Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου


Τραγωδία στην άσφαλτο

 
Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε το βράδυ των Χριστουγέννων  ο 18χρονος Κώστας Δαβέτας από την Αμαλιάδα, σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε  στην Εθνική Οδό Πύργου - Πατρών, στο ύψος των Χανακίων.  Στο ίδιο δυστύχημα τραυματίστηκε σοβαρά και ο πατέρας του παλικαριού, που ήταν συνοδηγός στο όχημα. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο άτυχος 18χρονος με κατεύθυνση προς τον Πύργο –κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες εξετράπη της πορείας του, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, πέρασε πάνω από το διαχωριστικό κράσπεδο της βοηθητικής οδού και καρφώθηκε με σφοδρότητα πάνω σε μεταλλικό κουτί όπου βρισκόταν ρυθμιστής του συστήματος ηλεκτροφωτισμού της Εθνικής Οδού. Στο σημείο του δυστυχήματος έφτασαν άμεσα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και διασωστικά οχήματα της Πυροσβεστικής. Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε το παλικάρι διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ ο πατέρας του έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του. Η κηδεία του άτυχου νέου σήμερα στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος στην Αμαλιάδα.

 
Επιχείρηση διάσωσης ναυτικού


Συναγερμός σήμανε στο Λιμεναρχείο Κατακόλου, ανήμερα τα Χριστούγεννα για την οργάνωση επιχείρησης μεταφοράς ενός 39χρονου υπηκόου Φιλιππίνων, μέλους πληρώματος του πλοίου Urban Ever . Το πλοίο ταξίδευε από την Ριέκα της Κροατίας για τον Πειραιά φορτωμένο με δεκάδες κοντέϊνερ. Κάτω από συνθήκες που δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, ο 39χρονος ναύτης φέρεται να τραυματίστηκε σοβαρά στα πόδια από πτώση. Ο καπετάνιος του πλοίου έδωσε σήμα για βοήθεια από τα ανοιχτά της Ζακύνθου, για μεταφορά του ναύτη λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του στο πλησιέστερο νοσοκομείο.  Το Κέντρο Επιχειρήσεων έδωσε εντολή για να προσεγγίσει το πλοίο στο Κατάκολο όπου το ρυμουλκό «Αλφειός», ανέλαβε να πλησιάσει στο πλοίο στα ανοιχτά του λιμανιού και να παραλάβει τον τραυματία, ο οποίος ωστόσο είχε χάσει τις αισθήσεις του.  Φτάνοντας στο λιμάνι όπου περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο ναύτης εξέπνευσε παρά τις προσπάθειες ανάνηψης των διασωστών και αναμένεται η νεκροψία - νεκροτομή να καταδείξει τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

 
Μειωμένη η κίνηση στο ΚΤΕΛ Ηλείας


 
Μειωμένη ήταν η κίνηση στο ΚΤΕΛ Ηλείας τη φετινή περίοδο των Χριστουγέννων, καθώς πολλοί ετεροδημότες παρέμειναν στον τόπο διαμονής τους για να γιορτάσουν τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος για πρώτη φορά, το ΚΤΕΛ Ηλείας όχι μόνο δεν έβαλε έξτρα δρομολόγια όπως κάθε χρόνο, αλλά δεν υπήρξε ούτε καν πληρότητα, καταδεικνύοντας ότι η κρίση είναι εδώ πιο έντονη από ποτέ.

 
Έργα στον οδικό άξονα της Φιγαλείας

Εγκαταστάθηκε την Δευτέρα και ανέλαβε ήδη «υπηρεσία» στην περιοχή της Φιγαλείας, ένα από τα πιο βαριά γεωτρύπανα της χώρας για το έργο της ανακατασκευής του Οδικού Άξονα της Φιγαλείας που πραγματοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και αγγίζει το 1.000.000 ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54