Ειδήσεις από την ΕΡΑ Χανίων

Χανιά: Θανάσιμος τραυματισμός πεζού σε τροχαίο στο κέντρο της πόλης

Τραγική ήταν η κατάληξη σύγκρουσης ενός πεζού με ένα μηχανάκι στο κέντρο των Χανίων περίπου χθες το πρωί.

Ένας ηλικιωμένος 91ετών προχωρούσε πεζός στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 56.Ο άνδρας σύμφωνα με μαρτυρίες επεχείρησε να διασχίσει το δρόμο απέναντι. Εκείνη την ώρα διερχόταν ένα μηχανάκι το οποίο οδηγούσε ένας άνδρας περίπου 50 ετών.

Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Το μηχανάκι παρέσυρε τον ηλικιωμένο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Στο σημείο επικράτησε αναστάτωση. Άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έσπευσε στο περιστατικό παρέλαβε τον ηλικιωμένο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Ωστόσο ο 91χρονος που μεταφέρθηκε σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, υπέκυψε στα τραύματά του.

Ρέθυμνο: Εθεάθη κροκόδειλος στο Φράγμα Ποταμών

Πληροφορία τοπικού Μέσου Ενημέρωσης αναφέρει ότι δύο πυροσβέστες στη διάρκεια περιπολίας αντίκρισαν ένα κροκόδειλο να περιφέρεται και στη συνέχεια να βουτά στα νερά της λίμνης του Φράγματος των Ποταμών στο Ρέθυμνο.

Σε επικοινωνία που είχαν δημοσιογράφοι αυτού του Μέσου Ενημέρωσης το Διευθυντή Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης κ. Βαγγέλη Μαμαγκάκη τους ανέφερε ότι «δύο πυροσβέστες που εκτελούσαν περιπολίες για την πρόληψη πυρκαγιών στην περιοχή του Φράγματος των Ποταμών παρατήρησαν ένα κροκόδειλο περίπου 2 μέτρων να κινείται στην ξηρά και κατόπιν να βουτάει στη λίμνη του φράγματος»!

«Στην αρχή θεωρήσαμε ότι πρόκειται για φάρσα» υπογράμμισε ο κ. Μαμαγκάκης, «όμως αφού διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για αξιόπιστους μάρτυρες αρχίσαμε να το ερευνάμε».

Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί η ύπαρξη του ερπετού το οποίο θα μπορούσε να προέρχεται από κάποιον που το είχε στο σπίτι ως κατοικίδιο και όταν μεγάλωσε το παράτησε στο φράγμα. Επίσης δεν είναι απίθανο αν όντως υπάρχει να έχει ξεφύγει ή να έχει εγκαταλειφθεί από κάποιο τσίρκο που είχε επισκεφθεί στον παρελθόν την περιοχή.

Χανιά: Συνελήφθη 48χρονος με χρέη προς το Δημόσιο 1,5 εκ. ευρώ

Συνελήφθη, στα Χανιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αποκορώνου, ένας 48χρονος, για οφειλές δημοσίου.

Το συνολικό ύψος των οφειλών του, ανέρχεται σε 1.532.918,68 ευρώ.



Χανιά: Κέντρο πολιτισμού το πατρικό του Μίκη Θεοδωράκη στο Γαλατά

Σε κέντρο πολιτισμού μετατρέπει ο Δήμος Χανίων το πατρικό σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα Γαλατά.

Με βάση τη μελέτη, στο σπίτι -συνολικής επιφάνειας 106 τ.μ.- θα γίνουν εργασίες ανάδειξης και ανάπλασης, χωρίς να επηρεαστεί η αρχική μορφή και αρχιτεκτονική του κτιρίου. Θα δημιουργηθούν, ξενώνας, αίθουσα σεμιναρίων, χώρος ηλεκτρονικών υπολογιστών, χώρος προβολών, γραφείο υποδοχής και μουσείο-έκθεση.

Η μελέτη προβλέπει ακόμα εργασίες σε όμορη μικρή κατοικία, όπου θα δημιουργηθούν, αναψυκτήριο, αποθήκη, wc για επισκέπτες, ενώ προβλέπεται και η διαμόρφωση της αυλής και του περιβάλλοντα χώρου.

Ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου θα γίνει στις 22 Ιουλίου στα Χανιά, ενώ μετά την υπογραφή της σύμβασης, το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα 6 μηνών.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54