Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου


Θανατηφόρα παράσυρση δίκυκλου

 
Τη ζωή του έχασε χθες το μεσημέρι ένας 59χρονος οδηγός δίκυκλου, σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στην Αμαλιάδα.. Πρόκειται για τον Αντώνη Κωνσταντακόπουλο του Ιωάννη, από το Γεράκι Ηλιδας, ο οποίος ενώ κατευθυνόταν προς το χωριό του, εκινείτο επί της οδού Καλαβρύτων, όταν στη συμβολή της με την οδό Οινομάου, σύμφωνα με την Τροχαία Αμαλιάδας, 28χρονος οδηγός φορτηγού παραβίασε το στοπ, με αποτέλεσμα το μηχανάκι να συγκρουστεί με σφοδρότητα με το βαρύ όχημα. Ο 59χρονος, μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο Αμαλιάδας όπου υπέκυψε μετά από λίγα λεπτά. Σε σοβαρή κατάσταση μεταφέρθηκε και η 43χρονη συνεπιβάτιδα του άτυχου 59χρονου, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή της.
Ο οδηγός του φορτηγού, μετά το ατύχημα εγκατέλειψε το σημείο του συμβάντος.  Οι αστυνομικές αρχές τον αναζήτησαν και τελικά τον συνέλαβαν περίπου μια ώρα μετά το τροχαίο.

Αγοράκι το πρώτο μωρό του 2014
 
Ένα υγιέστατο αγοράκι, είναι το πρώτο μωρό που γεννήθηκε με την έλευση του νέου χρόνου στην Ηλεία, και είναι το πρώτο παιδί της οικογένειας της Ιωάννας Κάτσαρη και του Χαράλαμπου Χασελίδη από τη Γαστούνη. Ο μικρούλης είδε το φως της ζωής στις 12.20 το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς στο Νοσοκομείο Πύργου.

 

25 ευρώ για εισαγωγή στα Νοσοκομεία – Αντιδράσεις γιατρών

Σε ισχύ τέθηκε από την 1η Ιανουαρίου το μέτρο για την καταβολή 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία. Από το μέτρο εξαιρούνται οι άποροι και οι χρονίως πάσχοντες. Στο μεταξύ, καταστροφικό μέτρο χαρακτηρίζει την είσπραξη των 25 ευρώ από τον ασθενή για την εισαγωγή του σε δημόσιο Νοσοκομείο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Δημήτρης Βαρνάβας, επισημαίνοντας ότι η επιβολή του μέτρου «θα κάνει την πρόσβαση των πολιτών στα νοσοκομεία ακόμη πιο δύσκολη, με αποτέλεσμα να επιδεινώνονται παθήσεις που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν έγκαιρα, και το τελικό κόστος θεραπείας να εκτινάσσεται. Και όλα αυτά τι στιγμή που έχει αποδειχθεί από επιστημονικές έρευνες ότι χιλιάδες πολίτες που έχουν σοβαρό πρόβλημα υγείας αποφεύγουν να προσέλθουν σε δημόσιο Νοσοκομείο, διότι δεν έχουν να πληρώσουν τα ποσά που θα τους ζητηθούν».


Το Costa Deliziosa έκανε ποδαρικό στο Κατάκολο


Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2014, το Costa Deliziosa, κατέπλευσε χθες, δεύτερη ημέρα του νέου έτους, στο λιμάνι Κατακόλου. Η Φιλαρμονική Απόλλων Πύργου και χορευτικά συγκροτήματα από το Λαογραφικό Όμιλο οι Μωραΐτες, έδωσαν άλλο χρώμα στο λιμάνι κατά την πρώτη φετινή άφιξη, συνολικά 2800 τουριστών. Για τον πρώτο μήνα του έτους έχουν προγραμματιστεί ακόμα 4 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων.

Δημιουργία Βιοτεχνικού και Επιχειρηματικού Πάρκου ανακοίνωσε ο Κατσιφάρας

Τη δημιουργία Βιοτεχνικού και Επιχειρηματικού Πάρκου στην Ηλεία, έργο που θα μπει σε πρώτη προτεραιότητα στη νέο ΕΣΠΑ, που ξεκινά τώρα, ανακοίνωσε χθες ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστ. Κατσιφάρας, κατά την εθιμοτυπική επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Ηλεία. Στο περιθώριο της επίσκεψής του αυτής πραγματοποίησε συνάντηση και με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας Κώστα Νικολούτσο όπου συζήτησαν το θέμα του Βιοτεχνικού Πάρκου, αλλά και τις προτεραιότητες της νέας προγραμματικής περιόδου όσον αφορά στην επιχειρηματικότητα.

 
Πρόσθετα έργα βιολογικών καθαρισμών 2,5 εκατ. ευρώ


 
Δυο σημαντικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας. Πρόκειται για πρόσθετα έργα που αφορούν στον κοινό Βιολογικό Καθαρισμό Ανδραβίδας – Λεχαινών – Τραγανού – Κάστρου Κυλλήνης και τον βιολογικό Γαστούνης Βαρθολομιού.
Το πρώτο έργο αφορά την κατασκευή των διακλαδώσεων δικτύου αποχέτευσης  ακαθάρτων Ανδραβίδας-Λεχαινών-Τραγανού, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ με φορέα τον Σύνδεσμο Αποχέτευσης «Ο Ηρακλής», και το δεύτερο την ολοκλήρωση αποχέτευσης και αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού Γαστούνης Βαρθολομιού, προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ από τον Σύνδεσμο Αποχέτευσης «Ο Στρεμενός».


 
Μέχρι σήμερα τα τέλη κυκλοφορίας

Εκτακτες συναλλαγές  πραγματοποιούν και σήμερα οι Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες. Λήγει σήμερα και η παράταση που δόθηκε  για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και όχι για κατάθεση πινακίδων.  Διευκρινίζεται ότι τα τέλη κυκλοφορίας πληρώνονται στις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ.

 
Βράβευση μαθητών στην Ολυμπία

Τους μαθητές που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα βραβεύσει σήμερα Παρασκευή ώρα 6.30 το απόγευμα ο δήμος Αρχ. Ολυμπίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου.

 
Καιρός

Νεφώσεις αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια προβλέπονται για σήμερα στα Δυτικά. Ανεμοι στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ. Θερμοκρασία το μεσημέρι στους 14-15 βαθμούς Κελσίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54