Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 2/12/2013

 

Πρεμιέρα με χρώμα ΕΡΤ

Χρώμα ΕΡΤ είχε η πρεμιέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας το βράδυ του Σαββάτου στο θέατρο Απόλλων, έξι μήνες από το «μαύρο» που έριξε η κυβέρνηση στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, κάτι που σχολιάστηκε από μέλη των κριτικών επιτροπών από σκηνής, καθώς ήταν αυτή που κάλυπτε τηλεοπτικά το φεστιβάλ.  Στην προχθεσινή πρεμιέρα η Δήμητρα Ακριώτου έστειλε το δικό της μήνυμα που είναι το «Λιπ οφ φάιθ. Δηλαδή «Άλμα πίστης» από την ομώνυμη ερωτική μπαλάντα,  μια έκφραση που χρησιμοποιούν οι αγγλόφωνοι όταν ζητούν από κάποιον να πιστέψει κάτι πολύ.
Στην τελετή έναρξης το δικό τους προσωπικό στίγμα έδωσαν για μια ακόμα φορά, οι νέοι άνθρωποι του τόπου μας που είναι και οι βασικοί πρωταγωνιστές του φεστιβάλ. Κηρύσσοντας την έναρξη του φεστιβάλ  ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, τόνισε ότι στα 16 χρόνια που πέρασαν, μάθαμε όλοι μας να παρακολουθούμε τα παιδιά και τους νέους μας στις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες και να μοιραζόμαστε και εμείς μαζί τους την αγάπη τους για τον κινηματογράφο.  Ο Δ/ντής του Φεστιβάλ Δημήτρης Σπύρου,  «άστραψε και βρόντηξε» επί σκηνής, αναφερόμενος στην αθέτηση της δέσμευσης  του Υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο  πέρυσι ανακοίνωσε την θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ : «Εμείς σπεύσαμε να στείλουμε τις προτάσεις μας και είπαμε ότι πρέπει η διοργάνωση να γίνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια και τον δήμο Πύργου», τόνισε. Από χθες άρχισαν οι προβολές του επίσημου διαγωνιστικού Τμήματος που θα διαρκέσουν μια εβδομάδα, αλλά και η λειτουργία των εργαστηρίων μονταζ – σκηνοθεσίας, κινούμενου σχεδίου κ.α
 

Εικόνες καταστροφής από την κακοκαιρία

Απίστευτες εικόνες καταστροφής καταγράφονται στην περιοχή του Κακόβατου Ζαχάρως από τις εκτεταμένες πλημμύρες που προκάλεσαν οι  έντονες καταιγίδες χθες το βράδυ.  Για περισσότερες από πέντε ώρες έβρεχε με σφοδρότητα στην περιοχή ς με αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν τα ρέματα της περιοχής και να «πνίξουν» κατοικημένες περιοχές. Το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στην περιοχή του Κακοβάτου και του Ανηλίου, αλλά και στο Θολό και το Λέπρεο.  Πολλά τα προβλήματα σημειώθηκαν και στην περιοχή της Φιγαλείας και κυρίως στην περιοχή της Φασκομηλιάς. Κατά τη διάρκεια της νύχτας κινδύνεψαν άνθρωποι, που είδαν τα ορμητικά νερά από τα ρέματα να εισβάλουν μέσα στα σπίτια τους, και τους οποίους απεγκλώβησε η Π.Υ.. Ανυπολόγιστες οι καταστροφές σε περιουσίες, ενώ η σημερινή μέρα θα αποκαλύψει  την έκταση και το μέγεθος των ζημιών.

 

Μοιραία εκτροπή για 33χρονο από τη Ζαχάρω

Τραγικό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα βρήκε τα ξημερώματα της Κυριακής ένας 33χρονος από τη Ζαχάρω. Ο 33χρονος κινούνταν επί της Εθνικής Οδού  Κυπαρισσίας – Πύργου, όταν το τζιπ που οδηγούσε εξετράπη μετά τη διασταύρωση Κακοβάτου για άγνωστη αιτία, στη συνέχεια ανετράπη και εισήλθε ξανά στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα ο 33χρονος να τραυματιστεί σοβαρά και να διακομιστεί στο Νοσοκομείο του Πύργου, όπου λίγο αργότερα εξέπνευσε.

Κινδύνεψε ηλικιωμένος από πυρκαγιά στο σπίτι του

Στις φλόγες τυλίχτηκε ένα διαμέρισμα στον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας στη Γαστούνη, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, ενώ κινδύνεψε να καεί ζωντανός ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης του. Το διαμέρισμα καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ οι πυροσβέστες κατάφεραν να αποτρέψουν να περάσει η πυρκαγιά σε άλλα δύο διαμερίσματα του ίδιου κτιρίου. Πιθανολογείται ότι η φωτιά από την κουζίνα, που ξέχασε αναμμένη ο ηλικιωμένος.

Αναζητούνται κίνητρα και δράστης για την απόπειρα ανθρωποκτονίας

Τα κίνητρα του άγνωστου δράστη που είχε στήσει καρτέρι για  να σκοτώσει 51χρονο από την Ανδραβίδα το πρωί του Σαββάτου, που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψή του, αναζητούν οι Αρχές στην Ηλεία. Ο άτυχος 51χρονος, που εκείνη την ώρα πήγαινε για κυνήγι, δέχθηκε 4 πυροβολισμούς, ενώ ο δράστης επιχείρησε να του ρίξει και τη χαριστική βολή αλλά το όπλο δεν είχε άλλες σφαίρες. Τα τραύματα του 51χρονου ήταν διαμπερή, όμως αυτό βρήκε τη δύναμη αφού όπλισε το κυνηγετικό του όπλου, προσπάθησε να καταδιώξει τον δράστη, ο οποίος τελικά διέφυγε. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας και από εκεί στον Πύργο, όπου υπεβλήθη σε επέμβαση και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Καιρός

Αστατος καιρός σήμερα στα Δυτικά. Ανεμοι στο Ιόνιοι Νοτιοδυτικοί 4-6 μποφόρ Θερμοκρασία μέχρι 20 βαθμούς Κελσίου.      

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02/12/2013 - 10:42