Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

Ακούστε ζωντανά το πρόγραμμα της Ε.ΡΑ Ρόδου 08:00-13:00 καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και περισσότερες ειδήσεις με συνεχή ενημέρωση, στις σελίδες της ΕΡΑ Ρόδου erarodos.blogspot.gr και erarodou.blogspot.gr



ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΡΟΔΟ


ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΚΑ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ Ο ΡΟΒΕΡΤΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ.


Να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει με το ΙΚΑ Αρχαγγέλου ζητά από το διοικητή του Ιδρύματος ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς ελπίζοντας να μη γίνεται διπλό παιγνίδι σε βάρος της παροχής υπηρεσιών του ΙΚΑ  στους χιλιάδες εργαζόμενους  που εξυπηρετούνται από  το ΙΚΑ Αρχαγγέλου.
Αφορμή για την επιστολή το έγγραφο που έστειλε η Δ/νση Διοικητικών υπηρεσιών προς το δήμο με το οποίο  ζητά δωρεάν παραχώρηση χώρου και ανάληψη των λειτουργικών εξόδων για την λειτουργία του γραφείου.
Για το θέμα ενημερώθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων Δ. Κρεμαστινός,  ο οποίος  σε τηλεφωνική  επικοινωνία  με το κ. Σπυρόπουλο
τον διαβεβαίωσε ότι το Παράρτημα του ΙΚΑ στον Αρχάγγελο παραμένει ως έχει. Την ίδια διαβεβαίωση  έδωσε και στον Αντιπρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αρχαγγέλου.
Δυστυχώς όμως υπογραμμίζει ο δήμαρχος, σε τηλεφωνική επικοινωνία η αρμόδια υπάλληλος της Δ/νσης του IKA ζήτησε την απάντηση του Δήμου στο παραπάνω έγγραφο
Εννοείται καταλήγει ο κ. Κουσουρνάς, πως αδιαπραγμάτευτη άποψη μας είναι ότι πρέπει να συνεχίσει κανονικά η λειτουργία του Παραρτήματος του ΙΚΑ στον Αρχάγγελο, καθώς δεν είναι δυνατόν χιλιάδες ασφαλισμένοι με προβλήματα υγείας να διανύουν από 30 έως και 100 χλμ. για να εξυπηρετηθούν.



ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.


«Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά και με μεγάλη ανησυχία τις εξελίξεις σχετικά με τα δημοσιεύματα του διεθνή τύπου που αναφέρονται σε επικείμενη καταστροφή μέρους των χημικών όπλων της Συρίας δυτικά της Κρήτης, νότια της Ιταλίας, στην «κλειστή»  θάλασσα της Μεσογείου.’’ Δήλωσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης.
Για το θέμα αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη καταθέσει στη Βουλή σχετική Ερώτηση με θέμα: «Επικίνδυνα χημικά θα διαλυθούν σε διεθνή ύδατα δυτικά της Κρήτης;», ενώ Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό συντονίζονται και ετοιμάζονται για αντιδράσεις στο  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και σε διεθνείς Οργανισμούς.
‘’Οι κάτοικοι της Δωδεκανήσου’’ προσθέτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ‘’ ανησυχούν για την ‘κινητικότητα’ μεγάλων ποσοτήτων τοξικών ουσιών στον ευαίσθητο θαλάσσιο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου, ιδιαίτερα τη στιγμή που οι θάλασσες μας, κυρίως η θαλάσσια περιοχή Ρόδου - Καρπάθου – Κάσου, βρίσκονται κοντά στην επικίνδυνη ‘διαδρομή’. Η περιβαλλοντική προστασία του θαλάσσιου χώρου της Μεσογείου, η υγεία των κατοίκων, η διαφάνεια σε εξειδικευμένες και τεχνικά δύσκολες επιχειρήσεις μεταφοράς και καταστροφής τοξικών αποβλήτων και η ειρήνη στην περιοχή, πρέπει να αποτελούν το πρότυπο συμπεριφοράς και τμήμα της επίλυσης του προβλήματος και όχι μια ακόμα αδιάφορη κυβερνητική στάση στην προστασία του περιβάλλοντος και των θαλάσσιων οικοσυστημάτων της νησιωτικής μας χώρας.’’



ΤΡΙΑΝΤΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟ.


30 παραβιάσεις στο Αιγαίο από τη τουρκική Πολεμική Αεροπορία, από έξι μαχητικά κι ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου. Το “κοντέρ” είχε να “γράψει” αρκετό καιρό τέτοιο νούμερο. Η εξήγηση είναι η άσκηση «Akci Deniz» που διεξάγουν οι τουρκικές ΕΔ στο Αιγαίο με ιδιαίτερη “προτίμηση” στα Δωδεκάνησα. Είναι βέβαιο όμως ότι η αυξημένη κινητικότητα των Τούρκων στο Αιγαίο προβληματίζει την Αθήνα, που παρακολουθεί προσεκτικά τις κινήσεις τους .Η άσκηση των Τούρκων θα διαρκέσει μέχρι και τη Παρασκευή.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΜΕ 20 ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΑΪΜΟΥ.


37χρονος ημεδαπός  συνελήφθη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ στη περιοχή Ιαλυσού Ρόδου γιατί ύστερα από έλεγχο και έρευνα σε Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 20 ζεύγη υποδημάτων, τα οποία όπως διαπιστώθηκε αποτελούν προϊόντα απομίμησης και αντιγραφής γνωστού εμπορικού οίκου. Τα προϊόντα παραεμπορίου, τα οποία κατείχε ο συλληφθείς με σκοπό την πώληση,  κατασχέθηκαν.



ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΜΠΑΦΙΤΗ  ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ..’’ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ‘’.


Καλεσμένη της ΕΡΑ Ρόδου και των δημοσιογράφων Ρένας Βενιανάκη και Διαμαντή Διαμαντή, ήταν τη περασμένη Παρασκευή η πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου Ανδριάνα Μπαφίτη. Η κ. Μπαφίτη, αναφερόμενη στον Καλλικράτη σε Περιφέρεια και δήμους είπε ότι αν απέτυχαν στον όποιο βαθμό υπεύθυνοι είναι οι βουλευτές που ανέχονται αυτό το αθηνοκεντρικό κράτος που αρνείται να παραχωρήσει τις εξουσίες τους.
Για τις προσεχείς εκλογές  σημείωσε  ότι η ίδια δεν έχει αποφασίσει ακόμη για το τι θα κάνει: "Σκέφτομαι πάρα πολύ πως θα πάω και θα ζητήσω ξανά ψήφο από τους συμπολίτες μου...Δεν ξέρω τι θα κάνω".
 Για μια νέα κάθοδο Μαχαιρίδη στην περιφέρεια η κ. Μπαφίτη δήλωσε: "Να μετρήσει τις δυνάμεις του, να δει αν ο κόσμος θέλει να το κάνει δει αν δε θέλει να το κάνει και να αποφασίσει αναλόγως". Όσο για το σενάριο καθόδου της Μίκας Ιατρίδη η πρόεδρος του Π.Σ ανέφερε ότι το βλέπει θετικά. "Κάθε μια τέτοια υποψηφιότητα από γυναίκα, το βρίσκω θετικό", είπε χαρακτηριστικά.



ΚΛΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΙΑΛΥΣΟ.


Συνελήφθησαν δυο  ημεδαποί ένας 33χρονος και ένας 24χρονος , ο πρώτος γιατί στην Ιαλυσό Ρόδου αφαίρεσε μέσα από ξεκλείδωτο αυτοκίνητο ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 150€. (Τα κλοπιμαία βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στο δικαιούχο).
Ο 24χρονος αφέθηκε ελεύθερος λόγω παρέλευσης αυτοφώρου, για αφαίρεση κοσμημάτων και χρημάτων από κατοικία στη πόλη της Ρόδου.



ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΘΑΝΑΤΩΣΟΥΝ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΜΕ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ.


Για παράνομη οπλοκατοχή, οπλοχρησία, διακεκριμένες φθορές και ζωοκτονία, συνελήφθησαν δυο ημεδαποί 69 και 25 χρονών με συγγενική σχέση. Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας στις 10 και 11-01-2014 στην πόλη της Ρόδου οι κατηγορούμενοι επιχείρησαν δυο φορές με κυνηγετικά όπλα να θανατώσουν ζώο, το οποίο καθ΄ υπόδειξη ημεδαπής περιφερόταν αδέσποτο και προκαλούσε φθορές σε οικοδομή ιδιοκτησίας της, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν φθορές από σκάγια σε έναν ιδιόκτητο παιδότοπο, ένα εστιατόριο και μια γειτονική οικοδομή. Οι δράστες συνελήφθησαν και κατασχέθηκαν δυο κυνηγετικά όπλα, από τα οποία το ένα το κατείχαν παράνομα.



ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ


Ν. ΜΥΛΩΝΑΣ: ‘’ΔΕΝ ΔΙΑΛΥΟΜΑΣΤΕ, ΘΑ ΣΥΝΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ, ΟΧΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ’’.


Θα συνδιαλλαγούμε όχι σε επίπεδο ιδεολογίας ,ξεχάστε το  επίπεδο, αυτό ανήκει στο καθένα προσωπικά, ιδεολογικό αγώνα η Συμπαράταξη Ελπίδας δε θα κάνει. Αυτό που μας απασχολεί είναι το πρόβλημα της κοινωνίας και εδώ θέλουμε να εμπλακούμε… υποστήριξε ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Ελπίδας Νίκος Μυλωνάς  σε χθεσινή συνέντευξη τύπου, ανακοινώνοντας την αυτόνομη κάθοδο της παράταξης στις εκλογές. Παρόντα στη συνέντευξη και 15 μέλη της παράταξης μεταξύ αυτών και μέλη της Τοπικής Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία ρωτήθηκαν τι θα κάνουν αν υποστηριχθεί η ΔΙΕΣΗ (η νέα υπό διαμόρφωση παράταξη των νέων) από το ΣΥΡΙΖΑ.
Τα μέλη μας είναι ελεύθερα να επιλέξουν ότι θέλουν απάντησε ο κ. Μυλωνάς μην αποκλείοντας το ενδεχόμενο συνεργασιών αφού προηγηθούν συζητήσεις με όλες τις παρατάξεις, μέχρι το Φεβρουάριο. Στόχος είναι  υπογράμμισε  η συγκρότηση μιας σοβαρής ηγετικής ομάδας που θα διαχειριστεί τη κοινωνία τα επόμενα χρόνια.
Ο κ. Μυλωνάς αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στο  θέμα της ανακοστολόγησης των δημοτικών τελών και  στην υπόθεση  οφειλής του Κ. Μήτση 4,5 εκατομ. €  προς το δήμο.
Επεσήμανε  πως η όποια συζήτηση με τη νέα παράταξη αφού συγκροτηθεί και παρουσιαστεί  η  ιδρυτική της διακήρυξη  θα είσαι σε ΘΕΣΜΙΚΟ επίπεδο "δεν διαλυόμαστε τόνισε χαρακτηριστικά ‘’επειδή έρχεται ένα νέο σχήμα που ακόμα δεν το έχουμε δει, τι πρεσβεύει, ποιες είναι οι θέσεις του κλπ".
Τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει ο νέος Δήμαρχος  όπως "Αγωνιστής", "Νοικοκύρης", "Να έχει γνώσεις" και επιστημονική τεκμηρίωση στις θέσεις του, παρέθεσε ο δημ. σύμβουλος της Συμπαράταξης Δημήτρης Βαγγέλης
Ενδεικτική  ήταν  και η απάντηση του Ν. Μυλωνά στο ερώτημα   γιατί δεν ανοίγουν το δρόμο στους νέους (όχι κατ' ανάγκη στη "Δίεση") καθώς μετά από 3 συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις "δεν έπεισαν, κούρασαν και κουράστηκαν"; ‘’δεν θα ήθελα επ' ουδενί να λειτουργήσω ως παράγοντα  για να τραβήξω τους νέους από τον καναπέ... "κι εμείς ήμασταν νέοι και ήμασταν παντού, στους αγώνες, τους δρόμους, τα πεζοδρόμια..."  τόνισε  ο κ. Μυλωνάς.



ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΪΟ ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ  ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ.


Ολοκληρώθηκε η διαδικασία του διαγωνισμού για την εγκατάσταση στον χώρο του ΧΥΤΑ του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ).
Η ανάθεση και η λειτουργία του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) είναι προϋπόθεση για να συναφθεί συμφωνία του Δήμου με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης και Αξιοποίησης (ΕΕΑΑ) με την οποία η μεν εταιρεία αναλαμβάνει να προμηθεύσει το Δήμο με απορριμματοφόρα και μπλε κάδους ο δε Δήμος να υποστηρίξει με ίδιους πόρους την αποκομιδή μέχρι και το ΚΔΑΥ.
Στην περίπτωση μη επίτευξης αυτού του στόχου επιβάλλονται στο Δήμο πρόστιμα που φτάνουν μέχρι και 40 ευρώ ανά τόνο.
Η λειτουργία του ΚΔΑΥ υψηλών προδιαγραφών για 5 χρόνια όπως προβλέπει η προκήρυξη δεν θα επιβαρύνει οικονομικά των Δήμο αλλά αντίθετα στις υποχρεώσεις της Εταιρείας είναι η πρόσληψη ντόπιου ανθρώπινου δυναμικού και οι δαπάνες προβολής και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την ανακύκλωση. Σύμφωνα με τη  Διεύθυνση Περιβάλλοντος δύο νέες γραμμές αποκομιδής απορριμμάτων η μία για τα γυαλιά και η άλλη με τους μπλε κάδους για τα πλαστικά, το χαρτί και το αλουμίνιο θα λειτουργήσουν από τον Μάιο του 2014.


 
Η ΚΩΣ ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΗΣΙ!!


Για απύθμενο  θράσος κάνει λόγο η  Δύναμη Αλλαγής  σε ένα θέμα που και ο τελευταίος πολίτης γνωρίζει πολύ καλά ότι η δημοτική αρχή, κατέστρεψε την ανακύκλωση.
Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας αναφέρεται στη περίπτωση  του  ΧΥΤΑ  που  κάηκε  δύο φορές και στην καταστροφική παρέμβαση στο Ζηνί και τα Θερμά‘’ στέλνοντας τον λογαριασμό των προστίμων σε όλους του δημότες.’’.

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΓΙΑΤΙ  ΔΕ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.


Τη παραίτηση του από το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείων Πυλίου  δημοσιοποίησε ο Γιάννης Χατζηδαυίδ, εκτιμώντας  ότι θα γινόταν από το Διοικητικό συμβούλιο, ιεράρχηση των προβλημάτων, όπως είναι η έλλειψη διδακτικού προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής  και θα μεθοδευόταν η επίλυση τους μέσα σε ένα διεκδικητικό πλαίσιο που αν χρειαζόταν θα μπορούσε να είναι και δυναμικό.
Όμως, εξηγεί,, από τις δύο συνεδριάσεις του Δ.Σ και από την επιστολή που απεστάλη στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, διαφάνηκε ότι δεν υπάρχει διάθεση διεκδίκησης με το σκεπτικό ότι <Αυτή είναι η κατάσταση>. Σκεπτικό με  το οποίο διαφωνεί ο ίδιος  πλήρως.
 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54