υπουργείο Υγείας μόνο με απολυτήριο Λυκείου-Ερώτηση Μαρίνας Χρυσοβελώνη στη Βουλή

Για τον διορισμό απόφοιτης Λυκείου σε θέση μετακλητής διευθύντριας στο Υπουργείο Υγείας κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Υγείας, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», βουλευτής Μαγνησίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Στην ερώτηση αναφέρει:

«Σε χθεσινή παρέμβαση της σε τηλεοπτικό σταθμό η προκάτοχος της κ. Παπακώστα Ζ. Μακρή απάντησε για το ζήτημα του αναξιοκρατικού διορισμού της συνεργάτιδας της κ. Χατζηβασιλείου σε διευθυντική θέση στο υπουργείο Υγείας.

Υπενθυμίζεται πως επί υπουργίας Μακρή η εν λόγω κυρία διορίσθηκε στο γραφείο της ίδιας ως μετακλητή διευθύντρια με μόνο προσόν το απολυτήριο Λυκείου!

Επειδή χθες η κ. Μακρή δήλωσε πως η κ. Παπακώστα διατηρεί στη θέση της (!) την συγκεκριμένη μετακλητή, καθώς προφανώς την έχει συμπεριλάβει στην μέχρι τώρα αδημοσίευτη απόφαση συγκρότησης του δικού της υπουργικού γραφείου, ερωτάσθε:

Αληθεύει ότι η κ. Χατζηβασιλείου παραμένει στη θέση της διευθύντριας με μόνο προσόν το απολυτήριο Λυκείου;

Πόσοι διευθυντές στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας είναι απόφοιτοι Λυκείου (κατηγορίας ΔΕ);

Θα φροντίσει ο κ. Μητσοτάκης στο νομοσχέδιο που κατά σύμπτωση κατέθεσε χθες στη Βουλή για τους προϊσταμένους δημοσίων υπηρεσιών να κλείσει το «παράθυρο» διορισμού μετακλητών κατηγορίας ΔΕ ως διευθυντών σε πολιτικά γραφεία;

Θα εισηγηθεί άμεσα το υπουργείο Οικονομικών να καταργηθεί η απαράδεκτη διάταξη βάσει της οποίας λαμβάνουν χαριστικά αποδοχές κατηγορίας ΠΕ διευθυντές πολιτικών γραφείων υπουργών, αν και είναι απόφοιτοι Λυκείου;».



ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Αναβιώνουν και φέτος τα «Ανθεστήρια» στα Κάτω Λεχώνια

Την Κυριακή 29 Ιουνίου με εντυπωσιακό θέαμα, παρέλαση, χορό και τραγούδι

Μνήμες από τα παλιά θα ξυπνήσει η αναβίωση των Ανθεστηρίων στα Κάτω Λεχώνια την ερχόμενη Κυριακή, στις 8.30 το απόγευμα. Τα Ανθεστήρια, η γιορτή που σηματοδοτεί την αρμονία φύσης και ανθρώπων, συνδέθηκαν με τα Κάτω Λεχώνια που φημίζονταν για την ανθοφορία τους. Μετά την περσινή επιτυχία, θα αναβιώσουν για δεύτερη φορά φέτος με πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας Κάτω Λεχωνίων και της προέδρου του Συμβουλίου Παρασκευής Παπαδοπούλου. Σημειώνεται ότι τα Ανθεστήρια είχαν πραγματοποιηθεί από το 1959 έως το 1963, από το 1975 έως το 1977 και από το 1999 έως το 2002. Αναβίωσαν μετά από δέκα και πλέον χρόνια και πάλι το 2013 προσελκύοντας επισκέπτες, προσφέροντας θέαμα και διασκέδαση στα πρότυπα της παλιάς εποχής με κοστούμια και άρματα, με μουσική και χορό.

Και φέτος τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει ο Δήμος Βόλου διά της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, της τοπικής Αντιδημαρχίας Αγριάς και του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ. Στόχος είναι οι Βολιώτες να ζήσουν μια ιδιαίτερη γιορτή η οποία θα ξεκινήσει με την πατροπαράδοτη παρέλαση αρμάτων, θα συνεχιστεί με παράσταση χορού για να καταλήξει και να ολοκληρωθεί με λαϊκό γλέντι μέχρι το πρωί στην πλατεία Αγ. Γεωργίου στα Κάτω Λεχώνια.

Η παρέλαση θα οργανωθεί με την υποστήριξη επαγγελματιών της περιοχής. Θα στολιστούν αυτοκίνητα, ποδήλατα και άμαξες που θα συνοδεύονται από κορίτσια και αγόρια, από εθελοντές και από σπουδαστές της Σχολής Χορού της Κ.Βαλατσού, η οποία έχει και την καλλιτεχνική διεύθυνση της διοργάνωσης. Η παρέλαση θα γίνει στον κεντρικό δρόμο των Κάτω Λεχωνίων και τα τέσσερα άρματα θα οδηγούν οι αμαξάδες Τριαντάφυλλος Καποδίστριας, Δημήτρης Σαμαράς, Στέλιος Τσαλαβρέτας, Δημήτρης Τσούκας. Η παρουσίαση της εκδήλωσης θα γίνει από το Σταύρο Πλουμιστό.

Θα ακολουθήσει παράσταση χορού από μαθητές της Σχολής Χορού Κ. Βαλατσού που θα παρουσιάσουν κλασικό μπαλέτο και σύγχρονο χορό, σε χορογραφίες της Κατερίνας Βαλατσού αφιερωμένες στην Άνοιξη. Στην εκδήλωση συμμετέχουν και τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Προμηθέας» με τη Χορωδία των μαθητών Γυμνασίου – Λυκείου με τη διεύθυνση της Έρρικας Πατρικίου, η οποία ως σολίστ θα αποδώσει γνωστά τραγούδια με τη συνοδεία στο πιάνο του Ηλία Χατζόγλου.
Τα Ανθεστήρια θα ολοκληρωθούν με γλέντι στην Πλατεία του Αγ. Γεωργίου στα Κάτω Λεχώνια


Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25/06/2014 - 20:07