Αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Σεν Ντενί με τρεις νεκρούς και τρεις συλλήψεις

Αστυνομία και στρατός απέκλεισαν σήμερα τα ξημερώματα- γύρω στις 4 και μισή το πρωί ώρα Γαλλίας- τους δρόμους στο προάστιο Σεν Ντενί, βορείως του Παρισιού, πραγματοποιώντας έφοδο σε διαμέρισμα, για το οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι βρισκόταν ο φερόμενος ως εγκέφαλος των πολύνεκρων τρομοκρατικών χτυπημάτων του ισλαμικού κράτους, Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ.

Από τη Μαρία Λίλα

Τρεις ύποπτοι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους μια γυναίκα καμικάζι, που πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό ζώνης και τρεις άλλοι συνελήφθησαν ενώ γύρω από τη λεωφόρο της Δημοκρατίας στο Σεν Ντενί ακούγονταν για αρκετή ώρα καταιγιστικά πυρά και έγιναν αντιληπτές, από τους περίοικους, τουλάχιστον επτά εκρήξεις.

797d75de1ef516234bd4c6f906c0ff1b6a68eb07-1447824856-564c0dd8-620x348 Στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο διαμέρισμα του τρίτου ορόφου της λεωφόρου Δημοκρατίας Σεν Ντενί μετείχαν 50 στρατιώτες και διπλάσια σε αριθμό αστυνομική δύναμη, δύο άνδρες της οποίας τραυματίστηκαν από την ανταλλαγή πυρών.

3980

Ο 27χρονος Αμπααούντ, ο οποίος πιστευόταν αρχικά ότι διοργάνωσε τις επιθέσεις από τη Συρία, εκτιμάται τώρα ότι βρίσκεται μεταξύ της ομάδας των ανθρώπων που οχυρώθηκαν στο διαμέρισμα, το οποίο περικύκλωσε η αστυνομία στο Σεν Ντενί, που βρίσκεται κοντά στο εθνικό στάδιο της Γαλλίας «Σταντ ντε Φρανς», ένα από τα έξι σημεία στα οποία έγιναν τα τρομοκρατικά χτυπήματα της περασμένης Παρασκευής. 

resizedimg635742.jpg

Από τις συντονισμένες επιθέσεις των τζιχαντιστών στο Παρίσι, το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου σε μπαρ, εστιατόρια, τον συναυλιακό χώρο και το στάδιο σκοτώθηκαν 129 άνθρωποι ενώ τραυματίστηκαν πάνω από 400, εκ των οποίων οι 211 παραμένουν για νοσηλεία με 57 από αυτούς να βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται έκτοτε πολλές χώρες της Ευρώπης και χθες το βράδυ ακυρώθηκε για λόγους ασφαλείας στο γήπεδο του Ανόβερο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Γερμανίας και Ολλανδίας, τον οποίο επρόκειτο να παρακολουθήσει και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

«Επρόκειτο για μια πολύ δύσκολη απόφαση, η οποία ελήφθη έπειτα από πολλές πληροφορίες που λάβαμε για μια πιθανή επίθεση, οι οποίες πριν από τον αγώνα πύκνωσαν πολύ» εξήγησε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ αναφερόμενος στην ακύρωση του φιλικού αγώνα.

Ο ίδιος δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι δεν σκοπεύει να δώσει λεπτομέρειες για την υπόθεση, διότι αυτές θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανησυχία στους πολίτες ή να δυσχεράνουν το έργο των αρχών στο μέλλον.

Κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας Μπόρις Πιστόριους διευκρίνισε ότι ως τώρα δεν έχουν βρεθεί εκρηκτικά και δεν έχουν γίνει συλλήψεις, ενώ πρόσθεσε ότι δεν επιβεβαιώνεται για την ώρα ότι βρέθηκε ασθενοφόρο με εκρηκτικά κοντά στο στάδιο, όπως είχε διαδοθεί, νωρίτερα.

Για λόγους ασφαλείας άλλαξαν και τα σχέδια πτήσης δύο αεροσκαφών της Air France που είχαν απογειωθεί από τις ΗΠΑ με προορισμό το Παρίσι. Το ένα στάλθηκε στο Χάλιφαξ του Καναδά και το άλλο στο Σαλτ Λέικ.  

Στο μεταξύ, η πολεμική αεροπορία της Γαλλίας βομβάρδισε τη νύχτα για τρίτο συνεχόμενο εικοσιτετράωρο θέσεις του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους στην επονομαζόμενη πρωτεύουσά του τη Ράκα, στο βόρειο τμήμα της Συρίας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

CUBOvokUAAICq63

«Ακόμα κι αυτή τη στιγμή, δέκα γαλλικά μαχητικά εξαπολύουν αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Ράκας» επισήμανε ο Λε Ντριάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TF1, τέσσερις ημέρες μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Γάλλος υπουργός επιπλέον σημείωσε ότι και η Ρωσία πλήττει θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα της Συρίας.

«Παρατηρώ ότι η Ρωσία έχει κινητοποιηθεί καθώς ακόμα και σήμερα ρωσικοί πύραυλοι Κρουζ έπληξαν τη Ράκα», το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, τόνισε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων γαλλικού ενημερωτικού τηλεοπτικού δικτύου.





πηγή: insideoutborders.com

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54