Καινοτόμος θεραπεία για την Πολλαπλή Σκλήρυνση

Η πολλαπλή σκλήρυνση είναι μια αυτοάνοση, χρόνια και φλεγμονώδης νόσος που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα και αποτελεί τη συχνότερη, μη τραυματικής αιτιολογίας νευρολογική διαταραχή που προκαλεί αναπηρία στους νεαρούς ενήλικες. Εκτιμάται ότι περίπου 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ΠΣ παγκοσμίως.

 Ενώ τα συμπτώματα μπορεί να ποικίλουν, τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της πολλαπλής σκλήρυνσης περιλαμβάνουν θολή όραση, μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα στα άκρα και προβλήματα στη δύναμη και στο συντονισμό. Οι υποτροπιάζουσες μορφές της ΠΣ είναι οι πιο συχνές.

Τα δισκία Κλαδριβίνης , μια καινοτόμος θεραπευτική επιλογη , έρχεται να καλύψει ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών με υψηλής ενεργότητας Πολλαπλή Σκλήρυνση. Πρόκειται για μια απλή από του στόματος  θεραπεια για την απλή από του στόματος θεραπέια με έως 20 ημέρες αγωγή σε διάστημα δύο ετών, προσφέροντας διαρκή αποτελεσματικότητα μακράν πέρα από το δοσολογικό σχήμα – για επιπλέον δύο έτη.

Αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους η ένταξή του στη θετική λίστα, ώστε να αποζημιώνεται από τα ασφαλιστικά ταμεία και να διευκολυνθεί η πρόσβαση των Ελλήνων ασθενών στη θεραπεία.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54