Υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα σε Μαγνησία, Λάρισα και Κρήτη









Νέα μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το Σάββατο, από άγνωστη αιτία, σε χορτολιβαδική έκταση στο Αντισκάρι Ηρακλείου και επεκτάθηκε γρήγορα με κατεύθυνση προς τον Λίντα.
Στο σημείο έχουν σπεύσει 8 πυροσβεστικά οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, υδροφόρες των δήμων και κάτοικοι της περιοχής, ενώ στις προσπάθειες για την κατάσβεσή της συνδράμει και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.
Το έργο της πυρόσβεσης καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολο εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, εντάσεως 10 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή.
Στο μεταξύ, πύρινο μέτωπο ξέσπασε στη Μεσαρά Ηρακλείου και σε αγροτική έκταση στους Βώρους του δήμου Φαιστού, στην περιοχή Κισσοί, που πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.
Στο σημείο επιχειρούν εννέα οχήματα με 20 άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα με εννέα άτομα και τρία οχήματα του Δήμου Φαιστού, ενώ συνδράμει στις προσπάθειες για την κατάσβεση της και πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Χλόη του Δήμου Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Στο μεταξύ, φωτιά εκδηλώθηκε και στην περιοχή Αγναντερή τουΔήμου Κιλελέρ στη Θεσσαλία. Επί τόπου έχουν σπεύσει 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, καθώς και δύο αεροσκάφη.

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Χανδρά Σητείας και λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε μεγάλες διαστάσεις, καταστρέφοντας χιλιάδες στρέμματα ελαιόδεντρων και χορτολιβαδικής έκτασης.

Υπό έλεγχο τέθηκαν άλλες μικρότερες πυρκαγιές στο Στόμιο Ιεράπετρας, στο Δράσι Λασιθίου και στον Αγιο Μύρωνα.

Υπό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά που ξέσπασε τα μεσάνυχτα σε δασική έκταση στην περιοχή Κορακονήσι Ζακύνθου.



Περισσότερα: left.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54