H μαφία των ακίνητων αγκαλιάζει θανατηφόρα όλο το σύστημα ..θα φθάσει το πολύ μέχρι το δικαστήριο. Θέλει κότσια

Θόδωρος Βαρίκος

Σε προηγούμενα κείμενά μου και ειδικότερα μετά την αθωωτική απόφαση για τον Παπακωσταντίνου...... σας είχα προιδεάσει η μάλλον σας είχα εκμυστηρευτεί τούτη τη μεγάλη ελληνική αλήθεια: η ελληνική δικαιοσύνη κινεί διαδικασίες η βγάζει αποφάσεις, σύμφωνα με τις... εικαζόμενες επιθυμίες και ...τα διαφαινόμενα συμφέροντα της εκάστοτε κυβέρνησης-χωρίς πολλές φορές να το επιδιώξει η τελευταία.

Για μυριοστή φορά επιβεβαιώθηκε αυτό το αξίωμα και στην θρυλική-- όπως θα αποδειχτεί, εάν λειτουργήσουν ...τυφλά τα θεσμικά όργανα-υπόθεση «της μαφίας των  ακινήτων» η άλλως του δεύτερου μεγάλου παραδικαστικού κυκλώματος.

Πότε «έσκασε» επίσημα και νομικά τεκμηριωμένη η υπόθεση, λόγω της ιδιότητας του καταγγέλλοντος (δικηγόρος τότε του κυκλώματος) που φοβούμενος τις συνέπειες των παρανομιών των αφεντικών του, κατάφυγε για τη σωτηρία του στην αστυνομία;
Τον Οκτώβριο του 2009. Ποτε ανεπίσημα το κύκλωμα των πλαστών διαθηκών, των μαιμού μισθωτηρίων, των προαποφασισμένων πλειστηριασμών, των άκυρων μεταγραφών, εμπόριο χρυσού κ.α, έξέπεμψε το παράνομο στίγμα του; 
 Από  το 1997 με τη σύνταξη των παράνομων  συμβολαίων της συμβολαιογράφου Γ. Σεχιώτη -Παππά, (καταδικάστηκε αργότερα σε 10 χρόνια κάθειρξη) στην παραλιακή ζώνη Γλυφάδας, Αιξωνής.
 Και  λίγο αργότερα (2 Ιουνίου 2000 ) με έκθεση καταπέλτη του  τότε συνήγορου του πολίτη, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ αποφαινόταν, πως το 99/ο  των οικοδομών ήταν παράνομα (παραποιήσεις εμβαδών) και αυθαίρετα στις κατασκευές από πιλοτές μέχρι ορόφους.

 Το ζητούμενο ωστόσο του σημερινού μας σημειώματος είναι, τι έκανε από τον Οκτώβρη του 2009, ο τότε εισαγγελέας Εφετών κ. Ισίδωρος Ντογιάκος που χρεώθηκε την υπόθεση, αλλά και οι τρείς  ειδικοί εφέτες ανακριτές οι οποίοι συνέχισαν την κύρια ανάκριση.

Ο αντίλογος  είναι, ότι η δικογραφία αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη, που έχει υπάρξει στα δικαστικά χρονικά μέχρι στιγμής, αφού περιλαμβάνει 25.000 σελίδες και άλλες τόσες, με απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες από τον κοριό της ΕΥΠ. Κοντολογίς κατά τον κ. Παρασκευόπουλο, δύο φορτηγά γεμάτα, που περιείχαν στοιχεία -φωτιά από έρευνα της αστυνομίας σε 16 κατοικίες  του κυκλώματος. Να προσχωρήσουμε καλόπιστα σ' αυτόν τον ισχυρισμό--εκτίμηση και να τον δεχτούμε. Ο καταγγέλλων όμως, πριν περίπου 5 χρόνια στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (συνελήφθη και κατέθεσε) είπε και κάτι άλλο ισοδύναμα σημαντικό: «Το κύκλωμα έχει υψηλές διασυνδέσεις και προφανώς υψηλούς προστάτες, γι' αυτό με απειλεί εμένα και πως θα αποκεφαλίσει τα παιδιά μου, εάν δεν πάρω πίσω, όσα κατέθεσα στην αστυνομία».

       ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ  158  ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ  ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Επειδή «έβλεπε» το δικαστήριο κάπως δύσπιστο προχώρησε σε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες και στη συνέχεια  έριξε και κάνα δύο βόμβες μεγατόνων, γιατί έπαιζε τα ρέστα του με φυλακές, επαγγελματικές καταστροφές και οικογενειακά δράματα.

«Με προσέλαβε το κύκλωμα, κατέθεσε συντετριμμένος και φοβισμένος, τον Ιούνιο του 2009, για τα πολιτικά-- διοικητικά θέματα. Μου έδωσαν μία Μερσεντές και μου ανέθεσαν να σιγοντάρω παραπλανητικές μεθόδους τους. Είχα στη διάθεσή μου την ευχέρεια να χρησιμοποιώ 158 εικονικές εταιρείες. Μου έδιναν 4.000 ευρώ το μήνα και πολλά μπόνους. Στους πέντε μήνες κατάλαβα πως γίνονταν παρανομίες και κατέφυγα στην αστυνομία.  Η αστυνομία μου αποκάλυψε πως βρίσκομαι στο μάτι του κυκλώνα μιας επικίνδυνης εγκληματικής οργάνωσης, και μου έδωσαν αμέσως 15 αστυνομικούς για προστασία, τονίζοντάς μου στο δικαστήριο να πάω με αλεξίσφαιρο γιλέκο». 
Οι απειλές συνεχίστηκαν με θρησκευτικές απειλές, ψαλμούς αμφίσημους, αλλά και επιστολική σφαίρα καλάσνικωφ. 
Απόστολος Παύλος: Μετά πρώτη και δευτέρα νουθεσία παραιτού Ηγγικεν ο καιρός της απωλείας»
Και προφήτης Δαυίδ: «Νυν δε επέστη ο καιρός ίνα συντριβώσιν οι εχθροί μου». Να και μία σφαίρα καλάσνικωφ μέσα.

                       ΒΡΗΚΑΝ  ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΛΑΣΤΙΧΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ

Στη  δίκη αυτή ακούστηκαν και κάποια ονόματα και εταιρείες, που επιβεβαίωσαν κατά τις εξελίξεις που ακολούθησαν, όχι μόνον τις καταγγελίες του δικηγόρου Δημήτρη Παρασκευόπουλου, αλλά κυρίως τα «αθέατα» υψηλά πρόσωπα που επωφελούνταν και τους λόγους που παρείχαν πέπλο προστασίας  στο κύκλωμα.
Εκεί για πρώτη φορά ακούστηκε, ότι ο Λιβανέζος μεσίτης που πωλούσε σε Άραβες, και ελληνοποίησε το όνομά του σε Ιωσήφ Λιβανός, απέστειλε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου δύο μηνυτήριες αναφορές. (σ.σ άρα και ο Άρειος Πάγος γνώριζε από το Νοέμβριο του 2009, για το πάρτι των ακινήτων). Εκεί κατήγγελλε την τεχνική κατασκευαστική «Καρούζος Α.Ε» (σ.σ μετά  3  χρόνια έσκασε  το σκάνδαλο και αναφέρθηκαν στελέχη κομμάτων και μετά σκασμός) και την εμπορική και τεχνική εταιρεία «Φάντομ Α.Ε» του γνωστού εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, για μεγάλο φορολογικό και οικοδομικό σκάνδαλο.

Στις παρανομίες αυτές συμμετείχαν συμβολαιογράφοι, τοπογράφοι και υπάλληλοι πολεοδομίας με συνειδήσεις λάστιχο (σ.σ αν τολμάτε, ανοίξτε και τώρα τους λογαριασμούς τους). 
 Στο παιχνίδι αυτό είχε μπεί και η τότε τράπεζα Κύπρου με προσημείώσεις σε βάρος ακινήτων. (σ.σ καημένη Ελλάδα πως σε κατάντησαν Άραβες-ελληνοποιημένοι, εβραίοι ελληνόφωνοι, πουλημένα τομάρια των διαφόρων Αμερικανικών και Αγγλικών Φαουντς).

Ίσως για αυτό το λόγο, να μιλούσε για τα υψηλά πρόσωπα και την υψηλή προστασία στο κύκλωμα ο Δημήτρης Παρασκευόπουλος.

Τέλος πάντων κάλλιο αργά, παρά ποτέ, έστω και έτσι προφυλακίστηκαν (σ. σ αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, αυτό το γνωρίζουν καλλίτερα οι. Έλληνες ) ο πολιτικός μηχανικός Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος, ο «αρχιμανδρίτης» της μητρόπολης Αχαρνών Ιάκωβος Γιοσάκης, οι δικηγόροι Πέτρος Λεωτσάκος και Γιώργης Ασλάνης, στα πρόθυρα είναι ένας Πρόεδρος Εφετών, ένας Εφέτης, ένας Εισαγγελέας Πρωτοδικών, δύο συμβολαιογράφοι, αστυνομικοί, δικαστικοί επιμελητές, και δημόσιοι υπάλληλοι.

Λέτε και σ' αυτήν την αιτία να οφείλεται η καθυστέρηση-πέρα από τις δύο προαναφερόμενες-που έχει να κάνει με τη λεγόμενη ελληνική  «συναδερφική» αλληλεγγύη, που μαζί με τους τάχα δικούς μας, κομματικούς, συγγενείς και συντοπίτες, έκαναν την Ελλάδα σκόνη και την έστειλαν στα τάρταρα;  Αναμένομεν με ενδιαφέρον.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54