Πολιτικός σεισμός στη Ρουμανία μετά τη δολοφονία δύο εφήβων

Ξεχείλισε η οργή στη Ρουμανία μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις για τις δολοφονίας δύο εφήβων κοριτσιών από έναν 65χρονο. Οι διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης εξώθησαν τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας σε παραίτηση.

Ο Νικολάε Μόγκα ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του σημειώνοντας ότι «πρέπει να ερμηνευθεί ως μια νέα αρχή για το υπουργείο Εσωτερικών».

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή ο αρχηγός της αστυνομίας αποπέμφθηκε από τη θέση του, όταν αποκαλύφθηκε πως η αστυνομία έκανε 19 ώρες για να εντοπίσει το σημείο όπου βρισκόταν η 15χρονη, η οποία είχε καλέσει τον αριθμό έκτακτης ανάγκης για να ενημερώσει πως έχει βιαστεί και ξυλοκοπηθεί από τον απαγωγέα της.

Ο 65χρονος μηχανικός που ομολόγησε πως δολοφόνησε το άτυχο κορίτσι, αλλά και την 18χρονη Λουίζα Μελέντσου, η οποία αγνοούνταν από τον περασμένο Οκτώβρη. Ο δράστης έκαψε τις σορούς και των δύο κοριτσιών. 

Οι μετέπειτα έρευνες κατέδειξαν πως οι Αρχές της χώρας είναι υποστελεχωμένες, υποχρηματοδοτούμενες και με ανεπαρκώς εκπαιδευμένο προσωπικό. 

Είχαν προηγηθεί οργισμένες διαδηλώσεις τόσο στην πόλη Καρακάλ όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. 

Ο πρόεδρος της χώρας έχει ήδη ανακοινώσει ότι ζήτησε από την κυβέρνηση της χώρας να λάβει μέτρα έως τα τέλη Αυγούστου ώστε να βελτιωθεί η συνεργασία και η ταχύτητα επέμβαση των Αρχών ασφαλείας.







ΠΗΓΗ ΕΦ.ΣΥΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54