ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΗΣ την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου

Αλληλεγγύη στην Η.Δ. - STOP στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας! :

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΗΣ

Το σπίτι της Η.Δ. βγαίνει στο σφυρί από την ALPHABANK 

27 Ιανουαρίου Τετάρτη 15:00- 17:00

ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Βασιλέως Γεωργίου Χαλάνδρι, Αθήνα

Τώρα που σταμάτησε η απεργία των συμβολαιογράφων (την Τρίτη αποφασίζουν οριστικά), οι πλειστηριασμοί ξαναρχίζουν.
Όπως αποτρέψαμε με τη φυσική μας παρουσία τον πλειστηριασμό του σπιτιού της Ρ.Κ., έτσι να ξανακαταφέρουμε για το σπίτι της Η.Δ. 

Η Η.Δ, είναι αγαπημένη συντρόφισσα και φίλη, πανταχού παρούσα στους αγώνες, με δυναμισμό, συνθετική ικανότητα και ενωτικό πνεύμα. Μια γυναίκα που με τον αγώνα της έχει εγγυηθεί για χιλιάδες κόσμο. Ήρθε η σειρά μας να εγγυηθούμε ότι δε θα χάσει το σπίτι της, στο οποίο σημειωτέον διαμένει με τις δύο κόρες της.

Και δεν είναι θέμα ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ, αλλά ΧΡΗΣΙΚΤΗΣΙΑΣ.
Όταν ένας άνθρωπος μένει σε ένα σπίτι πέντε και δέκα και τριάντα χρόνια, δε θα πρέπει να έχει δικαίωμα να τον βγάλει από εκεί κανείς και για κανέναν λόγο.

Να υψώσουμε όλοι μαζί το ανάστημά μας απέναντι στην καταστροφή των ζωών μας

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΔΕΡΦΟΣΥΝΗ - ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Ή εμείς ή αυτοί !


___________________________

“Ο πιο ευτυχισμένος -είτε βασιλιάς είτε χωριάτης- είναι αυτός που βρίσκει γαλήνη στο σπίτι του.”
(Βόλφγκανγκ Γκαίτε)

Το ρητό που ξεκινά αυτό το κείμενο είναι ακριβώς αυτός ο άγραφος νόμος ο οποίος εγγυάται το δικαίωμα κάθε όντος στο να έχει μια κατοικία που να ανταποκρίνεται στις επιθυμίες του αλλά και στο απαραβίαστο αυτής. 
Το πρόβλημα της Στέγης τα τελευταία χρόνια απετέλεσε το αντικείμενο αισχροκέρδειας, εκμετάλλευσης και αφαίμαξης του εισοδήματος από εργολάβους, κτηματομεσίτες και τράπεζες. Το "όνειρο ενός κεραμιδιού πάνω από το κεφάλι μας" κατέληξε να γίνει ο εφιάλτης για εκατομμύρια έλληνες και μετανάστες, ειδικά για αυτούς που κατέφυγαν στις τράπεζες για να πάρουν ένα σπίτι. Του οποίου, αφού "φούσκωσαν" την αξία απόκτησης, αφού ο ιδιοκτήτης του κατέβαλε ένα σημαντικό ποσό από το εισόδημά του, τώρα απαξιώνεται από το σκάσιμο της φούσκας που δημιούργησε ο ίδιος μηχανισμός των κάθε είδους εμπλεκομένων (εργολάβοι, μεσίτες, τράπεζες). 

Αρκετές φορές θα έχετε ίσως ακούσει ή διαβάσει ότι οι αναρχικοί στοχεύουν στη κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας. Αυτό όμως απέχει έτη φωτός από τη βρώμικη προπαγάνδα της αυτοκρατορίας του χρήματος ότι: “οι αναρχικοί - κομμουνιστές θα μας πάρουν τα σπίτια”. Λέγοντας “κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας” δεν εννοούμε τίποτε περισσότερο από την απαλλοτρίωση της ιδιοκτησίας από τα χέρια των λίγων και τον ισότιμο διαμοιρασμό της στα χέρια όλων. Σαν άνθρωποι που παλεύουμε για την ελευθερία θεωρούμε σαν απαραίτητο συστατικό κάθε ανθρώπου να διαθέτει ένα καταφύγιο όπου θα απολαμβάνει τη θαλπωρή του και η ελεύθερη απόλαυση μιας κατοικίας περιλαμβάνει την ελεύθερη παροχή της άνευ οποιουδήποτε χρηματικού αντιτίμου.

Η κατοικία δεν είναι ιδιοκτησία με την άποψη της οικονομικής συσσώρευσης. Συγκεκριμενοποιεί έναν χώρο όπου η ευχαρίστηση να είσαι με τον εαυτό σου, την οικογένειά σου, τους συγγενείς σου και τους φίλους σου συναντά την απόλαυση μίας ελεύθερης ζωής γεμάτη φιλοξενία έξω από τη μάταιη έγνοια του χρήματος. 
Ένας άνθρωπος που πεθαίνει από ασιτία, που έχει ισοπεδωθεί από τη φτώχεια και που φτάνει σε σημείο να πεθαίνει άστεγος από το κρύο και την πείνα ή βλέπει όσους αγαπάει να υποφέρουν το ίδιο, αλλά δεν μπορεί να τους βοηθήσει, δεν είναι ελεύθερος. Αυτός ο άνθρωπος είναι σκλάβος.

περισσότερα εδώ  Αλληλεγγύη στην Η.Δ. - STOP στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας!
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26/01/2016 - 23:50