ΟΙΥΕ: 24ωρη απεργία στο εμπόριο την Κυριακή 1/11

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, με απόφασή της κατά πλειοψηφία, αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στον κλάδο του εμπορίου, την Κυριακή 1/11/2015 (πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων), με στόχο την ανατροπή της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων και την επαναφορά της Κυριακής – Αργίας στον Κλάδο. Επίσης, αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας στη Πανεργατική – Πανελλαδική Απεργία, στις 12/11/2015, που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

«Καλούμε τα σωματεία – μέλη μας, μέσα από διαδικασίες γενικών συνελεύσεων και συνεδρίασης των οργάνων τους, να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και να λάβουν αποφάσεις για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργιακές μας κινητοποιήσεις», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδίας, υπογραμμίζοντας ότι οι εργαζόμενοι λένε:

ΟΧΙ στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

ΟΧΙ στις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας, των δυσβάσταχτων φόρων, της κατεδάφισης του Ασφαλιστικού και των συντάξεών μας.

Μόνη λύση: ο δρόμος του αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.


ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ: ΚΥΡΙΑΚΗ 1/11/2015
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ – ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ: 12/11/2015
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ 



Το ΜΕΤΑ στηρίζει την 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΟΙΥΕ και των εργαζομένων στον κλάδο του εμπορίου. Η κατάργηση της κυριακάτικης εργασίας και η κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων αποτελεί πάγια θέση του εργατικού - συνδικαλιστικικού κινήματος. Η κυβέρνηση, με βάση και όλα όσα έχει υποσχεθεί, οφείλει  να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση του Ν. 4177/2013, στην επαναφορά του θεσμικού πλαισίου απαγόρευσης του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές και στη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.




ergasianet.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 31/10/2015 - 11:56