Στην Αγ. Πετρούπολη ο Αλ. Τσίπρας, αύριο η συνάντηση με τον Βλ. Πούτιν

Στην Αγία Πετρούπολη βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος αύριο θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ που γίνεται στην ρωσική μεγαλούπολη. Νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός ως τιμώμενο πρόσωπο θα παρέμβει στην Ολομέλεια του Φόρουμ, αμέσως μετά την ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στην Αγία Πετρούπολη ο κ. Τσίπρας συνοδεύεται από τον Γιώργο Σταθάκη, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, την Νάντια Βαλαβάνη, τον Κώστα Ήσυχο και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, στελέχη της κυβέρνησης, καθώς επίσης και από πολυπληθή αντιπροσωπεία επιχειρηματιών. Στη διάρκεια του Οικονομικού Φόρουμ θα υπάρξουν συναντήσεις μεταξύ των Ελλήνων υπουργών και των Ρώσων ομολόγων τους, ενώ θα υπάρξουν συναντήσεις των Ελλήνων επιχειρηματιών με ρωσικές επιχειρήσεις.

Σημειώνεται πως το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, διεξάγεται από το 1997 με τη συμμετοχή αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, επικεφαλής των μεγαλύτερων εταιρειών και οικονομικών εμπειρογνωμόνων από όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια από τη Ρωσία, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Σεργκέι Στόρτσακ, ερωτώμενος σχετικά με το ενδεχόμενο Ελληνικής χρεωκοπίας.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός έρχεται στη Ρωσία μάλλον για τη συζήτηση κοινών πρότζεκτ παρά προς αναζήτηση χρημάτων», πρόσθεσε, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters. «Δεν υπάρχουν άλλωστε πόροι στον προϋπολογισμό μας για την παροχή τέτοιας βοήθειας», τόνισε.



πηγή: avgi.gr



Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54