Νέο βίντεο του ISIS απειλεί τον Λευκό Οίκο, Ομπάμα και Ολάντ

Με φλας ειδήσεων από τις επιθέσεις των τζιχαντιστών στο Παρίσι ξεκινά το νέο απειλητικό βίντεο που κυκλοφόρησε το λεγόμενο ισλαμικό κράτος (ISIS), το οποίο και έχει αναλάβει την ευθύνη για τα τρομοκρατικά χτυπήματα που προκάλεσαν το θάνατο 129 ανθρώπων, πριν από μία εβδομάδα στο Παρίσι.

Αμέσως μετά δείχνει δύο μαχητές του αυτόκλητου Χαλιφάτου να απευθύνονται ξεχωριστά στην κάμερα απειλώντας ότι θα ισοπεδώσουν όλα τα γαλλικά μνημεία και ότι θα πλήξουν το Λευκό Οίκο.

isis20n-2-web

Με τίτλο: «Το Παρίσι πριν από τη Ρώμη» το βίντεο δείχνει στη συνέχεια έναν από τους δύο μαχητές να λέει: «Θα το ανατινάξουμε με τον ίδιο τρόπο που ανατινάξαμε τα είδωλα αυτής της καλής χώρας» εννοώντας το Λευκό Οίκο και μετά ο δεύτερος απειλεί τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμ και τον Γάλλο ομόλογό του, Φρανσουά Ολάντ λέγοντας: «Θα τους ψήσουμε με ζώνες εκρηκτικών και αυτοκίνητα-βόμβες».

2E9CFE1200000578-3325952-image-a-56_1447967135803

Διάρκειας έξι λεπτών το νέο βίντεο του ISIS είναι στα αραβικά και μεταφράστηκε από την υπηρεσία πληροφοριών SITE, που εδρεύει στο Μέριλαντ των ΗΠΑ.

Ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμι είχε δηλώσει χθες ότι δεν είναι ενήμερος για οποιαδήποτε αξιόπιστη απειλή «Παρισινού τύπου επίθεσης» στις ΗΠΑ, ωστόσο ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι δήλωσε στο CNN ότι το βίντεο εξετάζεται για την αυθεντικότητά του και «όλοι στις ΗΠΑ λαμβάνουν σοβαρά τέτοιου είδους απειλές».


πηγή: insideoutborders.com
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54