Στόχος επίθεσης δημοσιογράφος της Hürriyet

του Θωμά Σίδερη

Επίθεση δέχτηκε ο αρθρογράφος της Hürriyet Αχμέτ Χακάν από άγνωστους άνδρες οι οποίοι τον τραυμάτισαν έξω από το σπίτι του, καθώς επέστρεφε από τηλεοπτική του εμφάνιση στο CNN Turk. 

O Χακάν, που στο πρόσφατο παρελθόν είχε δεχθεί απειλές για τη ζωή του, εμφανίστηκε το βράδυ της Τετάρτης 30 Οκτωβρίου σε ζωντανή του CNN Turk, αναλύοντας τις πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 1ης Νοεμβρίου αλλά και κάνοντας μια αποτίμηση της επίσκεψης Νταβούτογλου στις ΗΠΑ.

Λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα και ενώ βρισκόταν έξω από το σπίτι του στη συνοικία Nişantaşı της Κωνσταντινούπολης, τέσσερις άνδρες που επέβαιναν σε ένα μαύρο Honda, τον πλησίασαν. Ο ένας άνδρας κατευθύνθηκε προς τον φρουρό του και οι άλλοι τρεις άρχισαν να τον γρονθοκοπούν.

Μετά την επίθεση, οι άνδρες διέφυγαν με αυτοκίνητο που έφερε αριθμό πινακίδας 34 VY 7765. Η αστυνομία συνέλαβε τρεις υπόπτους για την επίθεση, ενώ ένας ακόμα ύποπτος συνελήφθη νωρίς το πρωί της 1ης Οκτωβρίου. Ο Χακάν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σπασμένη μύτη και πλευρά, έλαβε όμως εξιτήριο το πρωί της Πέμπτης.

«Τέτοιου είδους επιθέσεις δεν πρόκειται ποτέ να μας εκφοβίσουν. Δεν φοβόμαστε. Θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε στον δρόμο εκείνο που νομίζουμε πως είναι σωστός», ανέφερε σε δήλωσή του ο Χακάν μέσω του αρχισυντάκτη της Hürriyet Σεντάτ Εργκίν.

Υπενθυμίζεται ότι η Hürriyet Daily, με έδρα την Κωνσταντινούπολη, δέχθηκε επίθεση στις 6 Σεπτεμβρίου από διαδηλωτές που πρόσκεινταν στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Τούρκου Προέδρου Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο βουλευτής μάλιστα του AKP Αμπρουραχίμ Μποϊνουκαλίν, ο οποίος βρισκόταν ανάμεσα στους διαδηλωτές, είχε εξαπολύσει μύδρους κατά της εφημερίδας. Οι επιθέσεις επαναλήφθηκαν δυο μέρες αργότερα όταν μια άλλη ομάδα διαδηλωτών άρχισε να εκσφενδονίζει πέτρες εναντίον των γραφείων της εφημερίδας. Ο Μποϊνουκαλίν αμέσως μετά τον τραυματισμό του Χακάν έγραψε ένα tweet στο οποίο ανέφερε ότι «Το λάθος (του AKP) είναι ότι δεν κατατρόπωσε τους εχθρούς του κατά το παρελθόν».

trenomag.wordpress.com
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54