«Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων-ελαστικές μορφές απασχόλησης»

Το κείμενο της πρόσκλησης από τους διοργανωτές:



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ - ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.


Συναδέλφισσες –οι,

Την Κυριακή14-6-2015, ώρα 6:00 μ.μ. συνδιοργανώνουμε μαζί με άλλα σωματεία εκδήλωση – συζήτηση με θέμα «Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων-ελαστικές μορφές απασχόλησης» με ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, κ. Αποστόλη Καψάλη, στο Πολυδύναμο Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Πανόρμου 59, στάση μετρό: Πανόρμου.

Τα τελευταία χρόνια είδαμε με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου να καταργούνται βασικοί όροι της συλλογικής διαπραγμάτευσης όπως διαιτησία, μετενέργεια, επεκτασιμότητα, κ.α. Για μας αυτό σήμαινε κάθετη μείωση των μισθών μας (-50%) και βροχή από απολύσεις, ώστε να αντικατασταθούν οι απολυμένοι με άλλους φθηνότερους εργαζόμενους.

Θέλουμε να αναδείξουμε τα προβλήματα που υπάρχουν σε εργαζόμενους της δικής μας κατηγορίας που σαν «υπηρέτες δύο αφεντάδων» χρειάζεται να υπερπηδήσουμε διπλά εμπόδια για να κατακτήσουμε το αυτονόητο για άλλους εργαζόμενους: έναν συνομιλητή για συλλογική διαπραγμάτευση.

Με τη συμμετοχή μας στην εκδήλωση θέλουμε να δηλώσουμε απερίφραστα ότι είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αποκατασταθεί το νομικό πλαίσιο τουλάχιστον στη προ μνημονίου εποχή, αλλά και να διεκδικήσουμε την αναγνώρισή μας σαν εργαζόμενοι στις Τράπεζες και στους οργανισμούς για τους οποίους δουλεύουμε πραγματικά

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουμε μαζί με

Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α. (Σωματείο Εργαζομένων Ταχυδρομικών Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων Αττικής), τον

Σύλλογο Εργαζομένων ΕΤΕ-προερχόμενων από την πρώην Εθνοdata και το

Δίκτυο των Επισφαλώς Εργαζομένων και Ανέργων

Επειδή τα προβλήματά μας δεν θα λυθούν από κάποιον από μηχανής θεό, η δική μας παρουσία και η ουσιαστική συμβολή στην εκδήλωση είναι απαραίτητη.

Το Δ.Σ.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει η δυνατότητα φύλαξης παιδιών από 3 έως 10 ετών. Παρακαλούμε να δηλώσετε τον αριθμό των παιδιών για τα οποία θα χρειαστείτε φύλαξη μέχρι την Πέμπτη 11 Ιουνίου στα παρακάτω τηλέφωνα:

Γιώτα Λαζαροπούλου             6976 85 55 66

Βασιλική Χριστοπούλου         6976 685 485

Γιώργος Καπετανάκης            6977 741 228

Μαρία Μπέκου                       6944 665 089

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54