Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου


Απεργία γιατρών ΕΟΠΥΥ

Συνεχίζουν μέχρι τις 17 Ιανουαρίου, την απεργία τους οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ. Την ημερομηνία αυτή αναμένεται να ξεκινήσει και η διαθεσιμότητα γιατρών και προσωπικού του Οργανισμού, διαδικασία για την οποία, όπως αναφέρουν, δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας.

 

731 άτομα στο Κίνημα 1 ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας



Το αδιαχώρητο επικράτησε χθες στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, καθώς άνθρωποι κάθε ηλικίας βρέθηκαν εκεί, σε μια από τις μαζικότερες συγκεντρώσεις που έγιναν ποτέ τον τελευταίο καιρό στην πόλη, για να παραλάβουν τα έγγραφα  από το Κίνημα ενάντια στο Μνημόνιο, για την κατάθεση του ενός ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας του 2014. Η  οικονομική εξαθλίωση οδήγησε 731 άτομα να ακολουθήσουν την οδό που τους υπέδειξε το Κίνημα ενάντια στο Μνημόνιο, και κατέθεσαν αίτηση πληρώνοντας 1 ευρώ για τα φετινά τέλη κυκλοφορίας.  Το επόμενο μαζικό ραντεβού, είναι την Τετάρτη ώρα 10 το πρωί στα δικαστήρια, όπου το Κίνημα ζήτησε να παραστούν άπαντες, καθώς έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα και έχει κάνει ομαδική προσφυγή κατά της απόφασης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων να μην δεχθεί το αντίτιμο του 1 ευρώ, κάτι που έγινε με εξώδικη κατάθεσή του με δικαστικό κλητήρα.


Δράση δήμου Ηλιδας για ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγια της ΔΕΗ

Δράση για την υποστήριξη των νοικοκυριών που πληρούν τις προϋποθέσεις για την ένταξη τους στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο αναλαμβάνει ο δήμος Ηλιδας. Το πρόγραμμα αφορά ευπαθείς ομάδες καταναλωτών όπως οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, τρίτεκνες οικογένειες, μακροχρόνια άνεργους, άτομα με ειδικές ανάγκες ή άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ, ενώ όσοι αδυνατούν να υποβάλλουν την αίτηση με αυτό τον τρόπο μπορούν να απευθύνονται στις υπηρεσίες των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την υποβολή αίτησης είναι ο λογαριασμός ρεύματος της κύριας κατοικίας, ο αριθμός ταυτότητας ή διαβατηρίου και οι ΑΦΜ των συζύγων.

 

Ασφαλιστικά μέτρα εργαζομένων κατά της ΕΑΣ Ηλ-Ολ

Ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΕΑΣ Ηλείας – Ολυμπίας κατέθεσαν 15 από τους εργαζόμενους, καθώς διεκδικούν την καταβολή δεδουλευμένων επτά μηνών. Μάλιστα προς τούτο δέσμευσαν περιουσιακά  στοιχεία της ΕΑΣ , ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης  θα γίνει στις 2  Φεβρουαρίου. Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, η Ένωση από την 1η του χρόνου έχει ήδη μετατραπεί σε Εταιρική Σύμπραξη και προχώρησε σε διοικητικές αλλαγές οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.

 

Καταγγελίες για το χώρο της λαϊκής

Συνέντευξη τύπου έδωσαν χθες εκπρόσωποι των σωματείων λαϊκών αγορών στον Πύργο, όπου κατήγγειλαν ότι μια εβδομάδα πριν την μεταφορά της θέσης της λαϊκής αγοράς  της Τετάρτης, από το Οινοποιείο, ακόμα δεν υπάρχει ενημέρωση για τη νέα θέση ούτε και για το πώς και πότε θα γίνει η διάθεση των θέσεων στους μικροπωλητές.

 

Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Επιβιώνω»

Τις δυνατότητες των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων στις τοπικές οικονομίες και τη δημιουργία της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Επιβιώνω», παρουσίασαν χθες τα μέλη της σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο Δημοτικό Μέγαρο. Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Επιβιώνω» έχει σκοπό να ενισχύσει κοινωνικές δράσεις για το περιβάλλον και την τοπική οικονομία. Όπως αναφέρθηκε, στο καταστατικό της «Επιβιώνω» υπάρχουν 15 δραστηριότητες και σε πρώτη φάση θα ενεργοποιηθούν δύο εξ αυτών. Η μία αφορά στη δημιουργία λειτουργία και εκμετάλλευση καφενείου και Παντοπωλείου στην έδρα της Συνεταιριστικής Επιχείρησης και η δεύτερη στη διαχείριση ανακυκλώσιμων αγαθών που συγκεντρώνει σε συμφωνία με τα μέλη της και από τα μέλη της. Στόχος είναι να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να διατίθενται αγαθά σε χαμηλότερες τιμές.

 

27 Μαΐου οι πανελλαδικές

Μεταφέρεται για μετά τις αυτοδιοικητικές  εκλογές και τις ευρωεκλογές η έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, όπως ανακοινώθηκε από τον υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ. Οι πανελλαδικές θα ξεκινήσουν φέτος την Τρίτη 27 Μαϊου.



Από Δευτέρα οι εκπτώσεις

Την προσεχή Δευτέρα 13 Ιανουαρίου αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα, όπου οι έμποροι αναμένεται να προχωρήσουν σε μεγάλα ποσοστά έκπτωσης δίνοντας τη δυνατότητα στο καταναλωτικό κοινό να ψωνίσει φθηνά και ποιοτικά προϊόντα, αλλά και οι ίδιοι να πάρουν έστω μια μικρή ανάσα, καθώς δοκιμάζονται ιδιαίτερα από την κρίση που κάθε μέρα οδηγεί σε νέα λουκέτα.. Ηδη σε πολλά καταστήματα έχουν ξεκινήσει οι προσφορές που θα διαρκέσουν μέχρι την έναρξη της εκπτωτικής περιόδου.

Κατάθεση Δελτίων Απογραφής Στρατευσίμων

Ξεκίνησε η κατάθεση Δελτίου Απογραφής στρατευσίμων που γεννήθηκαν το έτος 1996 στην Στρατολογική Υπηρεσία Δυτικής Ελλάδας και θα διαρκέσει  έως 31 Μαρτίου 2014. Όλοι οι στρατεύσιμοι (κλάση 2017) που διαμένουν στους Νομούς Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Λευκάδας, ανεξάρτητα από εγγραφή τους ή όχι σε Μητρώο Αρρένων Δήμων των Νομών, θα πρέπει να καταθέσουν το Δελτίο Απογραφής όπως αναγράφεται στο συνημμένο πρόγραμμα παρουσίασης ή σε οποιοδήποτε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.  Ωρα παρουσίασης για όσους επιθυμούν να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής στην Στρατολογική Υπηρεσία Δυτικής Ελλάδας είναι από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι

Καιρός

Ηλιοφάνεια και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σήμερα στα δυτικά. Ανεμοι στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις 4 μποφόρ, θερμοκρασία το μεσημέρι μέχρι 17 βαθμούς Κελσίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54