ΚΕΕΡΦΑ Πάτρας: Απαντάμε με συλλαλητήριο στις 21/3 στους δουλέμπορους της Χαλανδρίτσας Αχαϊας

"Ο κοινός αγώνας ντόπιων και μεταναστών εργατών και όλων όσων αντιστέκονται στον ρατσισμό και το φασισμό θα βάλει οριστικό τέλος στην άγρια εργασιακή εκμετάλλευση σε πρόσφυγες και μετανάστες", σημειώνει η κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) Πάτρας, με αφορμή τις αποκαλύψεις για τα όσα αποκαλύφθηκαν στη Χαλανδρίτσα Αχαΐας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Η νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα και η ένταξή τους σε σωματεία και συνδικάτα, η παροχή ασύλου στους πρόσφυγες, η ιθαγένεια χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλα τα παιδιά, είναι αιτήματα του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος που είναι επιτακτική ανάγκη να υλοποιηθούν άμεσα.

Είναι ο μόνος τρόπος για να βάλουμε τέλος στη φρίκη της δουλεμπορίας μεταναστών και στην άγρια μορφή εργοδοτικής τρομοκρατίας όπως έχουμε δει να παίρνει σάρκα και οστά στα φραουλοχώραφα της Νεας Μανωλάδας και πρόσφατα στο πτηνοτροφείο της  Χαλανδρίτσας Αχαϊας.

Το παράδειγμα του αγώνα των μεταναστών εγρατών στη Γενική Ανακύλωση και στα ματωμένα χωράφια της Μανωλάδας είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους ονειρεύονται κέρδη ποτισμένα με το αίμα εργατών ντόπιων και μεταναστατών. Είναι αγώνες που έχει αγκαλιάσει όλο το εργατικό κίνημα και η νεολαία γυρνώντας την πλάτη στις πολιτικές της φτώχειας, της ανεργίας, της πείνας και του ρατσισμού, στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι.

Δεν υπάρχουν περιθώρια υποχώρησης ή αναμονής. Οι εγκληματικές πολιτικές που οδήγησαν στους τέσσερις νεκρούς στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στα αστυνομικά τμήματα τον τελευταίο μήνα δεν θα αφήσουμε με κανένα τρόπο να επαναληφθούν στην Αχαϊα.

Η απάντηση από το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα στην Πάτρα θα είναι άμεση. Στις 21 Μάρτη διεθνή μέρα δράσης κατά του φασισμού και του ρατσισμού, καλούμε μαζί με σωματεία, φορείς και συλλογικότητες σε πανπελοποννησιακό συλλαλητήριο στις 11:00 στην πλατεία Γεωργίου.

Στέλνουμε παντού το μηνυμα ότι ο κοινός αγώνας ντόπιων και μεταναστών εργατών και όλων όσων αντιστέκονται στον ρατσισμό και το φασισμό θα βάλει οριστικό τέλος στην άγρια εργασιακή εκμετάλλευση σε πρόσφυγες και μετανάστες".


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54