Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ηρακλείου

Στις 17 Σεπτεμβρίου θα εκδικαστεί ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η υπόθεση πρώην νομάρχη  της Κρήτης που έχει καταδικαστεί για υπεξαίρεση χρημάτων και ψευδή βεβαίωση. Πρωτόδικα, ο πρώην νομάρχης,  έχει καταδικαστεί με ποινή κάθειρξης 12 ετών χωρίς αναστολή.


Ελλείψεις φαρμάκων και υλικού στις κλινικές του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της ,  η Ένωση Γιατρών Ρεθύμνου.  Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «δυστυχώς το πρόβλημα διογκώθηκε σταδιακά τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, με αποτέλεσμα πλέον να έχουμε σοβαρά προβλήματα στο χειρισμό των ασθενών μας».


Σε συγκέντρωση καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απόψε στις 6 στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου ενάντια στην Κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ενωση και την απαγόρευση των διαδηλώσεων.


Αύριο το απόγευμα συγκροτείται σε σώμα η εκλεγείσα από τον Δεκέμβριο Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ.  

 


Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται με  πρωτοβουλία του Δημάρχου Ηρακλείου να πραγματοποιηθεί  συνάντηση με τον  Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, τους εκπροσώπους του Αστικού ΚΤΕΛ και του Σωματείου των ΤΑΞΙ με σκοπό να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα μεταφορών που έχει προκύψει στο λιμάνι . Χθες ο Δήμαρχος για το θέμα είχε συνάντηση  με τον Πρόεδρο του 2ου Δημοτικού Διαμερίσματος  και το Διοικητικό Συμβούλιο των ΤΑΞΙ.


Στις 11 το πρωί εγκαινιάζεται το ανακατασκευασμένο κτίριο στην οδό Αγίου Τίτου που φιλοξενεί το 6ο και 44ο Δημοτικά Σχολεία Ηρακλείου.


Διαδοχικές συναντήσεις είχε χθες στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου ο Περιφερειάρχης  Σταύρος Αρναουτάκης, για την πορεία αλλά και την προετοιμασία των έργων ενόψει της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.
Σε δηλώσεις του ο κος Αρναουτάκης σημείωσε ότι: « είναι ιδιαίτερα σημαντικό μέσα από αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία η Περιφέρεια Κρήτης έχει «πιάσει» ένα σημαντικό στόχο του ΕΣΠΑ που αφορά την απορρόφηση 102,5 εκ. ευρώ, όπως επίσης η απορρόφηση 70 εκ. ευρώ από εθνικούς πόρους, αποπληρώνοντας όλες τις οικονομικές εκκρεμότητες, χρήματα που «πέφτουν» στην πραγματική οικονομία του νησιού. Ο Περιφερειάρχης  υπογράμμισε ακόμη, ότι «για το 2014 έχουμε προγραμματίσει να απορροφήσουμε περί τα 100 εκ. ευρώ που προέρχονται από Ευρωπαϊκούς πόρους, και άλλα 100 εκ. ευρώ για το 2015».


Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή οι δύο Χανιώτες που συνελήφθησαν την προηγούμενη Κυριακή προς Δευτέρα, ως  οι δράστες 7 ληστειών σε πρατήρια υγρών καυσίμων και πρακτορείων ΟΠΑΠ. Τα αδικήματα με τα οποία κατηγορούνται είναι σε βαθμό κακουργήματος.


Καθημερινά από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις  15:00 το απόγευμα, στα γραφεία της ομάδας ομάδα αλληλεγγύης Αγία Αικατερίνη " Όλο το Ηράκλειο Μαζί" πραγματοποιείται συγκέντρωση προϊόντων μακράς διαρκείας, παιχνίδια, ρούχα, φάρμακα και ιατρικά είδη. Τα γραφεία της ομάδας είναι στην συμβολή της Λεωφόρου 25Ης Αυγούστου και Βύρωνος στον 2ο όροφο.


Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 7 μηνών από το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλληλέγγυοι πολίτες του Ηρακλείου συγκεντρώνονται και συμπαραστέκονται στον αγώνα μας την Παρασκευή το απόγευμα, για να κόψουμε την καθιερωμένη πίττα των υποστηρικτών των εργαζομένων και της ΕΡΤ για όλα όσα συμβολίζει και είναι ο αγώνας μας.
Σε ανακοίνωση τους επισημαίνεται, ότι η ΕΡΤ είναι «Κιβωτός της πολλαπλής μας μνήμης ως Εθνος, Λαός και Κράτος. Είναι το σύμβολο και το εργαλείο ανάδειξης της ελληνικής πολλαπλής πολιτιστικής και πνευματικής παραγωγής και προσφοράς. Είναι το σύμβολο και το εργαλείο της κοινωνικής συνοχής και της Εθνικής Ενότητας.»
 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54