Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας



Ερώτηση Π. Καμμένου για το μέλλον της ΕΒΖ και της τευτλοκαλλιέργειας

Ερώτηση έξι σημείων, εν όψει της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, η οποία είναι προγραμματισμένη για σήμερα, κατέθεσε προς τους υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανάπτυξης-Ανταγωνιστικότητας και Δικαιοσύνης ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Πάνος Καμμένος. Ο κ. Καμμένος ερωτά για ποιο λόγο συνεχίζει η κυβέρνηση να αποκρύπτει την πολιτική της για τη ζάχαρη και εάν επιθυμεί τη συνέχιση της λειτουργίας της Βιομηχανίας και της καλλιέργειας τεύτλων, ποιος είναι ο σύμβουλος που κατήρτισε το σχέδιο βιωσιμότητας για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και γιατί αυτό δε δίνεται στην κοινή γνώμη και εάν αληθεύει ότι ο συγκεκριμένος σύμβουλος είναι η εταιρεία KANTOR, στέλεχος της οποίας ήταν την περίοδο σύνταξης του σχεδίου η σύζυγος του σημερινού υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη. Ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» ερωτά επίσης εάν γνωρίζει η κυβέρνηση ότι ο πρώην γενικός διευθυντής πωλήσεων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε, την επόμενη ημέρα της αποχώρησής του προσελήφθη από ανταγωνίστρια εταιρεία που έχει κάθε λόγο να κλείσει η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, ποια είναι η πορεία της μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε ο τέως αντιπρόεδρός της, Πέτρος Γάτσος, για τη σχέση διοίκησης και υπηρεσιακών στελεχών με τον ανταγωνισμό και, τέλος, ποια είναι η σχέση του διορισμένου από την κυβέρνηση προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Βιομηχανίας με τράπεζες που δανειοδοτούσαν ή δανειοδοτούν την εταιρεία.  



Ερώτηση Τ. Κουίκ για την επικείμενη κατάργηση αστυνομικών σταθμών

Εάν υπάρχει ο κίνδυνος να κλείσουν και άλλοι αστυνομικοί σταθμοί στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ερωτά τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ο βουλευτής Επικρατείας των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Μακεδονία-Θράκη Ελλάδα μας», Τέρενς Κουίκ, μεταφέροντας την ανησυχία που εκφράζουν οι τοπικές συνδικαλιστικές οργανώσεις των αστυνομικών της Περιφέρειας. Στην ερώτησή του σημειώνει πως ήδη από το 2010 έχουν καταργηθεί 77 αστυνομικοί σταθμοί στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, εκ των οποίων οι είκοσι στον Έβρο, με αποτέλεσμα τη μειωμένη ασφάλεια και προστασία των πολιτών της περιοχής αλλά και την έντονη ανησυχία των αστυνομικών για τη διαρκώς αυξανόμενη έλλειψη προσωπικού στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις. Ο κ. Κουίκ ζητά να πληροφορηθεί εάν κινδυνεύουν να καταργηθούν και άλλοι αστυνομικοί σταθμοί στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και εάν ναι, ποιοι είναι αυτοί και με ποια κριτήρια θα επιλεγούν.



Σε υπό επανασύσταση εκτροφή το νέο κρούσμα ευλογιάς

Σε νέα εκτροφή, την οποία ο κτηνοτρόφος επιχειρούσε να συστήσει από την αρχή μετά τη θανάτωση των ζώων του πριν από λίγους μήνες, καθώς είχαν προσβληθεί από την ίδια νόσο, επιβεβαιώθηκε την περασμένη εβδομάδα το νέο κρούσμα ευλογιάς, στη Λυκόφη του δήμου Σουφλίου. Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του στην Ε. ΡΑ Νέας Ορεστιάδας ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Σταύρος Βαβίας, σχολιάζοντας την ανησυχία που προκαλεί η επανεμφάνιση της ευλογιάς, πριν καν κλείσει ένας χρόνος από την προηγούμενη εκδήλωση της νόσου σε εκτροφές του Έβρου και άλλων νομών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που προκάλεσε τη θανάτωση πολλών χιλιάδων ζώων μέσα στο 2013 και τους πρώτους μήνες του 2014. Ήδη από την περασμένη εβδομάδα έχουν τεθεί σε ισχύ τα προληπτικά μέτρα αποτροπής μετάδοσης της νόσου, με τον υποχρεωτικό εγκλεισμό των ζώων που βρίσκονται σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων από την περιοχή της Λυκόφης και προαιρετικού εγκλεισμού των εκτροφών που βρίσκονται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το χωριό.  



Ορεστιάδα: Εκδήλωση για το θεσμό των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας

Εκδήλωση-ημερίδα για το θεσμό των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας διοργανώνει την Παρασκευή στις 8 το βράδυ στο πολιτιστικό πολύκεντρο, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ορεστιάδας. Στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για τον συγκεκριμένο θεσμό, που δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς πολίτες να ολοκληρώσουν το σχολείο.



«Ας κρατήσουν οι χοροί» απόψε στο Πάρκο Εγνατία της Αλεξανδρούπολης

Διακόσιοι χορευτές θα παρουσιάσουν χορούς από όλη την Ελλάδα, απόψε στις 9 στο Κηποθέατρο του Πάρκου Εγνατία στην Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο της εκδήλωσης «ας κρατήσουν οι χοροί», που διοργανώνει το Εργαστήρι Παραδοσιακών Χορών και Λαογραφικών Μελετών Αλεξανδρούπολης. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.



Φωτογραφικό λεύκωμα-αρχείο με θέμα την παλαιά νομαρχία Έβρου δημιουργεί η Π. Ε. Έβρου

Τη συμβολή των πολιτών για τη δημιουργία λευκώματος που θα έχει το χαρακτήρα αρχείου τεκμηρίωσης με φωτογραφικό υλικό, ζητά η περιφερειακή ενότητα Έβρου, που ανέλαβε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει φωτογραφίες του κτιρίου της παλαιάς νομαρχίας, το οποίο, μαζί με άλλα ιστορικά μνημεία της Αλεξανδρούπολης, αποτελεί κομμάτι της ιστορικής μνήμης της πόλης. Μέχρι τις 20 Ιουλίου οι φωτογραφίες θα επιστραφούν στους δικαιούχους τους, αφού πρώτα γίνει η αναπαραγωγή τους. Σε επόμενη φάση, το υλικό αυτό θα παρουσιαστεί σε έκθεση, ενώ μέρος του θα αναρτηθεί στο χώρο του Νομαρχείου. Σημειώνεται ότι σε κάθε φωτογραφία θα αναγράφεται το όνομα του συλλέκτη που την εκχώρησε, ενώ η συγκέντρωση του υλικού θα γίνεται μέχρι τις 4 Ιουλίου.











Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54