ΕΡΑ Ηρακλείου: Koπή πίτας με μηνύματα αλληλεγγύης

Συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση συμπαράστασης (με πρωτοβουλία του δημοσιογράφου Ηρακλή Γαλανάκη) στον αγώνα για να παραμείνει ανοικτή η ΕΡΤ, η κοπή της πίτας των υποστηρικτών του αγώνα μας, το απόγευμα της Παρασκευής, στα γραφεία της ΕΡΑ Ηρακλείου.

Η ομιλία του κου Γαλανάκη

Φίλες και Φίλοι

Σήμερα βρισκόμαστε εδώ, γιατί θέλαμε αξιοποιώντας τη καθιερωμένη τελετή του κοψίματος της πίτας , παραμονές της συμπλήρωσης 7 μηνών από τότε που ελήφθη η γνωστή ανεπίτρεπτη απόφαση να ριχθεί η Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση στο σκοτάδι, για να σας πούμε ότι όπως την πρώτη μέρα, έτσι και σήμερα είμαστε μαζί σας, σας στηρίζουμε και προπαντός σας ευχαριστούμε που συνεχίζετε να διεκδικείτε τα αυτονόητα: Ως εργαζόμενοι το δικαίωμα στην εργασία, στην αξιοπρέπεια, στο σεβασμό .Ως πολίτες το δικαίωμα να μην είστε «Ο Άνθρωπος για τον Άνθρωπο λύκος», αλλά συνάνθρωπος και συμπολίτης, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού, του αμοιβαίου συμφέροντος, της ισοπολιτείας και της ισονομίας, σε μια κοινωνία με συνοχή, σε μια Πολιτεία του αυτοσεβασμού, που θα εμπνέει και θα εδραιώνει και τον σεβασμό των πολιτών προς αυτήν.

Ως πολίτες που αρνούνται την αυθαιρεσία «του αποφασίζομε και διατάσσομε»

Ως πολίτες που αρνείστε να γίνετε ενεργοί συνένοχοι της Κοινωνικής αποσύνθεσης

Ως πολίτες που αρνείστε το πνευματικό μας κούρεμα, ισοπέδωση, χειραγώγηση.

Ως πολίτες που αρνείστε την εθελοδουλία, την μετάλλαξη, την υποτέλεια, την κοινωνική γενοκτονία και τα κοινωνικά «εθελοντικά» κρεματόρια.

Ως πολίτες που αρνείστε την εξαφάνιση του πλούτου των γόνιμων ιδιαιτεροτήτων ης ελληνικής μας ταυτότητας, ως Έλληνες και Ελληνίδες των αγώνων για την Ελευθερία, την Ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τη Δημιουργία, την Ειρηνική συνεργασία την Προσφορά, στο Πανανθρώπινο Πνευματικό και Υλικό Γίγνεσθαι.

Ως πολίτες που αρνείστε την Εθελοδουλία.

Ως πολίτες που πιστεύουν ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να επικρατήσουν αυτά που αρνείστε είναι η διαχρονική, απρόσκοπτη και εύρυθμη πανελλήνια λειτουργία και εκπλήρωση της εθνικής αποστολής της ΕΡΤ.

Είχα την τιμή να σας γνωρίσω ως συνάδελφος. Γνωρίζω την αγάπη, την υπερηφάνεια γι' αυτό που κάνατε. Αισθάνομαι τον πόνο σας για την βαρβαρότητα, και την αδικία που διεπράχθη και συνεχίζεται εις βάρος σας. Αντιλαμβάνομαι τις δύσκολες και μαρτυρικές ώρες και μέρες που περνάτε απλήρωτοι, αβέβαιοι, με μια καθημερινή αιωρούμενη και επικρεμάμενη απειλή και επί πλέον τις απαιτήσεις που έχει το δικαίωμα στην επιβίωση. Έχετε να πληρώσετε ενοίκια, χαράτσια, φως, νερό, να καλύψετε τις στοιχειώδεις ανάγκες των παιδιών σας, να ανταποκριθείτε σε υποχρεώσεις. Και όμως αντέχετε και παραμένετε Όρθιες και Όρθιοι.

Σεβόμαστε όσους δεν είναι πια μαζί σας ανεξαρτήτως αιτιών.

Υποκλινόμαστε με εκτίμηση και ευγνωμοσύνη σε όσους έχασαν την ζωή τους γιατί δεν άντεξαν τη βαρβαρότητα και την αδικία.

Είστε όπως τόσοι και τόσες άλλοι και άλλες συμπολίτισσες και συμπολίτες μας, που είτε απειλούνται, είτε πετάχτηκαν στο δρόμο και ζουν χωρίς τα απαραίτητα για μια στοιχειωδώς αξιοπρεπή επιβίωση και τη δυνατότητα να ανταποκριθούν με πληθώρα υποχρεώσεων και εξαναγκασμών.

Εμείς πιστεύουμε ότι και ως χώρα και ως λαός και μπορούμε και αξίζομε. Προϋπόθεση είναι ο αλληλοσεβασμός και η ελευθερία,, ώστε ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί να συμβάλλομε με αυτό που μπορούμε, αξιοποιώντας και εμπλουτίζοντας ότι η ιστορία, η φύση και οι πρόγονοι μας, μας κληροδότησαν.

Σε Σας που ηρωικά συνεχίζετε λέμε ότι σας ευχαριστούμε, σας στηρίζομε και θα σας στηρίζομε με κάθε εφικτό και δίκαιο τρόπο. Την διαχρονική, αξιοκρατική, ελεύθερη, και εύρυθμη, πανελλήνια λειτουργία και εθνική αποστολή της ΕΡΤ στο σύνολό της, στα πλαίσια των θεσμών ενός αληθινού δημοκρατικού πολυφωνικού πολιτεύματος".

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 11/01/2014 - 09:02