Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ηρακλείου

Σοβαρό καρδιακό επεισόδιο υπέστη σήμερα το πρωί γιατρός του Νοσοκομείου Νεάπολης ενώ εφημέρευε. Ο γιατρός μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

Επίθεση από συγκρατούμενούς του με αιχμηρό αντικείμενο, στην κλειστή φυλακή της Νέας Αλικαρνασσού δέχτηκε χθες το μεσημέρι, ένας νεαρός άνδρας Σύριος στην καταγωγή. Οι λόγοι της επίθεσης δεν έχουν γίνει γνωστοί, πληροφορίες αναφέρουν ότι από τον εξωτερικό χώρο των φυλακών ο άνδρας οδηγήθηκε καλυμμένος με κουβέρτα, σε ένα κελί, όπου περί τα έη\ξι με εφτά άτομα κάρφωσαν αιχμηρά αντικείμενα στο σώμα του για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί.

Απεργία πείνας ξεκίνησε διαμαρτυρόμενος για τις συνθήκες κράτησής του, από την παραμονή των Χριστουγέννων ένας άνδρας που ζει περισσότερες από 120 ημέρες στα κρατητήρια της Αστυνομικής  Διεύθυνσης Ηρακλείου. Πληροφορίες  αναφέρουν ότι η κράτησή του αφορά σε γραφειοκρατικές συνθήκες.

Στην Δεύτερη Εφορία, μεταφέρονται από την Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου, οι υπηρεσίες της Α' Εφορίας .

Το ποσό των 5 εκ. ευρώ από εθνικούς πόρους θα διοχετευθούν σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Κρήτης,  για την πληρωμή των λογαριασμών που έχουν φτάσει στην περιφέρεια τόσο για τις πλημμύρες σε διάφορες περιοχές των Χανίων όσο και για τις ζημιές από τις μεγάλες φωτιές σε Βιάννο και Φαιστό.

129 επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου,  εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου – υπηρεσιών». Ο συνολικός  Προϋπολογισμός που διατίθεται ανέρχεται στο ποσό των 18.370.918,35 και συνολικής Δημόσιας Δαπάνης  8.681.732,58 ευρώ.

Την Δευτέρα στις 6 το απόγευμα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας. Μεταξύ άλλων τη συνεδρίαση θα απασχολήσουν η έγκριση προγράμματος τουριστικής προβολής του Δήμου για το έτος 2014 καθώς και η έγκριση καταβολής εισφορών στον ΦΟΔΣΑ ΕΣΔΑΚ για κόστος λειτουργίας ΧΥΤΑ.

Δημοπρατήθηκε η ανάθεση του έργου  που αφορά στα «Δίκτυα αποχέτευσης οικισμού Καστελίου Δήμου Φαιστού» με προϋπολογισμό 1.403.000,00 €.

Επανέρχεται από σήμερα το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων. Τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, ενώ αύριο, θα ανοίξουν στις 9 και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου τα καταστήματα θ' ανοίξουν στις 11 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα.

Στις 5 το απόγευμα,  πρόκειται να παραδοθεί στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία του δήμου Μαλεβιζίου, στα Καλέσσα, επιταγή στήριξης του κέντρου, στα πλαίσια της πολιτικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που εφαρμόζει η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός.

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του, ο 20χρονος που κατηγορείται  για τον βιασμό  78χρονης γυναίκας με κινητικά προβλήματα σε χωριό της Μεσαράς.

Ο ίδιος στην απολογία του αρνήθηκε κατηγορηματικά τις, σε βάρος του, κατηγορίες ισχυριζόμενος ότι ουδέποτε βίασε την ηλικιωμένη γυναίκα, παρά το γεγονός ότι στα κλινοσκεπάσματα, σε μια σακούλα και σε μια πετσέτα, εντοπίστηκε βιολογικό υλικό, το οποίο ταυτοποιήθηκε με το DNAτου.

Στις 13 Ιανουαρίου πρόκειται να συνεχιστεί η δίκη για το διπλό φονικό του Προφήτη Ηλία τον Ιούνιο του 2012, με θύματα τον Πρίαμο Ξυδάκη και το Μανώλη Σταυρουλάκη. Η δίκη θα συνεχιστεί με την κατάθεση δύο μαρτύρων υπεράσπισης - ενός οπλουργού και ενός ιατροδικαστή.

Γιορτινή εκδήλωση με θέμα «δίνουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται» πραγματοποιείται αύριο στις 11.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου από την Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Γαλάτεια Καζαντζάκη.

Τη Δευτέρα  στις 6 το απόγευμα, πρόκειται να παρουσιαστεί το βιβλίο βιβλίο "Από το υλικό που φτιάχνονται οι κούκλες" της Ειρήνης Γαβριλάκη, από τον Κοινωνικό Χώρο  των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού.  Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Αντώνης Βασιλάκης, αρχαιολόγος, Επίτιμος Έφορος του Υπουργείου Πολιτισμού και η συγγραφέας Ειρήνη Γαβριλάκη που θα επιλέξει και θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο. Την παρουσίαση θα συνοδεύσει το  τραγούδι της Ελένης Δραμιτινού.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27/12/2013 - 10:20