Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κομοτηνής

Πρωτοποριακό κέντρο αποθεραπείας καρκίνου στην ΑΜ-Θ

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης διεκδικεί ένα πρωτοποριακό διεθνώς, κέντρο αποθεραπείας καρκίνου. Για το λόγο αυτό έγιναν συναντήσεις εργασίας την περασμένη εβδομάδα με αντιπροσωπεία της ΠΑΜ-Θ και  με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, στην έδρα του CERNστη Γενεύη της Ελβετίας.Σύμφωνα με την εφημερίδα Θρακική Αγορά, πρόκειται για τη δημιουργία διεθνούς εμβέλειας ερευνητικού και θεραπευτικού κέντρου που θα χρησιμοποιεί τεχνολογία πρωτονίων, που έχει κατοχυρώσει το CERN. Για  το σκοπό αυτό η περιφέρεια έχει ήδη ζητήσει την εκπόνηση μίας μελέτης σκοπιμότητας, ενώ διεκδίκηση του σηματοδοτεί την πολιτική βούληση της Διοίκησης της για έμπρακτη στήριξη της ερευνητικής καινοτομίας στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, κατά το άμεσο χρονικό διάστημα.

 

Πρόεδρος ΕΑΣ Ροδόπης: «Σπεύσατε για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ»

Έκκληση προς τους αγρότες απηύθυνε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ροδόπης Κωνταντίνος Κούκκος, προκειμένου να σπεύσουν για τις αιτήσεις στο ΟΣΔΕ.

«Θα παρακαλούσα τους αγρότες ειδικά της περιοχής Ιάσμου και Καλλίστης, να μην αφήνουν την συγκεκριμένη διαδικασία για την τελευταία στιγμή, γιατί το σύστημα μπορεί να κλείσει οποιαδήποτε στιγμή και να μην μπορέσουν να πάρουν τις επιδοτήσεις της ενιαίας ενίσχυσης», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Κούκκος.

 

Φιλαδελφία: «Συλλέγουμε και καπάκια για μπουκάλια για… αναπηρικά αμαξίδια»

Η οργάνωση κοινωνικής αλληλεγγύης και αλληλέγγυας οικονομίας Φιλαδελφία στην Κομοτηνή, μέσω της γραμματέως της, Αθηνάς Μπομποτά, καλεί τον κόσμο να συλλέγει τα πλαστικά καπάκια από τα μπουκάλια και να τα φέρνει στην οργάνωση, καθώς έχει γίνει σχετική συνεννόηση για προώθηση αυτών σε εταιρεία, η οποία τα χρήματα θα τα διαθέσει για αγορά αναπηρικών αμαξιδίων, σε όσους συνανθρώπους μας, δεν δύνανται οικονομικά να τα αγοράσουν.

 

Ακαδημίες ποδοσφαίρου από την «Ροδόπη 87»

Για πρώτη φορά θα λειτουργήσουν  ακαδημίες ποδοσφαίρου στη Γυναικεία ομάδα Ποδοσφαίρου «Ροδόπη 87», μετά και την συνεργασία με την ΕΠΣ Θράκης.

Ήδη δεκαπέντε μικρά κορίτσια που αγαπούν το ποδόσφαιρο, έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους και έχουν βρεθεί και οι κατάλληλες προπονήτριες. «Με αυτό τον τρόπο η ομάδα θα βρει τον τρόπο να ανανεώνεται, από το «φυτώριο» των ταλέντων που η ίδια θα λειτουργεί», τόνισε η προπονήτρια της κανονικής ομάδας, Βίκυ Περιβολλοπούλου.

Οι προπονήσεις της «Ροδόπης 87», θα γίνονται στο γήπεδο των Υφαντών, με το στόχο για την άνοδο στην πρώτη κατηγορία να παραμένει ζωντανός.

Στο οικονομικό κομμάτι παραμένουν ως κύριοι χρηματοδότες, όσοι αγαπούν την ομάδα συμπεριλαμβανομένων των παικτριών και των παλαιότερων στελεχών.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54