Πολύνεκρο τροχαίο στη Γαλλία

Στους 43 φτάνει μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος στη Γαλλία, καθώς σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές βρέθηκε ακόμη ένας νεκρός στο λεωφορείο, πιθανότατα παιδί.

Όπως έγινε γνωστό, το παιδί ταξίδευε μαζί με τον οδηγό του φορτηγού, που επίσης σκοτώθηκε, αλλά ακόμη δεν έχει αναγνωριστεί.

Το δυστύχημα συνέβη όταν λεωφορείο και φορτηγό συγκρούστηκαν μετωπικά στη νοτιοδυτική Γαλλία, ανατολικά του Μπορντό. Τα δύο οχήματα μετά τη σύγκρουση τυλίχθηκαν στις φλόγες και κάηκαν ολοσχερώς.

Δυστύχημα - Γαλλία
iTélé FRANCE TV via AP


Όπως αναφέρει η εφημερίδα Figaro, 41 από τα θύματα ήταν επιβάτες του λεωφορείου, ενώ νεκρός είναι και ο οδηγός του φορτηγού. Το τραγικό δυστύχημα έγινε λίγα χιλιόμετρα από το Puisseguin, κοντά στην πόλη Libourne.

Το λεωφορείο είχε αναχωρήσει νωρίς το πρωί από το Petit Palais και πήγαινε στη Landes. Στο σημείο της τραγωδίας, όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος της Figaro, είναι μια πολύ επικίνδυνη στροφή του δρόμου, όπου έχουν συμβεί και άλλα τροχαία στο παρελθόν. 

Οι πληροφορίες παραμένουν ακόμα συγκεχυμένες, αλλά σύμφωνα με τα πρώτα δημοσιεύματα οκτώ επιβάτες από τους συνολικά 50 (μαζί με τον οδηγό) κατάφεραν να βγουν από το φλεγόμενο όχημα. Γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι εξ αυτών οι τέσσερις έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, δυο με σοβαρά εγκαύματα και δυο με τραύματα στο κεφάλι. 

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, χαρακτήρισε το δυστύχημα το σημαντικότερο και πιο θανατηφόρο στη χώρα τα τελευταία 30 χρόνια. «Πρόκειται για τρομερό σοκ για την περιοχή της Ακουιτανίας».

Δυστύχημα - Γαλλία
AP Photo/Bod Edme


Όπως ενημέρωσε τα μέσα ενημέρωσης, αυτήν τη στιγμή υπάρχουν οκτώ διασωθέντες από το δυστύχημα, εκ των οποίων οι τέσσερις νοσηλεύονται τραυματισμένοι και σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, του ανθρώπους αυτούς κατόρθωσε να διασώσει ο οδηγός του λεωφορείου που άνοιξε την πόρτα του οχήματος και μπόρεσαν να διαφύγουν.

Στο σημείο, βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας και φθάνουν και οι συγγενείς των θυμάτων.

Στο λεωφορείο επέβαιναν ηλικιωμένοι, όλοι από το ίδιο μικρό χωριό Petit-Palais-Cornemps με 643 κατοίκους, που συμμετείχαν σε ημερήσια εκδρομή και αναχώρησαν στις 7.30 το πρωί της Παρασκευής. 

Στο τραγικό περιστατικό αναφέρθηκε ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο. 

«Επισκιάζει την επίσκεψή μου στην Ελλάδα αυτό το περιστατικό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φρανσουά Ολάντ, δεχόμενος τα συλλυπητήρια του Έλληνα πρωθυπουργού.

Στο σημείο έχει ήδη σπεύσει ο υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζενέβ, αλλά και ο δήμαρχος του Μπορντό, Αλέν Ζιπέ.

Πρόκειται για το πλέον πολύνεκρο δυστύχημα στη Γαλλία από τον Ιούλιο του 1982, όταν σε καραμπόλα κοντά στο Beaune στη Βουργουνδία σκοτώθηκαν 53 άτομα, εκ των οποίων 44 παιδιά, ηλικίας 6-15 ετών, που πήγαιναν σε κατασκήνωση. 

Προκαταρκτική εξέταση

Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν αμέσως προκαταρκτική έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.

Ωστόσο ακούγονται ήδη σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια των δρόμων στην περιοχή, κυρίως γιατί υπάρχουν πληροφορίες ότι οι δρόμοι στην περιοχή δεν έχουν συντηρηθεί εδώ και πολύ καιρό.

Δυστύχημα - Γαλλία
AP Photo/Bod Edme


Ο βουλευτής Νοέλ Μαμέρ υποστήριξε ότι το δυστύχημα συνέβη σε μια «εξαιρετικά επικίνδυνη στροφή» και κάλεσε τους πολιτικούς να αναλογιστούν «με ποιο τρόπο λαμβάνονται οι πολιτικές αποφάσεις σε σχέση με τη δημιουργία υποδομών».





efsyn.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23/10/2015 - 17:26